anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Oberteuringen

Op zoek naar een mooie camping in Oberteuringen (Baden-Wurttemberg, Duitsland)? Het is hier ontzettend genieten in de prachtige natuur. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, vouwwagen, caravan of camper is erg goedkoop, dit kan al voor slechts €16,25 per overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een weekendje of week in een huisje kan uiteraard ook. Op deze camping-vergelijker check je nuttige informatie over het actuele campingaanbod en de optionele kosten. Daarnaast vergelijk jij via ons erkende boekingsplatforms.

  • Oberteuringen is een geliefde plek in het bijzondere Baden-Württemberg.
  • In dit gebied vind je gezellige familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook fijne rustige standplaatsen. Een van de favoriete campings is Ferienhof Kramer.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is ongeveer 719 kilometer.
  • De basisprijs voor een staplek is +/- €25,25 p/nacht.

Kamperen in Oberteuringen: online de mooiste campings boeken

Komend zomer een staanplaats huren op een goede camping in de buurt van Oberteuringen? Kamperen in Baden-Württemberg (Duitsland) is absoluut een aanrader! In deze regio vind je diverse soorten campings. Het gaat om luxe gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Oberteuringen boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Maar je kunt ook kamperen met een camper, caravan of vouwwagen. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Een camper of caravan biedt meer luxe maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Oberteuringen vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een binnenzwembad en wellness en beauty. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Gaan er kinderen mee? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een animatieprogramma en een subtropisch zwembad.

  3. Het boeken van de camping

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina check je alvast wat nemen. Geschikte boekingssites zijn Suncamp, Eurocampings, ACSI, ANWB, Allcamps & ROAN, Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com, Vacansoleil, Eurocamp. Steeds vaker kan je de reservering rondmaken op de website van de aanbieder. Tip: bekijk eerst de recensies op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: bestek en servies, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, luchtbed. Zorg ook voor goede kleren en een warme jogginbroek en truien. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: waslijn, stormlijnen, spelletjes, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Analyseer de actuele route om te zien hoe lang je onderweg bent. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-oberteuringen-duitsland

Adviezen voor kamperen in Oberteuringen

Dit is een leuke streek in Baden-Wurttemberg (Duitsland). De totale afstand is om en nabij de 719 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Berlijn. De totale bevolking bestaat uit zo’n 83 miljoen bewoners. De spreektaal van de lokalen bewoners is Duits en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. Het landnummer is +49, de stroom is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. Auto’s rijden rond met kentekencode D en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
GebiedBaden-Württemberg
PlaatsOberteuringen
Gem. temperatuur13 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
SpreektaalDuits
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)575 km
Reistijd (vanaf Utrecht)719 km (+/- 8 uur)
Gemiddelde kosten camping€25,25
Lokale campingFerienhof Kramer

Advies: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Oberteuringen kamperen is een unieke belevenis. Overnachten met een eigen vouwwagen, caravan, tent of camper is ontzettend gaaf. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een heerlijk vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Oberteuringen met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Oberteuringen vieren is het boeken van een losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is niet duur, flexibel en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Handig zijn bijvoorbeeld de familietent, noktent, opblaasbare tent, belltent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je ligt dicht op de grond waardoor het sneller koud is. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Houd rekening met stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar kost al wel snel €10.000. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je kunt gaan en staan waar je wil. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Een camper is wel een enorme investering. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt je eigen badkamer en wc. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Oberteuringen is dus ideaal als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping boeken?

Ga naar de mooiste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Het merendeel van de grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met vakantiehuisjes, tiny houses, bungalows, chalets, groepsaccommodaties, hutten. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Je profiteert van veel ruimte en de accommodatie is volledig uitgerust met een keukentje, koffiezetapparaat en tevens een eigen toilet.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Oberteuringen).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, stacaravan, tiny house, vakantiebungalow, chalet, vakantieboerderij.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Oberteuringen: vakantieplezier voor je gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door families met jonge kinderen of tieners. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een indoor-speeltuin en georganiseerde excursies. Vaak is het park ook autoluw. In de direct omgeving bezoek je meerdere dierentuinen of speelparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Kidsclub / animatie: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Wat is voor jou een geschikte plek?

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Oberteuringen: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Prijsindicatie kampeerplek Oberteuringen

Wil je een indicatie van de doorsnee prijs van een kampeerplek in Baden-Wurttemberg? In de onderstaande tabel zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Deggendorf, Mehlmeisel, Bürder en Slaskie.

Basis staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren campingplaats€44,75
Voordeel-plek€16,25
Ingerichte tent (Glamping)€54,25
Stacaravan€71,50
Vakantiehuisje€84,75
Normale prijzen campingvakantie in Oberteuringen april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hier linken wij door naar het huidige aanbod met parken en ANWB campings in Oberteuringen. Kies een van de kampeerplekken voor meer informatie en prijzen. Bekijk ook meer informatie over Verenigde Staten.

Zoek de mooiste camping-aanbiedingen in Oberteuringen

Vind de scherpe last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

De beste boekingssites voor last minute Oberteuringen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: Altijd aantrekkelijk reserveringsvoorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Ruim 200 filtermogelijkheden om je vakantie te vergelijken.
  • Allcamps: Geen reserveringskosten en altijd een transparante prijs.
  • Suncamp Holidays: Snel online boeken (en hulp van de klantenservice via internet).
  • ROAN: Ruim opgezette kampeerplekken, stacaravans, bungalowtenten en lodgetenten.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Standaard met Nederlandstalige gastheer- en vrouw.
  • Vacansoleil: Al meer dan 50 jaar de gaafste kampeervakanties.
  • Professionele campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Aquadis Loisirs, First Camp, LeadingCampings, Alannia, Flower Campings, Orbitur & Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Ciela Village, Capfun, Qualité campings.

De weersvoorspellingen voor Oberteuringen, Duitsland

Er is hier een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 13 graden °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 29 graden celsius °C. Een gemiddelde dag in januari is historisch gezien het koudst met 5 graden celsius °C. Hieronder behandelen we het weer voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Oberteuringen boeken?

Nabij deze plek zijn er tal van kleine voordelige campings. Weinig luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Snel reserveren? Doe dat dan op de website van het park. Andere populaire boekingssites zijn ANWB, Camping.eu, Booking.com, ACSI Eurocampings, Airbnb, Campings.nl. Boeken met extra voordeel? Advies: ga niet midden in het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Vakantiediscounter, Prijsvrij, D-Reizen, Tui, Suntip, Corendon.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Oberteuringen kost circa €25,25 per staanplaats. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op zo’n €16,25 per staplek. Voor een meer luxe standplaats moet je denken aan een prijs van €44,75 per staplek. Het reserveren van een lodge, wellness huisje, stacaravan, vakantieboerderij, strandhuisje, boomhut is over het algemeen duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en een midweek of weekend zoals hemelvaart, oud en nieuw, pasen, kerst (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Oberteuringen: wat is belangrijk?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: kidsclub, theatershows, animatie, binnenspeeltuin. Check ook: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Baden-Wurttemberg met hond: waar rekening mee houden?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Oberteuringen is een hond ook toegestaan. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Oberteuringen. Een toplocatie voor zowel jonge stellen en jonge gezinnen. In en rondom deze regio heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en architectonische gebouwen. Ook leuk: ga een avondje uit bij de leuke horeca (restaurants). De Duitse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie