anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Narbolia

Aan het oriënteren naar een centraal gelegen camping in Narbolia (Sardinie, Italië)? Het is hier ontzettend genieten in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is erg goedkoop. Je vindt al een prima plek vanaf €22,25 voor een overnachting. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan biedt je net iets meer luxe. Op campingsoverzicht.nl check je duidelijke toelichtingen op de beschikbare campings en de optionele kosten. Evenzeer vergelijk jij via deze site goede aanbieders van kampeerreizen.

  • Narbolia is een heerlijke omgeving in de omgeving van Oristano.
  • In deze buurt tref je 4- of 5-sterren familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook rustgevende natuurcampings. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Nurapolis.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is plus minus 1700 km.
  • De doorsnee prijs voor een campingplek is om en nabij de €35,25 p/dag.

Kamperen in Narbolia: de mooiste campings boeken

Komende lente of zomer een staanplaats huren op een mooie camping in de buurt van Narbolia? Kamperen in Oristano (Italië) zal je zeker verrassen! In deze omgeving vind je een ruim aanbod. Je hebt de keuze uit grote gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Narbolia boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Alternatieven zijn caravan, camper of vouwwagen. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit is niet goedkoop. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Narbolia zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken met alle faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en een sauna of hottub. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een airtrampoline en een waterspeelplaats.

  3. Campings zoeken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht bekijk je vast enkele voorbeelden. Veel gebruikte boekingssites zijn Allcamps, ACSI, Suncamp, ANWB, Eurocampings & Vacansoleil, Campingdirect.com, Eurocamp, Campings.nl, Booking.com, ROAN. Steeds vaker kan je ook een reservering doen op de site van de locatie. Vergeet niet het bekijken van reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, luchtbed, bestek en servies, bbq of skottelbraai. Pak ook prettige kledij en een warme trui. Andere aandachtspunten: grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel, medicijnen, spelletjes.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Vraag de actuele route-informatie op en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-narbolia-italie

Tips & tricks voor kamperen in Narbolia

Dit is een veel gekozen bestemming in Sardinie (Italië). De afstand is +/- 1700 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Rome. De totale bevolking bestaat uit zo’n 58 miljoen bewoners. De spreektaal van deze mensen is Italiaans en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. De landcode is +39, de netspanning is 220 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is F+L. Bij calamiteiten bel je 112. Auto’s rijden rond met kentekencode I en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandItalië
RegioOristano
PlaatsNarbolia
Gem. temperatuur19 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet nodigJa
TolwegenJa
Plaatselijke taalItaliaans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1360 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1700 km (+/- 18,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€35,25
Regionale campingCamping Nurapolis

Keuzehulp: zo vind je de juiste kampeerplek

In Narbolia kamperen kan je op veel plekken doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, vouwwagen, camper of caravan blijft iets moois. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een glamping-tent of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Boek een staanplaats in Narbolia voor jouw eigen caravan of tent

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Narbolia is het zoeken naar een privé staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Welke manier je ook kies: elke optie heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, flexibel en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Handig zijn bijvoorbeeld de opblaasbare tent, vis-à-vis tent, daktent, tunneltent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je hebt lekker veel ruimte. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, de bedden zijn erg goed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Narbolia wordt dan ook aanbevolen als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping geeft je het gemak van thuis, maar dan midden in de natuur.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Ga naar de allerleukste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Een deel van de grote campings verhuren ook bungalows. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met groepsaccommodaties, tiny houses, hutten, bungalows, vakantiehuisjes, stacaravans. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Op een mooi plekje in het groen en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een vaatwasser en een douche met soms zelfs een bad.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Narbolia).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, stacaravan, vakantieboerderij, vakantiebungalow, appartement, tiny house.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Je kunt vliegen naar onder andere: Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Narbolia: erop uit met het hele gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: kinderanimatie en sportmogelijkheden. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de buurt zijn er volop attractieparken en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Animatie voor kinderen: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Narbolia: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Prijsindicatie kampeerplek Narbolia

Zou je graag meer weten over de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Sardinie? In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per nacht). Check ook de prijzen in Tortolì, Marina di Castagneto-Carducci, Olbia en Huesca.

Standaard staanplaats€35,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€48,50
Budget-staanplaats€22,25
Glamping (ingerichte tent)€57,00
Mobile-home€73,00
Comfort vakantiehuisje€85,25
Gemiddelde prijs campingvakantie in Narbolia april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Hier bekijk je het beschikbare aanbod met o.a. ANWB campings in Narbolia. Klik door voor informatie en ervaringen. Of lees uitgebreide informatie over Kamperen in Duitsland.

De tofste camping-aanbiedingen in Narbolia

Vergelijk de de mooiste last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Narbolia camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerlocaties en vakantieparken in de EU.
  • Eurocampings / ACSI: Veilig en eenvoudig te boeken via internet.
  • Allcamps: Kies uit de mooiste lodgetenten, safaritenten, luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Suncamp Holidays: De tofste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Ruime accommodaties met een heerlijk eigen terras.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Comfortabel kamperen zonder zorgen.
  • Vacansoleil: Luxe stacaravans en bungalowtenten – de modernste vloot van Europa.
  • Boeken bij een campingketen: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Flower Campings, Aquadis Loisirs, Sandaya, Orbitur, Alannia, LeadingCampings en natuurlijk Qualité campings, Yelloh! Village, Huttopia, Campéole campings, Capfun, Villagi Gran Vacanze.

Het weerbericht voor Narbolia, Italië

Deze regio heeft een mediterraan klimaat. De beste reistijd is april t/m juni, september en oktober. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 19 graden °C. augustus is de meest warme maand met 33 graden celsius. De periode januari is wat kouder met 14 graden celsius. In het volgende blok bekijk je de weersverwachtingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Narbolia boeken?

In deze omgeving is er een ruim aanbod met kleinschalige voordelige campings. Geen grootse luxe faciliteiten, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Booking.com, Airbnb, Campingdirect.com, Campings.nl, Camping.eu, ACSI Eurocampings. Advies om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Vakantiediscounter, Tui, D-Reizen, Corendon, Prijsvrij, Sunweb.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een standaard camping overnachting in Narbolia kost zo’n €35,25 per plek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Reken dan op zo’n €22,25 per staanplaats. Voor een ruime staplek op een A-locatie moet je qua kosten rekenen op zo’n €48,50 per staanplaats. Verblijven in een boomhut, lodge, stacaravan, strandhuisje, vakantieboerderij, wellness huisje is behoorlijk duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als meivakantie, herfstvakantie, zomervakantie, kerstvakantie en midweken of weekenden als pinksteren, pasen, kerst, oud en nieuw (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Narbolia: wat zijn de beste plekken?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: speeltoestellen, zwembad, kidsclub, binnenspeeltuin. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Sardinie met hond: hoe werkt dat?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Narbolia kan je de hond gewoon meenemen. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Voor het meenemen van een hond/kat geldt vaak een kleine toeslag. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er te zien in de omgeving?

Deze regio heeft veel te bieden. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Narbolia. Ideaal voor jonge stellen en natuurlijk complete families met kinderen. In de omgeving heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. In de buurt vind je ook tal van cultuur en kathedralen. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Italiaanse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie