anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Würgassen

Met familie naar een gezellige camping in Würgassen (Noordrijn-Westfalen, Duitsland)? Het is hier heerlijk vertoeven in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Ga op pad met je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper is goedkoper dan je denkt en kan al vanaf €16,25 per nacht. Ook de kinderen vinden het geweldig. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje behoort ook tot de opties. Op deze pagina bekijk je betrouwbare adviezen over verschillende soorten campings en een prijsindicatie. Eveneens vergelijk je direct goede aanbieders van campingvakanties.

  • Würgassen is een veelzijdig gebied in de rustgevende regio Niedersachsen.
  • In dit gebied vind je unieke familiecampings met (subtropisch) zwembad maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een vaak geboekte camping is Camping Axelsee.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is zo’n 371 km.
  • De doorsnee prijs voor een campingplek is zo’n €25,25 per dag.

Kamperen in Würgassen: snel en goedkoop de beste campings boeken

Binnenkort een paar nachten verblijven op een mooie camping in de buurt van Würgassen? Kamperen in Niedersachsen (Duitsland) zal je zeker verrassen! In deze omgeving tref je diverse soorten campings. Het gaat om heel veel gezinscampings met (binnen)zwembad of juist een kleine en afgelegen kampeerspot (Camping key). Via onze speciale stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Würgassen boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Alternatieven zijn camper, vouwwagen of caravan. De tent is lekker flexibel en voordelig. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Würgassen vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken met verschillende faciliteiten zoals fietsverhuur en wellnessfaciliteiten. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een manege (pony rijden) een zwembad.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina vind je al een voorzetje. Veel gebruikte boekingssites zijn Vacanceselect, Suncamp, ACSI, Eurocampings, Allcamps en Rent-a-Tent, ROAN, Eurocamp, Vacansoleil, Campings.nl, Campingdirect.com. Tevens kan je ook direct boeken via de website van de aanbieder. Lees eerst even reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: luchtbed, kampeerlamp, bestek en servies, bbq of skottelbraai, slaapzak. Wat je ook moet meenemen: passende kleding en een warme trui. Andere aandachtspunten: persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, stormlijnen, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Controleer voor vertrek de route voor een goede indicatie van de reistijd. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-wurgassen-duitsland

Details over kamperen in Würgassen

Dit is een populaire bestemming in Noordrijn-Westfalen (Duitsland). Het ligt zo’n 371 kilometer (berekend vanaf Utrecht). De hoofdstad is Berlijn. Er leven om en nabij de 83 miljoen bewoners. De voertaal van de lokale inwoners is Duits en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. Het netnummer is +49, de netspanning is 230 Volt. Het stekkertype is C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. De kentekencode is D en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
GebiedNiedersachsen
PlaatsWürgassen
Gemiddelde temp.13 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
VoertaalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)297 km
Reistijd (vanaf Utrecht)371 km (+/- 4 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€25,25
Camping-voorbeeldCamping Axelsee

Campinggids: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Würgassen kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Even er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper blijft iets moois. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een heerlijk vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Würgassen voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een betaalbare keuze voor vakantie in Würgassen vieren is toch wel de vrije staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Ieder type heeft pluspunten en negatieve punten. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, neemt weinig ruimte in beslag en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Nederlanders kiezen vaak voor een belltent, noktent, pop-up tent, koepeltent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Het tentdoek is dun wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Het is een auto en hotelkamer in 1! Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je geniet van een goed matras en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Würgassen is dus perfect als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ga naar de tofste campings met veel vertier voor jong en oud!

De voordelen van een vakantiehuisje

Het merendeel van de grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Vaak is er een apart gedeelte met tiny houses, chalets, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, stacaravans, hutten. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is comfortabel en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en tevens doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Würgassen).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, appartement, stacaravan, chalet, vakantiebungalow, tiny house.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Würgassen: vakantieplezier voor je gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen of tieners. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speelhal en actieve uitjes. Vaak is het park ook autoluw. In de regio zijn er verscheidene speellocaties en dierentuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatie voor kinderen: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Würgassen: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Gemiddelde prijs kampeerplek Würgassen

Benieuwd naar de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Noordrijn-Westfalen? Bijgaand delen wij de gemiddelde (overnachting) prijzen (per kalenderdag). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Rieste, Brandenburg an der Havel, Silberborn en Vendée.

Reguliere staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren staplek€45,00
Voordeel-plek€16,25
Glamping (ingerichte tent)€54,50
Mobile Home€71,75
Bungalow€85,00
Gemiddelde prijs campingvakantie in Würgassen april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hier kan je doorklikken naar het huidige aanbod met o.a. ANWB campings in Würgassen. Selecteer een van de parken voor info en reviews. Of lees uitgebreide informatie over Kamperen in Denemarken.

Sla je slag met de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Würgassen

Profiteer van de interessante last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Würgassen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel, betrouwbaar en geen verborgen kosten.
  • Vacanceselect: Al 35 jaar ervaring op het gebied van vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: Vind uw ideale campingvakantie in Europa met hulp van de klantenservice.
  • Suncamp Holidays: De mooiste parken met animatie, zwembad en speeltuinen.
  • ROAN: Ruim opgezette kampeerplekken, stacaravans, bungalowtenten en lodgetenten.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Bijna 600 topparken in 20 verschillende Europese landen.
  • Reserveren bij de campingketen: ook kan je direct online boeken bij ketens als Aquadis Loisirs, Sandaya, First Camp, Alannia, LeadingCampings, Orbitur en natuurlijk Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Campéole campings, Qualité campings, Capfun.

De weersvoorspellingen voor Würgassen, Duitsland

Er is hier een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 13 °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 29 graden. Een doorsnee dag in januari is historisch gezien het koudst met 5 graden celsius °C. Hierna delen we de weerberichten voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Würgassen opzoeken?

Nabij deze plek vind je veel kleinschalige voordelige campings. Weinig luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat middels de site van het vakantiepark. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Campingdirect.com, Booking.com, Campings.nl, Airbnb, Camping.eu, ACSI Eurocampings. Alternatieve tips om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij D-Reizen, Vakantiediscounter, Sunweb, Prijsvrij, Corendon, Suntip.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Würgassen komt neer op €25,25 per staplek. Kies je een kleine staplek? Reken dan op ongeveer €16,25 per nacht. Voor een luxe staplek rekenen ze tarieven van zo’n €45,00 per nacht. Een overnachting in een boomhut, stacaravan, ingerichte tent, wellness huisje, lodge, vakantieboerderij is behoorlijk duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie en een midweek of weekend als kerst, hemelvaart, oud en nieuw, pasen (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Würgassen: wat wordt aangeraden?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Belangrijke faciliteiten zijn: speeltoestellen, animatie, binnenspeeltuin, speeltuintjes. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Noordrijn-Westfalen met hond: waar rekening mee houden?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Würgassen is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Welke excursies kan ik doen?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Würgassen. Perfect voor vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze regio ontdek je prachtige natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en schitterende bouwwerken. Maak kennis met de lokale gastronomie in de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Duitse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie