anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Tamási

Een staplek huren op een mooie camping in Tamási (Transdanubie, Hongarije)? Je kijkt je ogen uit in de direct omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, vouwwagen, caravan of camper hoeft niet duur te zijn en is al mogelijk vanaf €15,00 per 24 uur. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een vakantiehuisje of stacaravan is ook zeker het overwegen waard. Op onze website vind je betrouwbare informatie over de meest gekozen campings en de optionele kosten. Daarbij vergelijk jij via ons de beste websites om direct te boeken.

  • Tamási is een heerlijke omgeving in het unieke Budapest.
  • In dit gebied boek je unieke familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een populaire camping is Thermal Motel & Camping Tamási.
  • De afstand vanaf Utrecht is om en nabij de 816 kilometer.
  • De basisprijs voor een kampeerplek is circa €21,50 p/dag.

Kamperen in Tamási: eenvoudig de beste campings boeken

Binnenkort een boeking rondmaken voor een fijne camping in de buurt van Tamási? Kamperen in Budapest (Hongarije) is dan zeker het overwegen waard! In deze omgeving heb je de keuze uit een compleet aanbod. Je kunt kiezen uit grote gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Tamási boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Je kunt ook kiezen voor een camper, caravan of vouwwagen. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Een camper of caravan biedt meer luxe maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Tamási zijn er in overvloed. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken die zijn uitgerust met faciliteiten als een wasserette en wellness en beauty. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Kijk dan naar de aanwezigheid van een speeltuin en een zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op campingsoverzicht.nl check je alvast wat nemen. Erkende boekingssites zijn ACSI, Vacanceselect, Allcamps, Suncamp, Eurocampings & ROAN, Eurocamp, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Campings.nl, Vacansoleil. Daarbij kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen bij de eigenaar zelf. Let goed op beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van gasten die hier al eens gestaan hebben. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, luchtbed, bestek en servies, bbq of skottelbraai. Zorg ook voor fijn zittende kleding die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere aandachtspunten: grondzeil en scheerlijnen, waslijn, medicijnen, spelletjes.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Bekijk vooraf de route voor een goede indicatie van de reistijd. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-tamasi-hongarije

Tips voor kamperen in Tamási

Dit is een geweldige locatie in Transdanubie (Hongarije). De reisafstand is doorgaans 816 km vanaf Utrecht. De hoofdstad is Boedapest. Het land heeft zo’n 10 miljoen mensen. Qua taal spreken deze personen Hongaars en betalen gaat met de Forint (HUF). Nationale feestdag(en): 20 augustus Sint Stefanus dag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Op de meeste snelwegen moet je tol betalen. Een vignet is verplicht. Een telefoonnummer begint met +36, de stroomspanning is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Bij calamiteiten bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met H en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandHongarije
GebiedBudapest
PlaatsTamási
Gem. temperatuur16 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet verplichtingJa
TolwegenJa
Lokale taalHongaars
GeldForint (HUF)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)653 km
Reistijd (vanaf Utrecht)816 km (+/- 9 uur)
Gemiddelde prijs camping€21,50
Camping-voorbeeldThermal Motel & Camping Tamási

Keuzehulp: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Tamási kamperen kan op veel verschillende manieren. Een aantal nachtjes weg met de caravan, camper, vouwwagen of tent is een onvergetelijke ervaring. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een comfortabel vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Tamási met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een gunstige optie voor vakantie in Tamási reserveren is het kiezen voor een staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elk type heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen in een tent: Een tent is voordelig, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Populaire soorten zijn de opblaasbare tent, daktent, pop-up tent, noktent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat de nachten erg koud maakt. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je kunt heel veel spullen meenemen. Minpunten zijn de kosten voor stalling en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar kost al wel snel €10.000. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Het is een auto en hotelkamer in 1! Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, je overnacht in een lekker bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Tamási wordt dan ook aanbevolen als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping geeft je het gemak van thuis, maar dan midden in de natuur.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Reserveer alvast de tofste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Veel grote campings verhuren ook bungalows. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met groepsaccommodaties, chalets, hutten, stacaravans, vakantiehuisjes, tiny houses. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het is comfortabel en je hebt alle faciliteiten zoals een kookgedeelte en een douche met soms zelfs een bad.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Tamási).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, stacaravan, vakantiebungalow, chalet, appartement, tiny house.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen naar onder andere: Boedapest (BUD).

Kindvriendelijke camping Tamási: genieten met het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een speeltuin en actieve uitjes. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de buurt bezoek je meerdere dierenparken en themaparken die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Animatieteam: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Tamási: voor iedereen die zoekt naar een luxe vakantie.

Standaard tarieven kampeerplek Tamási

Zou je graag meer weten over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Transdanubie? In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Erdőtarcsa, Hegykő, Nagykanizsa en Aude.

Standaard staanplaats€21,50
Luxe 5-sterren staanplaats€43,00
Budget-plek€15,00
Glamping (ingerichte tent)€52,75
Stacaravan€71,50
Luxe huisje€84,75
Normale tarieven campingvakantie in Tamási april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hieronder vind je het meest relevante aanbod met o.a. ANWB campings in Tamási. Selecteer een van de parken voor meer details. Op onze website lees je ook meer over Zweden.

Profiteer van de nieuwste camping-aanbiedingen in Tamási

Sla je slag met de interessante last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Tamási camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gecheckt en gecontroleerd door specialisten.
  • Vacanceselect: Boeken zonder zorgen met garantie en goede voorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste aanbieders van Europa op gebied van kamperen.
  • Allcamps: De specialist in luxe kampeervakanties in 10 Europese landen.
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: Heerlijke accommodaties voor maximaal 6 personen.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Flexibele aankomstdag, aankomst kan op iedere dag van de week.
  • Vacansoleil: Moderne en luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Aquadis Loisirs, Orbitur, Sandaya, LeadingCampings, Flower Campings, First Camp of bijvoorbeeld Ciela Village, Yelloh! Village, Campéole campings, Capfun, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze.

De weersverwachtingen voor Tamási, Hongarije

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, september en oktober. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 16 °C. augustus is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 31 graden °C. Een doorsnee dag in januari is het koudst met 5 graden. Hierna vind je het actuele weerbericht voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Tamási reserveren?

In deze buurt tref je her en der wel wat kleinschalige voordelige campings. Geen grootse luxe faciliteiten, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Direct boeken? Dan kan dat via het telefoonnummer op de website. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Airbnb, Campingdirect.com, Booking.com, Campings.nl, ACSI Eurocampings, ANWB. Advies om te besparen: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Sunweb, Vakantiediscounter, Tui, Suntip, D-Reizen, Corendon.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Tamási komt neer op €21,50 per overnachting. Kies je een budget-camping? Reken dan op ongeveer €15,00 per plek. Voor een XL-staplek liggen de prijzen op zo’n €43,00 per plek. Het reserveren van een vakantieboerderij, ingerichte tent, stacaravan, strandhuisje, wellness huisje, boomhut is doorgaans wel prijziger. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie en weekenden of midweken als hemelvaart, oud en nieuw, pinksteren, kerst (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Tamási: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: binnenspeeltuin, animatie, theatershows, zwembad. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Transdanubie met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Tamási is een hond ook toegestaan. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Tamási. Uitermate geschikt voor jonge stellen en gezinnen met kids. In deze regio heb je veel groen. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. Je vindt hier ook veel cultuur en historische gebouwen. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de regionale horeca (restaurants). De Hongaarse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie