anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Lorch

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een mooie camping in Lorch (Hessen, Duitsland)? Je kunt genieten en rondfietsen in de buurt van deze vakantiebestemming. Een plekje reserveren voor een tent, camper, caravan of vouwwagen is niet bijzonder prijzig. Je vindt al een prima plek vanaf €16,25 per overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een weekendje of week in een huisje behoort ook tot de opties. Op deze camping-website tref je actuele informatie over de meest populaire campings en de optionele kosten. Ook vergelijk jij via ons goede boekingssites.

  • Lorch is een prachtig gebied in het bijzondere Hessen.
  • In deze vakantieregio vind je heel veel familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook fijne rustige standplaatsen. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Naturpark Camping Suleika.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is +/- 374 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een standplaats is is zo’n €25,25 per dag/nacht.

Kamperen in Lorch: eenvoudig de beste campings boeken

Samen met familie heerlijk kamperen op een grote of kleine camping in de buurt van Lorch? Kamperen in Hessen (Duitsland) is absoluut een aanrader! In en rondom deze plek kun je kiezen uit een veelzijdig kampeeraanbod. Denk aan gezellige gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Lorch boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de vouwwagen, caravan of camper. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar is wel duurder. Je kunt kijken naar een 2e hands model, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Lorch zijn er in overvloed. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken vol entertainment en faciliteiten als een verwarmd buitenbad en een jacuzzi of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je kamperen met kids? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een airtrampoline en een waterspeelplaats.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In ons overzicht vind je al een voorzetje. Handige boekingssites Vacanceselect, ANWB, Allcamps, Suncamp, Eurocampings en Campings.nl, Booking.com, ROAN, Rent-a-Tent, Eurocamp, Vacansoleil. Tevens kan je ook een boeking plaatsen via de website van de aanbieder. Bekijk vooraf altijd reviews op Zoover en Tripadvisor van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Hier noteer je onder andere: bbq of skottelbraai, slaapzak, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, luchtbed. Vergeet ook niet goede kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere handige spullen om bij je te hebben: tentharingen en tenthamer, grondzeil en scheerlijnen, spelletjes, afwasteil en afwasborstel.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-lorch-duitsland

Alles wat je moet weten over kamperen in Lorch

Dit is een populaire bestemming in Hessen (Duitsland). De reisafstand is doorgaans 374 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). De hoofdstad is Berlijn. Het land heeft zo’n 83 miljoen geregistreerde inwoners. Qua taal spreken deze mensen Duits en je betaalt hier met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +49, de stroom is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. De kentekencode is D en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
StreekHessen
PlaatsLorch
Gemiddelde temp.13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
SpreektaalDuits
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)299 km
Reistijd (vanaf Utrecht)374 km (+/- 4 uur)
Gemiddelde overnachting camping€25,25
Lokale campingNaturpark Camping Suleika

Kampeergids: kies een kampeerplek

In Lorch kamperen is absoluut de moeite waard. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, camper, tent of caravan is een garantie voor succes. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een glamping (ingerichte tent) of een luxe vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Lorch: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Lorch reserveren is het kiezen voor een staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk type heeft voordelen en nadelen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Nederlanders kiezen vaak voor een belltent, familietent, piramide tent, daktent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt praktisch op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Lorch is een uitkomst als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping boeken?

Reserveer alvast de allerleukste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

De meeste grote campings verhuren ook bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua chalets, tiny houses, hutten, stacaravans, bungalows, groepsaccommodaties. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het is lekker ruim en de accommodatie is volledig uitgerust met een vaatwasser en een eigen toilet.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Lorch).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantiebungalow, appartement, stacaravan, vakantieboerderij, chalet.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Populaire luchthavens zijn: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Lorch: vakantieplezier voor je gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De meeste kindercampings bieden onder andere: kinderanimatie en kinderdisco. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de buurt zijn er verscheidene dierenparken en themaparken voor een leuke dag uit.

  • Animatieteam: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Lorch: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Verwachte prijzen kampeerplek Lorch

Zou je graag meer weten over de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Hessen? In het onderstaande overzicht verstrekken we de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag). We informeren je ook graag over kamperen in Dortmund-Hohensyburg, Bosen, Lahnstein en Gwynned.

Gemiddelde staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren campingplek€44,50
Budget staplek€16,25
Ingerichte tent (Glamping)€54,00
Stacaravan€71,25
Comfort vakantiehuisje€84,50
Normale tarieven campingvakantie in Lorch april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Hieronder linken wij door naar het beschikbare aanbod met diverse ANWB campings in Lorch. Kies een van de kampeerplekken voor meer details. Check ook onze pagina met info over Kamperen in Finland.

Vind de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Lorch

Check de goede last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

Vergelijk boekingssites voor last minute Lorch camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: De mooiste Glampings in meer dan 13 Europese landen.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9400 ACSI campings in 30 landen.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: 4 sterren beoordeling op basis van 800+ reviews!
  • ROAN: Populaire campings met top-accommodaties door heel Europa.
  • Eurocamp: Groot aanbod unieke bungalows passend in de omgeving.
  • Rent-a-Tent: Aantrekkelijk aanbod voor de schoolvakanties.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Boeken bij een campingketen: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Sandaya, Alannia, First Camp, Flower Campings, Aquadis Loisirs, Orbitur en Villagi Gran Vacanze, Capfun, Huttopia, Campéole campings, Qualité campings, Yelloh! Village.

De weersvoorspelling voor Lorch, Duitsland

Dit gebied heeft een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 13 °C. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 29 graden °C. Een doorsnee dag in januari is het koudst met 5 graden °C. Hierna delen we het actuele weerbericht voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Lorch boeken?

In deze omgeving is er een flink aanbod met kleinschalige betaalbare campings. Van luxe is weinig sprake, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Jij kan online direct boeken via het telefoonnummer op de website. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Campingdirect.com, Camping.eu, Booking.com, Campings.nl, ACSI Eurocampings, ANWB. Extra besparen op de kosten? Advies: ga niet midden in het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Suntip, D-Reizen, Vakantiediscounter, Sunweb, Corendon, Tui.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Lorch kost je +/- €25,25 per plek. Overnacht je op een kleinschalige camping? In dat geval betaal je circa €16,25 per staanplaats. Voor een luxe staplek betaal je gemiddeld €44,50 per plek. Het boeken van een strandhuisje, ingerichte tent, stacaravan, wellness huisje, boomhut, vakantieboerderij is uiteraard iets duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als voorjaarsvakantie, herfstvakantie, zomervakantie, meivakantie en een weekend of midweek zoals hemelvaart, pinksteren, pasen, oud en nieuw (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Lorch: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Daarnaast is het handig om te informeren naar: theatershows, kidsclub, trampolines, speeltuintjes. Check ook: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Hessen met hond: hoe werkt dat?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Lorch is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Lorch. Leuk voor vriendengroepen en natuurlijk complete families met kinderen. In deze streek heb je veel groen. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en kerken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Duitse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie