anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Pielenhofen

Een staanplaats huren op een prachtig gelegen camping in Pielenhofen (Beieren, Duitsland)? Er is van alles te doen hier in het prachtige omliggende landschap. Een plekje reserveren voor een tent, camper, caravan of vouwwagen is erg goedkoop. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €15,00 per dag. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan kan uiteraard ook. Op dit portaal verstrekken we belangrijke adviezen over verschillende soorten campings en de verwachte kosten. Daarnaast vergelijk jij snel de beste boekingsplatforms.

  • Pielenhofen is een geliefde plek in de rustgevende regio Bayern.
  • In deze regio boek je exclusieve familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook de meer rustige locaties. Een populaire camping is Campingplatz Naabtal.
  • De rijafstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 545 kilometer.
  • De basisprijs voor een standplaats is is +/- €23,25 voor 1 nacht.

Kamperen in Pielenhofen: de mooiste campings boeken doe je zo

Wil je graag heerlijk tot rust komen op een lokale camping in de buurt van Pielenhofen? Kamperen in Bayern (Duitsland) is dan misschien wel iets voor jou! In dit gebied heb je de keuze uit een rijk aanbod campings. Het gaat om heel veel gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Met behulp van ons stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Stappenplan: een goedkope camping in Pielenhofen boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de camper, caravan of vouwwagen. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kan er zelf een kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Pielenhofen zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en bungalowparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fietsverhuur en een jacuzzi of hottub. Inventariseer jouw wensen. Ga je met peuters en kleuters? Kijk dan naar de aanwezigheid van een airtrampoline en een eigen zwembad.

  3. Het boeken van de camping

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina bekijk je vast enkele voorbeelden. Bekende boekingssites zijn Suncamp, Eurocampings, Vacanceselect, Allcamps, ACSI en Eurocamp, Booking.com, Vacansoleil, Campings.nl, Rent-a-Tent, Campingdirect.com. Eveneens kan je ook een reservering doen via de website van de aanbieder. Check altijd wel reviews op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden kamperen checklist

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Zorg voor: bbq of skottelbraai, bestek en servies, kampeerlamp, luchtbed, campingstoelen en tafeltje. Koop ook fijn zittende kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Verder is het ook goed om te denken aan: tentharingen en tenthamer, waslijn, medicijnen, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Zoek de snelste route op via google maps om een beeld te krijgen bij de reistijden. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-pielenhofen-duitsland

Tips voor kamperen in Pielenhofen

Dit is een fantastisch gebied in Beieren (Duitsland). Het is ongeveer 545 km (berekend vanaf Utrecht). De hoofdstad is Berlijn. De totale bevolking bestaat uit zo’n 83 miljoen mensen. De voertaal van de lokale inwoners is Duits en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. Het netnummer is +49, de elektriciteit is 230 Volt. Het stekkertype is C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. De kentekencode is D en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
StreekBayern
PlaatsPielenhofen
Gemiddelde temp.13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)436 km
Reistijd (vanaf Utrecht)545 km (+/- 6 uur)
Gemiddelde prijzen camping€23,25
Beschikbare campingCampingplatz Naabtal

Keuzehulp: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Pielenhofen kamperen is een unieke belevenis. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, vouwwagen, camper of caravan blijft iets moois. Wil je meer luxe? Kies dan voor een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een luxe vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Pielenhofen: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Pielenhofen beleven is de losse staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Welke manier je ook kies: elke optie heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en biedt slaapruimte en opslagruimte. Veel gekozen modellen zijn de familietent, pop-up tent, belltent, vis-à-vis tent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Je slaapt niet op de grond. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, de bedden zijn erg goed en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Pielenhofen is dus een aanrader als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Reserveer alvast de tofste campings met zwembad, kinderclub en speeltuinen.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Veel van de grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met hutten, bungalows, stacaravans, vakantiehuisjes, tiny houses, groepsaccommodaties. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het is comfortabel en je hebt alle faciliteiten zoals een koelkast en daarbij soms zelfs een bad.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Pielenhofen).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantieboerderij, tiny house, appartement, vakantiebungalow, stacaravan.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Er zijn diverse luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Pielenhofen: ontspanning voor het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Veel kindercampings hebben o.a. kinderanimatie en kinderdisco. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). Binnen een uur rijden tref je meerdere speellocaties en dierentuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Kinderanimatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: een grote overdekte ruimte met veel speeltoestellen.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: beperkt commerciële kampeerlocaties in bezit van gemeenten.
  • 4- en 5-sterren camping Pielenhofen: voor iedereen die zoekt naar een luxe vakantie.

Doorsnee tarieven kampeerplek Pielenhofen

Nieuwsgierig naar de verwachte prijzen van een kampeerplek in Beieren? Bijgaand verschaffen we de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag/nacht). Op onze site vind je ook prijzen in Tengen, Hochstetten, Rottenbuch en Zadarska.

Gemiddelde staanplaats€23,25
Luxe 5-sterren staplek€41,25
Kleine-staanplaats€15,00
Ingerichte tent (Glamping)€50,00
Mobile Home€66,00
Bungalow€78,00
Standaard tarieven campingvakantie in Pielenhofen april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hier linken wij door naar het beschikbare aanbod met diverse ANWB campings in Pielenhofen. Klik door voor informatie en ervaringen. Bekijk ook meer informatie over Kamperen in Slovenië.

Sla je slag met de beste camping-aanbiedingen in Pielenhofen

Scoor interessante last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Pielenhofen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: Boeken zonder zorgen met garantie en goede voorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste aanbieders van Europa op gebied van kamperen.
  • Allcamps: Veilig boeken dankzij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Geld-terug-garantie op de boeking voor slechts €39.
  • ROAN: Ruim opgezette kampeerplekken, stacaravans, bungalowtenten en lodgetenten.
  • Eurocamp: Garantie op mooi weer met de Gratis Mooi Weer Garantie.
  • Rent-a-Tent: Flexibele aankomstdag, aankomst kan op iedere dag van de week.
  • Vacansoleil: Groot aanbod met spectaculaire zwembaden en waterglijbanen.
  • Bekende campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Flower Campings, First Camp, Aquadis Loisirs, Orbitur, LeadingCampings, Sandaya of bijvoorbeeld Huttopia, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Ciela Village, Capfun.

Het verwachte weer in Pielenhofen, Duitsland

Je verblijft hier in een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 13 graden celsius °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 29 graden. Een gemiddelde dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 5 graden celsius. Hierna behandelen we de prognose voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Pielenhofen reserveren?

In deze streek reserveer je verschillende kleine betaalbare campings. Van luxe is weinig sprake, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Snel reserveren? Doe dat dan op de website van het park. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld ACSI Eurocampings, Airbnb, Campingdirect.com, Campings.nl, Camping.eu, ANWB. Andere bespaartips: ga buiten het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Tui, Sunweb, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Suntip, Corendon.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Pielenhofen kost je €23,25 per dag. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Dan kost het zo’n €15,00 per staanplaats. Voor een XL-staplek moet je denken aan een prijs van €41,25 per dag. Het boeken van een lodge, stacaravan, wellness huisje, strandhuisje, vakantieboerderij, ingerichte tent is behoorlijk duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als kerstvakantie, zomervakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend zoals pasen, pinksteren, oud en nieuw, hemelvaart (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Pielenhofen: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Kies bij voorkeur een park waar auto’s niet zijn toegestaan. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: binnenspeeltuin, animatie, trampolines, speeltuintjes. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Beieren met hond: gelden er regels?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Pielenhofen is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Pielenhofen. Perfect voor ouderen en jonge gezinnen. In en rondom deze regio vind jij veel natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en historische plekken. Vergeet ook niet de gezellige horeca (restaurants). De Duitse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie