anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Piediluco

Lekker ontspannen op een heerlijke camping in Piediluco (Umbrie, Italië)? Het is hier ontzettend genieten in deze prachtige natuurlijke omgeving. Ga op pad met je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper is goedkoper dan je denkt en kan al vanaf €23,75 per dag. Ook kinderen houden van de camping! Een stacaravan of huisje huren kan uiteraard ook. Op deze camping-website vind je actuele adviezen over het aanbod met lokale campings en de hedendaagse prijzen. Tevens vergelijk je via ons toonaangevende boekingssites.

  • Piediluco is een veelzijdig gebied in de streek Terni.
  • In deze streek boek je gezellige familiecampings met zwembad maar ook de meer rustige locaties. Een vaak gekozen camping is Camping Lago Di Piediluco.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) bedraagt zo’n 1376 km.
  • De basisprijs voor een campingplek is ongeveer €37,75 p/dag.

Kamperen in Piediluco: direct online de beste campings boeken

Samen met familie een staanplaats huren op een leuke camping in de buurt van Piediluco? Kamperen in Terni (Italië) is altijd een goed idee! In deze regio kan je een selectie maken uit een enorm aanbod. Het betreft 4- of 5-sterren gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). In het stappenplan hieronder nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Gemakkelijk een goedkope camping in Piediluco boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de camper, caravan of vouwwagen. Een tent is de goedkoopste optie. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar is wel duurder. Je kan er zelf een kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Piediluco zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings waarbij je geniet van alle faciliteiten als fitness en een jacuzzi of hottub. Inventariseer jouw wensen. Ga je kamperen met kids? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een animatieprogramma en een waterspeelplaats.

  3. Zoek en boek een camping

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In ons overzicht vind je al een voorzetje. Bekende boekingssites zijn Suncamp, ANWB, Vacanceselect, Allcamps, ACSI en ROAN, Vacansoleil, Rent-a-Tent, Eurocamp, Booking.com, Campings.nl. Dikwijls kan je snel reserveren op de site van de locatie. Lees eerst even reviews op Zoover en Tripadvisor van gasten die je zijn voorgegaan. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: slaapzak, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, luchtbed. Vergeet ook niet passende kleren, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere spullen voor je inpaklijst: koelkast of koelbox, grondzeil en scheerlijnen, medicijnen, afwasteil en afwasborstel.

  5. De reis voorbereiden

    Bekijk vooraf de route om te zien hoe lang je onderweg bent. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-piediluco-italie

Informatie over kamperen in Piediluco

Dit is een aan te raden bestemming in Umbrie (Italië). Deze locatie is gelegen op 1376 kilometer vanaf Utrecht. De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Rome. Het land wordt bewoond door zo’n 58 miljoen geregistreerde personen. De spreektaal van de lokalen bewoners is Italiaans en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. Het landnummer is +39, de elektra-spanning is 220 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier F+L. Bij spoedgevallen bel je naar 112. De kentekencode begint altijd met I en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandItalië
StreekTerni
PlaatsPiediluco
Gem. temperatuur19 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet kopenJa
TolwegenJa
TaalItaliaans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1101 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1376 km (+/- 15 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€37,75
Camping-voorbeeldCamping Lago Di Piediluco

Keuzehulp: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Piediluco kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Even er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Wil je meer luxe? Kies dan voor een plek op een glamping of een luxe vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Piediluco: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Piediluco beleven is de losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk kampeermiddel heeft voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, is universeel en het hele gezin kan erin verblijven. Handig zijn bijvoorbeeld de belltent, tunneltent, piramide tent, pop-up tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Het heeft weinig isolatie waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je slaapt niet op de grond. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar is niet goedkoop. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt je eigen badkamer en wc. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Piediluco is een uitkomst als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ontdek de allerleukste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

De voordelen van een vakantiehuisje

De grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan vakantiehuisjes, chalets, bungalows, tiny houses, stacaravans, groepsaccommodaties. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Op een mooi plekje in het groen en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een kookgedeelte en ook soms zelfs een sauna of hottub.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Piediluco).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, chalet, stacaravan, appartement, tiny house, vakantieboerderij.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Er zijn diverse luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Piediluco: vakantiebeleving voor het gezin

Op een gezinscamping staan vaak families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Veel kindercampings hebben o.a. een speeltuin en georganiseerde excursies. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de direct omgeving zijn er verscheidene speellocaties en dierentuinen voor nog meer plezier.

  • Animatie: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Piediluco: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Tariefindicatie kampeerplek Piediluco

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Umbrie? Hieronder verstrekken we de gemiddelde (overnachting) onkosten (per 24 uur). Op onze site vind je ook prijzen in San Giorgio, Pettenasco, Spigno Monferrato en Norrbotten.

Normale staanplaats€37,75
Luxe 5-sterren staplek€51,75
Budget-staanplaats€23,75
Glamping (ingerichte tent)€61,00
Mobile Home€78,00
Bungalow€91,00
Gemiddelde kosten campingvakantie in Piediluco april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder kan je doorklikken naar het lokale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Piediluco. Kies een van de kampeerplekken voor informatie en ervaringen. Je kunt hier ook meer lezen over Tsjechië.

Zoek de tofste camping-aanbiedingen in Piediluco

Profiteer van de de beste last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De beste boekingssites voor last minute Piediluco camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Duizenden kampeerlocaties door heel europa.
  • Vacanceselect: De nummer #1 in familievakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Vind jouw volgende kampeerplek met tienduizenden campingbeoordelingen.
  • Allcamps: Aanbod parken aan de kust, in de natuur en in stedelijk gebied.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Luxe stacaravans, lodgetenten of compleet ingerichte bungalowtent.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Boeken bij een campingketen: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Sandaya, First Camp, Orbitur, Alannia, LeadingCampings, Aquadis Loisirs of Ciela Village, Yelloh! Village, Huttopia, Capfun, Qualité campings, Campéole campings.

7-daagse weer voor Piediluco, Italië

Dit gebied heeft een mediterraan klimaat. De fijnste reisperiode is april t/m juni, september en oktober. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 19 °C. augustus is de meest warme maand met 33 °C. De periode januari is het koudst met 14 graden celsius. In de volgende lijst bekijk je het weer voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Piediluco opzoeken?

In en rondom deze plek tref je her en der wel wat kleinschalige voordelige campings. Minimale luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Doorgaans kan je direct boeken via de website van de betreffende camping. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Campings.nl, Camping.eu, ANWB, ACSI Eurocampings, Airbnb, Booking.com. Boeken met extra voordeel? Advies: reserveer buiten het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij D-Reizen, Vakantiediscounter, Sunweb, Tui, Prijsvrij, Corendon.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Piediluco kost €37,75 per plek. Overnacht je op een kleinschalige camping? Reken dan op ongeveer €23,75 per plek. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek liggen de prijzen op zo’n €51,75 per overnachting. Een verblijf in een wellness huisje, boomhut, stacaravan, ingerichte tent, vakantieboerderij, lodge is doorgaans wel prijziger. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, zomervakantie en een midweek of weekend als pasen, pinksteren, oud en nieuw, kerst (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Piediluco: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: zwembad, theatershows, trampolines, kidsclub. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Umbrie met hond: hoe werkt dat?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Piediluco mag je hondje mee op vakantie. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. De hond moet aangelijnd zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Welke excursies kan ik doen?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Piediluco. Leuk voor jonge stellen en gezinnen met kids. In de nabije omgeving heb je veel groen. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. Je vindt hier ook veel cultuur en kerken. Maak kennis met de lokale gastronomie in de gezellige horeca (restaurants). De Italiaanse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie