anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Weener

Lekker ontspannen op een rustige camping in Weener (Niedersachsen, Duitsland)? Er is van alles te doen hier in de direct omgeving. Lekker erop uit met een tent, caravan, camper of vouwwagen hoeft niet duur te zijn en is al mogelijk vanaf €15,75 per nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een weekendje of week in een huisje biedt je net iets meer luxe. Op deze camping-vergelijker vind je actuele uitleg over het actuele campingaanbod en de mogelijke onkosten. Evenzeer vergelijk jij via campingsoverzicht.nl bekende boekingssites.

  • Weener is een populaire vakantiebestemming in het veelzijdige Niedersachsen.
  • In deze streek bieden ze geweldige familiecampings met (subtropisch) zwembad maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een populaire camping is Camping Weener.
  • De afstand vanaf Utrecht is circa 241 kilometer.
  • Een goede richtprijs voor een kampeerplek bedraagt zo’n €24,25 per 24 uur.

Kamperen in Weener: snel en goedkoop de beste campings boeken

Wil je graag een staplekje huren op een plaatselijke camping in de buurt van Weener? Kamperen in Niedersachsen (Duitsland) is dan misschien wel iets voor jou! Hier bieden ze je een rijk aanbod. Je kunt kiezen uit toffe gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Met behulp van ons stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Stappenplan: een goedkope camping in Weener boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, camper of caravan. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Weener zijn er in overvloed. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en exclusieve parken met verschillende faciliteiten zoals een wasserette en een sauna of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Zijn er jonge kids bij? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een speelhal en een zwembad met glijbaan.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In het campingoverzicht helpen we je al een beetje op weg. Goede boekingssites zijn Vacanceselect, Suncamp, Allcamps, ACSI, ANWB & Rent-a-Tent, ROAN, Booking.com, Eurocamp, Vacansoleil, Campingdirect.com. Steeds vaker kan je ook direct boeken bij de aanbieder zelf. Wel zo handig: bekijk altijd meningen op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Hier noteer je onder andere: kampeerlamp, bbq of skottelbraai, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies. Pak ook fijne kleding die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: afwasteil en afwasborstel, waslijn, koelkast of koelbox, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Inpakken en vertrek

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om te zien hoe lang je onderweg bent. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-weener-duitsland

Tips voor kamperen in Weener

Dit is een ideale reisbestemming in Niedersachsen (Duitsland). De reisafstand is doorgaans 241 km (op basis van Utrecht als startpunt). Dit land kent de prachtig hoofdstad Berlijn. Het land heeft zo’n 83 miljoen bewoners. De officiële taal is Duits en de gebruikte valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +49, de elektriciteit is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Bij spoedeisende situaties bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met D en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
StreekNiedersachsen
PlaatsWeener
Gemiddelde temp.13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)193 km
Reistijd (vanaf Utrecht)241 km (+/- 2,5 uur)
Gemiddelde tarieven camping€24,25
Beschikbare campingCamping Weener

Vakantiegids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Weener kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Een paar dagen op pad met de tent, caravan, vouwwagen of camper is natuurlijk een mooi avontuur. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een ingerichte glamping tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Weener voor jouw eigen caravan of tent

Een zeer voordelige optie van vakantie in Weener beleven is de losse staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, je neemt het makkelijk mee en het hele gezin kan erin verblijven. Veel gekozen modellen zijn de pop-up tent, noktent, opblaasbare tent, daktent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het sneller koud is. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je hebt lekker veel ruimte. Je kunt heel veel spullen meenemen. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar de aanschafkosten liggen hoog. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je kunt lekker slapen op een goed bed en er zit een eigen toilet en douche. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Weener is dus heerlijk als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Boek de mooiste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Informatie over vakantiehuisjes

De grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Verspreid over het kampeerterrein staan groepsaccommodaties, bungalows, hutten, chalets, tiny houses, stacaravans. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Op een mooi plekje in het groen en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een vaatwasser en daarbij soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Weener).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, chalet, appartement, vakantieboerderij, stacaravan, vakantiebungalow.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Er zijn diverse luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Weener: erop uit met het hele gezin

De gezinscamping is perfect voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Veel kindercampings hebben o.a. kinderanimatie en georganiseerde excursies. Vaak is het park ook autoluw. Op korte afstand zijn er verschillende speellocaties en dierentuinen voor extra plezier.

  • Kinderanimatie: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad of waterspeelparadijs.
  • Speeltuinen: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Weener: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Standaard prijzen kampeerplek Weener

Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Niedersachsen? In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag/nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Bad Kösen, Klein Rönnau, Uetze en Schleswig-Holstein.

Basis staanplaats€24,25
Luxe 5-sterren campingplaats€43,25
Trekkers-pek€15,75
Ingerichte tent (Glamping)€52,25
Stacaravan€69,00
Bungalow€81,75
Standaard kosten campingvakantie in Weener april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder kan je doorklikken naar het lokale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Weener. Klik door voor info en reviews. Bekijk ook meer informatie over Slovenië.

Bekijk de laatste camping-aanbiedingen in Weener

Check de interessante last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Weener camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met veel toffe glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide zoekmachine met ruim 200 filtermogelijkheden.
  • Allcamps: De specialist in luxe kampeervakanties in 10 Europese landen.
  • Suncamp Holidays: Met unieke Boek Gerust Garantie in meer dan 10 landen.
  • ROAN: Service en kwaliteit staan voorop bij deze reisorganisatie.
  • Eurocamp: Boek nu, betaal later (en je kunt kosteloos annuleren).
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: Standaard een eigen Vacansoleil-medewerker aanwezig op het park.
  • Populaire campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Flower Campings, Sandaya, LeadingCampings, Alannia, Aquadis Loisirs, Orbitur en bijvoorbeeld Ciela Village, Huttopia, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Qualité campings.

Het weer in Weener, Duitsland

Je hebt hier een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 13 °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 29 graden celsius. Een doorsnee dag in januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 5 °C. In onderstaande weergave behandelen we het actuele weerbericht voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Weener reserveren?

In deze omgeving zijn er tal van kleine budget campings. Beperkte luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken middels de site van het vakantiepark. Je kunt ook boeken bij Campings.nl, Campingdirect.com, ANWB, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Booking.com. Boeken met extra voordeel? Advies: reserveer buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Vakantiediscounter, D-Reizen, Corendon, Suntip, Prijsvrij, Tui.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een gemiddelde camping overnachting in Weener kost €24,25 per plek. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je ongeveer €15,75 per staanplaats. Voor een ruime staplek op een A-locatie gaan de tarieven naar zo’n €43,25 per overnachting. Een nachtje in een vakantieboerderij, ingerichte tent, lodge, boomhut, wellness huisje, stacaravan kost al gauw het driedubbele. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en een weekend of midweek als hemelvaart, oud en nieuw, pasen, pinksteren (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Weener: wat zijn de beste plekken?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: kidsclub, speeltoestellen, animatie, theatershows. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Niedersachsen met hond: waar op letten?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Weener is een hond ook toegestaan. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Weener. Perfect voor senioren en natuurlijk complete families met kinderen. In de omgeving ontdek je prachtige natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en architectonische gebouwen. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de gezellige horeca (restaurants). De Duitse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie