anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Kelbra

Een plekje huren op een fijne camping in Kelbra (Thuringen, Duitsland)? Er is van alles te doen hier in deze schitterende natuurrijke omgeving. Overnachten in je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper is heel betaalbaar. Een kleine staplek is er al vanaf €16,75 per dag. Kinderen zijn dol op de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan biedt je net iets meer luxe. Op deze camping-vergelijker tref je actuele informatie over de best beoordeelde campings en de mogelijke onkosten. Tevens vergelijk je online handige sites om te boeken.

  • Kelbra is een prachtig gebied in de omgeving van Thüringen.
  • In deze streek vestigden zich gezellige familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een van de favoriete campings is Seecamping Kelbra.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is circa 359 km.
  • De doorsnee prijs voor een campingplek is zo’n €26,00 per overnachting.

Kamperen in Kelbra: de mooiste campings boeken doe je zo

Deze zomer een boeking rondmaken voor een gezellige camping in de buurt van Kelbra? Kamperen in Thüringen (Duitsland) is populairder dan ooit! In dit gebied heb je de keuze uit een rijk aanbod. Het aanbod omslaat o.a. grote gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Gemakkelijk een goedkope camping in Kelbra boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, camper of caravan. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar dit vergt wel een investering. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Kelbra zijn volop aanwezig. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken die zijn uitgerust met faciliteiten als een squashbaan en wellnessfaciliteiten. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Zijn er jonge kids bij? Kijk dan naar de aanwezigheid van een kinderboerderij en een zwembad.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. Op deze website vind je een aantal suggesties. Betrouwbare boekingssites zijn Allcamps, ANWB, Eurocampings, ACSI, Vacanceselect & Rent-a-Tent, Eurocamp, ROAN, Booking.com, Campings.nl, Vacansoleil. Dikwijls kan je snel reserveren bij de aanbieder zelf. Lees eerst even beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Wat je hier noteert is onder andere: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, luchtbed, bbq of skottelbraai, kampeerlamp. Pak ook passende kleren, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: waslijn, medicijnen, afwasteil en afwasborstel, tentharingen en tenthamer.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Analyseer de actuele route om te zien hoe lang je onderweg bent. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-kelbra-duitsland

Adviezen voor kamperen in Kelbra

Dit is een geweldige locatie in Thuringen (Duitsland). De afstand is +/- 359 km vanaf Utrecht. De hoofdstad van dit land is Berlijn. In het hele land wonen er circa 83 miljoen inwoners. De lokalen praten hier Duits en je kunt betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +49, de elektriciteit is 230 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met D en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
GebiedThüringen
PlaatsKelbra
Gemiddelde temp.13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
SpreektaalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)287 km
Reistijd (vanaf Utrecht)359 km (+/- 4 uur)
Gemiddelde overnachting camping€26,00
Camping-voorbeeldSeecamping Kelbra

Vakantiehulp: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Kelbra kamperen is een unieke belevenis. Overnachten met een eigen camper, caravan, tent of vouwwagen zal je niet snel vergeten. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een mooi vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Kelbra: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Kelbra vieren is het boeken van een losse staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elk kampeermiddel heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen met tent: Een tent is goedkoop, is universeel en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Veel gekozen modellen zijn de opblaasbare tent, familietent, belltent, daktent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Het heeft weinig isolatie wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Kelbra wordt dan ook aanbevolen als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ontdek de allerleukste campings met veel vertier voor jong en oud!

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Veel grote campings bieden ook bungalows aan. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld bungalows, hutten, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, tiny houses, chalets. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Je hebt lekker de ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een vaatwasser en een eigen toilet.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Kelbra).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, chalet, tiny house, vakantiebungalow, vakantieboerderij, appartement.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Populaire luchthavens zijn: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Kelbra: vakantie voor het hele gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Veel kindercampings hebben o.a. kinderanimatie en kinderboerderij. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). Op korte afstand zijn er verscheidene themaparken en speeltuinen voor nog meer plezier.

  • Kidsclub / animatie: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Kelbra: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Doorsnee prijzen kampeerplek Kelbra

Zou je graag meer weten over de verwachte kosten van een kampeerplek in Thuringen? In het rekenvoorbeeld hieronder bieden we de gemiddelde (overnachting) kosten (per nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Reinsfeld, Manderscheid, Köln-Poll en Berkshire.

Basis staanplaats€26,00
Luxe 5-sterren staplek€46,00
Budget-staanplaats€16,75
Glamping (ingerichte tent)€55,50
Mobile Home€73,50
Luxe huisje€87,00
Normale prijs campingvakantie in Kelbra april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder sturen wij je door naar het beschikbare aanbod met populaire parken en ANWB campings in Kelbra. Maak een keuze uit een van de plekken voor alle info. Bekijk ook meer informatie over Denemarken.

Profiteer van de tofste camping-aanbiedingen in Kelbra

Boek de interessante last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Kelbra camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Keuze uit meer dan 8000+ locaties.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met glampingvakanties door heel Europa.
  • Eurocampings / ACSI: Veilig en eenvoudig te boeken via internet.
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Snel online boeken (en hulp van de klantenservice via internet).
  • ROAN: Standaard met 2 of 3 slaapkamers voor max 7 personen.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: Groot aanbod met spectaculaire zwembaden en waterglijbanen.
  • Populaire campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Alannia, Sandaya, LeadingCampings, Aquadis Loisirs, Orbitur, Flower Campings of bijvoorbeeld Qualité campings, Capfun, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Yelloh! Village.

7-daagse weer voor Kelbra, Duitsland

Er is hier een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 13 graden celsius °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 29 graden °C. De periode januari is historisch gezien het koudst met 5 graden celsius °C. In het volgende blok bekijk je de prognose voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Kelbra reserveren?

In deze omgeving zijn er tal van kleinschalige budget campings. Niet al te veel luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat via het telefoonnummer op de website. Andere populaire boekingssites zijn Booking.com, Airbnb, Campings.nl, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com. Liever minder betalen? Tips: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij D-Reizen, Corendon, Vakantiediscounter, Sunweb, Suntip, Tui.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Kelbra kost circa €26,00 per overnachting. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan kost het zo’n €16,75 per plek. Voor een meer luxe standplaats liggen de prijzen op zo’n €46,00 per overnachting. Het slapen in een vakantieboerderij, wellness huisje, lodge, stacaravan, ingerichte tent, strandhuisje kost al gauw het driedubbele. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en een weekend of midweek zoals pinksteren, pasen, kerst, hemelvaart (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Kelbra: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Belangrijke faciliteiten zijn: speeltuintjes, binnenspeeltuin, speeltoestellen, theatershows. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Thuringen met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Kelbra mag je jouw viervoeter meenemen. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. De hond moet aangelijnd zijn. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dit is een heerlijke omgeving. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Kelbra. Leuk voor stelletjes en gezinnen met kids. In en rondom deze regio is voldoende natuur beschikbaar. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en oude bouwwerken. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de leuke horeca (restaurants). De Duitse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie