anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Kurort Seiffen

Word jouw volgende vakantie een rustige camping in Kurort Seiffen (Saksen, Duitsland)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is voordelig. Je vindt al een prima plek vanaf €15,50 voor een overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is ook zeker het overwegen waard. Op dit platform tref je praktische informatie over de meest populaire campings en de optionele kosten. Ook vergelijk je snel toonaangevende aanbieders van kampeerreizen.

  • Kurort Seiffen is een populaire vakantiebestemming in het unieke Sachsen.
  • In deze vakantieregio vind je heel veel familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook lekkere rustige plekjes. Een van de favoriete campings is Ferienpark Seiffen.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is circa 386 kilometer.
  • De standaard prijs voor een standplaats is is plus minus €24,00 per overnachting.

Kamperen in Kurort Seiffen: de beste campings boeken

De aankomende vakantieperiode een staplekje huren op een aantrekkelijke camping in de buurt van Kurort Seiffen? Kamperen in Sachsen (Duitsland) is altijd een goed idee! Daar kan je een selectie maken uit verschillende kampeerlocaties. Het aanbod omslaat o.a. overweldigende gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). Via onze speciale stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Gemakkelijk een goedkope camping in Kurort Seiffen boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Een ander deel gaat liever met de vouwwagen, caravan of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar dit vergt wel een investering. Je kunt kijken naar een 2e hands model, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Kurort Seiffen zijn volop aanwezig. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fitness en een wellness centrum. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Check dan ook de mogelijkheden zoals een animatieprogramma en een eigen zwembad.

  3. Een camping boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina vind je al een voorzetje. Betrouwbare boekingssites zijn Allcamps, Vacanceselect, ANWB, ACSI, Eurocampings en ROAN, Booking.com, Rent-a-Tent, Eurocamp, Campingdirect.com, Vacansoleil. Doorgaans kan je een staanplaats boeken op de site van de locatie. Tip: bekijk eerst de beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Wat je hier noteert is onder andere: campingstoelen en tafeltje, luchtbed, slaapzak, bestek en servies, kampeerlamp. Bestel ook passende kleren en een warme jogginbroek en truien. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: medicijnen, stormlijnen, tentharingen en tenthamer, spelletjes.

  5. Bereid je voor op de reis

    Bekijk vooraf de route om te zien hoe lang je onderweg bent. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-kurort-seiffen-duitsland

Tips voor kamperen in Kurort Seiffen

Dit is een aan te raden bestemming in Saksen (Duitsland). De reisafstand is doorgaans 386 km (op basis van Utrecht als startpunt). Een bekende stad is hoofdstad Berlijn. Het land wordt bewoond door zo’n 83 miljoen geregistreerde bewoners. De mensen spreken hier Duits en het betaalmiddel is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. Het landnummer is +49, de elektriciteit is 230 Volt. Het stekkertype is C + F en het alarmnummer is 112. Voertuigen hebben kentekencode D en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
StreekSachsen
PlaatsKurort Seiffen
Gem. temperatuur13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
VoertaalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)309 km
Reistijd (vanaf Utrecht)386 km (+/- 4 uur)
Gemiddelde prijzen camping€24,00
Beschikbare campingFerienpark Seiffen

Kampeergids: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Kurort Seiffen kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Een paar nachten op pad met jouw vouwwagen, camper, tent of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Wil je meer luxe? Kies dan voor een glamping-tent of een luxe vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Kurort Seiffen voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Kurort Seiffen vieren is het boeken van een losse staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elke accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is voordelig, je kunt ‘m snel opzetten en biedt slaapruimte en opslagruimte. Veel gekozen modellen zijn de daktent, koepeltent, vis-à-vis tent, familietent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt praktisch op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je kan hem snel op- en afbreken. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar is een dure investering. Het opzetten van de caravan duurt best lang. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de bedden zijn erg goed en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Kurort Seiffen is een goede oplossing als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Boek de tofste campings met veel vertier voor jong en oud!

Genieten in een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met hutten, chalets, tiny houses, stacaravans, bungalows, groepsaccommodaties. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je hebt lekker de ruimte en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een keukentje, koffiezetapparaat en ook sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Kurort Seiffen).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, vakantiebungalow, tiny house, chalet, vakantieboerderij, stacaravan.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Kurort Seiffen: vakantiebeleving voor het gezin

Op een gezinscamping staan vaak families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Veel kindercampings hebben o.a. een speeltuin en sportmogelijkheden. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. Op korte afstand tref je meerdere speellocaties en dierentuinen voor extra plezier.

  • Kinderanimatie: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad of waterspeelparadijs.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Kurort Seiffen: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Doorsnee prijzen kampeerplek Kurort Seiffen

Zou je graag meer weten over de doorsnee kosten van een kampeerplek in Saksen? Hieronder zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) tarieven (per nacht). Check ook de prijzen in Büchenwerra, Pünderich, Mettingen en Rhône.

Gemiddelde staanplaats€24,00
Luxe 5-sterren staanplaats€42,75
Kleine-staanplaats€15,50
Glamping (ingerichte tent)€51,75
Stacaravan€68,25
Vakantiehuis€80,75
Gemiddelde kosten campingvakantie in Kurort Seiffen april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Hier sturen wij je door naar het lokale campingaanbod met diverse ANWB campings in Kurort Seiffen. Selecteer een van de parken voor alle info. Of bekijk onze informatiepagina over Tsjechië.

Bekijk de actuele camping-aanbiedingen in Kurort Seiffen

Scoor de mooiste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Kurort Seiffen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Duizenden kampeerlocaties door heel europa.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9.000 campings & boek direct online.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Kindvriendelijke parken, altijd aan het strand of water.
  • ROAN: 5-voudig Zoover Award Winner met heerlijke accommodaties.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Flexibele aankomstdag, aankomst kan op iedere dag van de week.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Boeken bij een campingketen: ook kan je direct online boeken bij ketens als LeadingCampings, First Camp, Aquadis Loisirs, Alannia, Flower Campings, Orbitur maar ook Qualité campings, Capfun, Huttopia, Campéole campings, Ciela Village, Yelloh! Village.

Het weerbericht voor Kurort Seiffen, Duitsland

Er is hier een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 13 graden °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 29 graden °C. Een gemiddelde dag in januari is flink kouder met gemiddeld 5 graden celsius °C. In het volgende gedeelte delen we de weersvoorspellingen voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Kurort Seiffen opzoeken?

In deze buurt tref je her en der wel wat kleine budget campings. Weinig luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken middels de site van het vakantiepark. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Campings.nl, ACSI Eurocampings, Airbnb, Campingdirect.com, Camping.eu, Booking.comAndere manieren om te besparen: reserveer buiten het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij D-Reizen, Prijsvrij, Sunweb, Vakantiediscounter, Suntip, Corendon.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Kurort Seiffen kost zo’n €24,00 per staanplaats. Kies je een budget-camping? Dan kost het zo’n €15,50 per staplek. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek gaan de tarieven naar zo’n €42,75 per nacht. Een nachtje in een strandhuisje, lodge, wellness huisje, stacaravan, boomhut, vakantieboerderij is qua dagtarief wel duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en een weekend of midweek zoals pasen, pinksteren, oud en nieuw, kerst (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Kurort Seiffen: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: theatershows, speeltoestellen, kidsclub, speeltuintjes. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Saksen met hond: wordt dat toegestaan?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Kurort Seiffen is jouw hond meer dan welkom! Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Kurort Seiffen. Uitermate geschikt voor singles, vriendengroepen en natuurlijk complete families met kinderen. In de nabije omgeving heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de buurt vind je ook veel cultuur en beroemde plekken. Je kunt ook eten bij de leuke horeca (restaurants). De Duitse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie