anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Fano

Op zoek naar een grote of juist idyllische camping in Fano (Marche, Italië)? Je komt hier helemaal tot rust in de direct omgeving. Ga op pad met je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is voordelig. Een kleine staplek is er al vanaf €23,25 voor een nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is natuurlijk ook mogelijk. Op dit portaal geven we betrouwbare adviezen over de best beoordeelde campings en de bijbehorende tarieven. Ook vergelijk jij online toonaangevende sites om te boeken.

  • Fano is een gevarieerde vakantieplek in het unieke Pesaro e Urbino.
  • In deze regio vestigden zich unieke familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een vaak geboekte camping is Camping Village La Mimosa.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is ongeveer 1205 kilometer.
  • Een prijsindicatie voor een kampeerplek is plus minus €36,75 per 24 uur.

Kamperen in Fano: de beste campings boeken

De aankomende vakantieperiode heerlijk genieten op een rustgevende camping in de buurt van Fano? Kamperen in Pesaro e Urbino (Italië) is dan misschien wel iets voor jou! In deze streek bieden ze je een veelzijdig aanbod. Denk aan geweldige gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Aan de hand van het stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

In vijf stappen een goedkope camping in Fano boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Alternatieven zijn caravan, camper of vouwwagen. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dat heeft wel een prijskaartje. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Fano zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als fietsverhuur en een wellness centrum. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Zijn er jonge kids bij? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een airtrampoline en een waterspeelplaats.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Betrouwbare boekingssites zijn ANWB, Eurocampings, ACSI, Allcamps, Suncamp & Eurocamp, Booking.com, ROAN, Vacansoleil, Rent-a-Tent, Campingdirect.com. Steeds vaker kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen bij de aanbieder zelf. Wel zo handig: bekijk altijd beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Zorg voor: kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, slaapzak, bbq of skottelbraai. Zorg ook voor geschikte kleding, ook voor de koude nachten! Verder is het ook goed om te denken aan: spelletjes, koelkast of koelbox, medicijnen, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Analyseer de actuele route om te zien hoe lang je onderweg bent. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-fano-italie

Alles wat je moet weten over kamperen in Fano

Dit is een leuke streek in Marche (Italië). De reisafstand is doorgaans 1205 km (berekend vanaf Utrecht). Een bekende stad is hoofdstad Rome. Totaal wonen er in dit land +/- 58 miljoen inwoners. Qua taal spreken deze personen Italiaans en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +39, de netspanning is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype F+L. In het geval van nood bel je 112. Voertuigen hebben kentekencode I en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandItalië
GebiedPesaro e Urbino
PlaatsFano
Gem. temperatuur19 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Niet toegestaan
Vignet kopenJa
TolwegenJa
TaalItaliaans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)964 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1205 km (+/- 13,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€36,75
Beschikbare campingCamping Village La Mimosa

Advies: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Fano kamperen kan je op veel plekken doen. Even er tussenuit met de caravan, camper, vouwwagen of tent is ontzettend gaaf. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een speciale glamping-accommodatie of een luxe vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Fano: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Fano beleven is de losse staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Elke accommodatie heeft zijn eigen comfotabele elementen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is goedkoop, neemt weinig ruimte in beslag en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Denk aan de opblaasbare tent, belltent, daktent, koepeltent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en het biedt verrassend veel ruimte. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Houd rekening met stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Ideaal voor rondreizen. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft bijna niets te pakken, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en er zit een eigen toilet en douche. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Fano biedt veel mogelijkheden als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ga naar de sfeervolste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Veel grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua vakantiehuisjes, bungalows, stacaravans, groepsaccommodaties, tiny houses, chalets. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Het biedt veel comfort en je hebt alle faciliteiten zoals een kookgedeelte & een eigen toilet.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Fano).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, stacaravan, vakantiebungalow, chalet, appartement, tiny house.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Fano: genieten met het hele gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: speeltoestellen en actieve uitjes. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Op korte afstand tref je meerdere dierenparken en themaparken voor extra plezier.

  • Animatie voor kinderen: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Fano: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Verwachte prijs kampeerplek Fano

Nieuwsgierig naar de verwachte prijzen van een kampeerplek in Marche? In het rekenvoorbeeld hieronder delen wij de gemiddelde (overnachting) onkosten (per kalenderdag). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Gualdo, Campalto, Guardistallo en Luxemburg.

Gewone staanplaats€36,75
Luxe 5-sterren staplaats€50,25
Budget-plek€23,25
Glamping (ingerichte tent)€59,50
Mobile-home€76,00
Vakantiehuisje€88,50
Normale prijzen campingvakantie in Fano april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder vind je het regionale campingaanbod met parken en ANWB campings in Fano. Kies een van de kampeerplekken voor informatie en ervaringen. Zie ook onze informatieve pagina over Luxemburg.

Bekijk de beste camping-aanbiedingen in Fano

Zoek de scherpe last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De beste boekingssites voor last minute Fano camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gecheckt en gecontroleerd door specialisten.
  • Vacanceselect: De mooiste vakantieparken, glampings en kampeerplekken.
  • Eurocampings / ACSI: Kies uit meer dan 9400+ locaties in Europa.
  • Allcamps: Exclusief aanbod met zo’n 1.000 zorgvuldig geselecteerde campings.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Heerlijke accommodaties voor maximaal 6 personen.
  • Eurocamp: Ruim aanbod accommodaties: van standaard tot super de luxe.
  • Rent-a-Tent: Aantrekkelijk aanbod voor de schoolvakanties.
  • Vacansoleil: Ideale parken voor families met kinderen / tieners.
  • Toonaangevende campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Sandaya, Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Alannia, First Camp, Flower Campings of Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Ciela Village, Huttopia, Capfun, Yelloh! Village.

Het verwachte weer in Fano, Italië

In deze omgeving heerst een mediterraan klimaat. Een aanbevolen reisperiode is april t/m juni, september en oktober. De gem. jaartemperatuur is 19 graden celsius. augustus is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 33 graden celsius °C. De maand januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 14 graden °C. Hierna behandelen we de prognose voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Fano vergelijken?

In deze buurt kan je kiezen uit diverse kleine betaalbare campings. Weinig luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via de website van de betreffende camping. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Campingdirect.com, Booking.com, ACSI Eurocampings, Camping.eu, ANWB, Airbnb. Alternatieve tips om te besparen: vermijd het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Sunweb, Prijsvrij, Tui, Suntip, Vakantiediscounter, D-Reizen.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Fano komt neer op €36,75 per overnachting. Kies je een budget-camping? Dan kost het zo’n €23,25 per plek. Voor een XL-staplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €50,25 per overnachting. Verblijven in een boomhut, vakantieboerderij, lodge, stacaravan, ingerichte tent, wellness huisje is behoorlijk duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en een weekend of midweek zoals hemelvaart, pasen, oud en nieuw, kerst (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Fano: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Check ook de aanwezigheid van: kidsclub, speeltoestellen, binnenspeeltuin, speeltuintjes. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Marche met hond: waar op letten?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Fano mag je jouw viervoeter meenemen. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Welke excursies kan ik doen?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Fano. Een toplocatie voor zowel singles, vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In de omgeving vind je natuurgebieden. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In de buurt vind je ook tal van cultuur en oude panden. Maak kennis met de lokale gastronomie in de gezellige horeca (restaurants). De Italiaanse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie