anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Donaueschingen

Een plekje huren op een gezellige camping in Donaueschingen (Baden-Wurttemberg, Duitsland)? Het is hier ontzettend genieten in de prachtige natuur. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, camper, vouwwagen of caravan hoeft niet duur te zijn. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €15,25 per nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een stacaravan of huisje huren biedt je net iets meer luxe. Op deze camping-website verstrekken we betrouwbare adviezen over de best beoordeelde campings en de mogelijke onkosten. Eveneens vergelijk jij gemakkelijk betrouwbare boekingsplatforms.

  • Donaueschingen is een gevarieerde vakantieplek in het bijzondere Baden-Württemberg.
  • Op deze bestemming vind je gezellige familiecampings met (binnen)zwembad maar ook lekkere rustige plekjes. Een bekende camping in deze plek is Riedsee-camping.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is plus minus 653 km.
  • De standaard prijs voor een kampeerplek is circa €23,50 voor 1 nacht.

Kamperen in Donaueschingen: online de mooiste campings boeken

Deze zomer een paar nachten verblijven op een lokale camping in de buurt van Donaueschingen? Kamperen in Baden-Württemberg (Duitsland) zal je zeker verrassen! In dit gebied kan je een selectie maken uit een rijk aanbod campings. Het gaat om exclusieve gezinscampings met (binnen)zwembad of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Via onze speciale stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

In vijf stappen een goedkope camping in Donaueschingen boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Maar je kunt ook kamperen met een vouwwagen, caravan of camper. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kan er zelf een kopen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Donaueschingen kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken met verschillende faciliteiten zoals een verwarmd buitenbad en wellness en beauty. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een buitenspeeltuin en een kinderbad.

  3. Een camping boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. Op deze website helpen we je al een beetje op weg. Fijne boekingssites zijn ACSI, Eurocampings, Allcamps, Suncamp, Vacanceselect en ROAN, Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com, Vacansoleil, Eurocamp. Mogelijk kan je snel reserveren bij de aanbieder zelf. Tip: bekijk eerst de reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: bestek en servies, bbq of skottelbraai, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp. Wat je ook moet meenemen: fijn zittende kleren en een warme jogginbroek en truien. Verder is het ook goed om te denken aan: koelkast of koelbox, tentharingen en tenthamer, grondzeil en scheerlijnen, spelletjes.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-donaueschingen-duitsland

Details over kamperen in Donaueschingen

Dit is een aan te raden bestemming in Baden-Wurttemberg (Duitsland). Deze locatie is gelegen op 653 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). De hoofdstad van dit land is Berlijn. In dit land wonen ongeveer 83 miljoen geregistreerde inwoners. De officiële taal is Duits en je betaalt hier met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De lokale telefoonnummers beginnen met +49, de elektra is 230 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type C + F. Het noodnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode D en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
OmgevingBaden-Württemberg
PlaatsDonaueschingen
Gem. temperatuur13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
TaalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)522 km
Reistijd (vanaf Utrecht)653 km (+/- 7 uur)
Gemiddelde prijs camping€23,50
Regionale campingRiedsee-camping

Reisgids: kies een kampeerplek

In Donaueschingen kamperen is een unieke belevenis. Overnachten met een eigen camper, caravan, tent of vouwwagen blijft iets moois. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een heerlijk vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Donaueschingen voor jouw eigen caravan of tent

Een zeer voordelige optie van vakantie in Donaueschingen is het zoeken naar een privé staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn eigen comfotabele elementen. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen met tent: Een tent is goedkoop, flexibel en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Voorbeelden zijn vis-à-vis tent, koepeltent, piramide tent, familietent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Het heeft weinig isolatie wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Je hebt een auto met trekhaak nodig (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Een eigen camper kost al snel €50.000. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de bedden zijn erg goed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Donaueschingen is dus perfect als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Check de mooiste campings met veel vertier voor jong en oud!

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Veel van de grote campings verhuren ook bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua groepsaccommodaties, chalets, stacaravans, hutten, bungalows, vakantiehuisjes. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Je hebt lekker de ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een keukentje, koffiezetapparaat en soms zelfs een bad.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Donaueschingen).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, appartement, stacaravan, vakantieboerderij, tiny house, chalet.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Donaueschingen: ontspanning voor het hele gezin

De gezinscamping is populair bij familie met jonge kinderen. De kinderen hebben genoeg te doen. De grotere kindercampings beschikken over: een overdekt zwembad en kinderdisco. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). In de direct omgeving zijn er diverse themaparken en speeltuinen voor extra plezier.

  • Kidsclub / animatie: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: beperkt commerciële kampeerlocaties in bezit van gemeenten.
  • 4- en 5-sterren camping Donaueschingen: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Gemiddelde kosten kampeerplek Donaueschingen

Wil je een indicatie van de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Baden-Wurttemberg? In het rekenvoorbeeld hieronder verstrekken we de gemiddelde (overnachting) prijs (per 24 uur). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Herbolzheim, Brunnen, Isny en Sondrio.

Normale staanplaats€23,50
Luxe 5-sterren campingplaats€41,50
Budget staplek€15,25
Ingerichte tent (Glamping)€50,25
Mobile Home€66,50
Luxe huisje€78,75
Standaard tarieven campingvakantie in Donaueschingen april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Hieronder vind je het beschikbare aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Donaueschingen. Selecteer een van de parken voor alle info. Check ook onze pagina met info over Kamperen in Belgie.

Bekijk de beste camping-aanbiedingen in Donaueschingen

Bekijk de scherpe last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute Donaueschingen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Altijd actueel en betrouwbaar aanbod.
  • Vacanceselect: Altijd garantie op jouw geboekte vakantie.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9400 ACSI campings in 30 landen.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: De tofste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: In het hoogseizoen (en voor- en naseizoen) 100+ opties.
  • Eurocamp: Winnaar Zoover Awards populairste campingvakantie-aanbieder.
  • Rent-a-Tent: Twents familiebedrijf dat staat voor gastvrijheid en persoonlijkheid.
  • Vacansoleil: Goede verzekeringsopties en keuzepakketten (baby’s / extra overnachtingen).
  • Bekende campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Sandaya, First Camp, Flower Campings, Alannia en bijvoorbeeld Qualité campings, Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Yelloh! Village, Campéole campings.

De weersvoorspellingen voor Donaueschingen, Duitsland

Deze regio heeft een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 13 graden. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 29 °C. De periode januari is het koudst met 5 °C. Hieronder bieden we de weersvoorspellingen voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Donaueschingen opzoeken?

In en rondom deze plek is er een flink aanbod met kleine voordelige campings. Beperkte luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Je kunt vaak rechtstreeks boeken middels de site van het vakantiepark. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld ACSI Eurocampings, Campings.nl, Camping.eu, Campingdirect.com, Booking.com, Airbnb. Extra besparen op de kosten? Advies: ga buiten het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij D-Reizen, Sunweb, Tui, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Suntip.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Donaueschingen komt neer op €23,50 per overnachting. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op zo’n €15,25 per overnachting. Voor een XL-staplek rekenen ze tarieven van zo’n €41,50 per staplek. Het boeken van een boomhut, ingerichte tent, lodge, wellness huisje, strandhuisje, stacaravan is een stuk duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als hemelvaart, pasen, kerst, pinksteren (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Donaueschingen: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: speeltoestellen, trampolines, kidsclub, zwembad. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Baden-Wurttemberg met hond: waar rekening mee houden?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Donaueschingen kan je de hond gewoon meenemen. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Donaueschingen. Leuk voor singles, vriendengroepen en natuurlijk complete families met kinderen. In en rondom deze regio is er een schitterende natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In de buurt vind je ook tal van cultuur en schitterende bouwwerken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele plaatselijke horeca (restaurants). De Duitse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie