anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Ruinen

Met familie naar een grote of kleine camping in Ruinen (Drenthe, Nederland)? Er is van alles te doen hier in de prachtige natuur. Kamperen met eigen tent, vouwwagen, caravan of camper is niet duur en is al mogelijk vanaf €15,00 p/dag. Ook de kinderen vinden het geweldig. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is een veel gekozen oplossing. Op deze camping-website bieden we nuttige details over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de mogelijke onkosten. Tevens vergelijk je online goede sites om te boeken.

  • Ruinen is een geliefde plek in de bekende regio Drenthe.
  • In deze omgeving tref je unieke familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook rustgevende natuurcampings. Een suggestie van een camping is Europarcs Ruinen.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is zo’n 141 km.
  • De gemiddelde prijs voor een staplek is circa €23,50 per dag/nacht.

Kamperen in Ruinen: de beste campings boeken

Komend zomer heerlijk tot rust komen op een grote of kleine camping in de buurt van Ruinen? Kamperen in Drenthe (Nederland) zal je zeker verrassen! In deze streek kan je een selectie maken uit een rijk aanbod campings. Het gaat om 4- of 5-sterren gezinscampings met zwembad of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). In het stappenplan hieronder geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Gemakkelijk een goedkope camping in Ruinen boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Je kunt ook kiezen voor een caravan, vouwwagen of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kan er zelf een kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Ruinen kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken met verschillende faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en een wellness centrum. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je kamperen met kids? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een manege (pony rijden) een zwembad.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In het campingoverzicht vind je al een voorzetje. Handige boekingssites ANWB, ACSI, Allcamps, Suncamp, Eurocampings & Campings.nl, Vacansoleil, Booking.com, Eurocamp, ROAN, Campingdirect.com. Doorgaans kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen bij de eigenaar zelf. Check altijd wel meningen op Tripadvisor en Zoover van eerdere gasten. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Hier noteer je onder andere: campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bestek en servies, bbq of skottelbraai, slaapzak. Zorg ook voor fijn zittende kleding en een warme trui. Andere spullen voor je inpaklijst: persoonlijke verzorgingsproducten, grondzeil en scheerlijnen, stormlijnen, koelkast of koelbox.

  5. Inpakken en vertrek

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om te zien hoe lang je onderweg bent. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-ruinen-nederland

Details over kamperen in Ruinen

Dit is een geweldige locatie in Drenthe (Nederland). Het is ongeveer 141 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Dit land kent de prachtig hoofdstad Amsterdam. De totale bevolking bestaat uit zo’n 18 miljoen geregistreerde inwoners. De voertaal van de lokale inwoners is Nederlands en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. Het internationale landnummer is +31, de stroom is 220 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. In het geval van nood bel je 112. Auto’s rijden rond met kentekencode NL en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandNederland
StreekDrenthe
PlaatsRuinen
Gemiddelde temp.14 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
TaalNederlands
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)113 km
Reistijd (vanaf Utrecht)141 km (+/- 1,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€23,50
Camping-voorbeeldEuroparcs Ruinen

Advies: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Ruinen kamperen kun je op veel manieren doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de camper, caravan, tent of vouwwagen geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een ingerichte glamping tent of een mooi vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Ruinen: erop uit met eigen tent of caravan

Een gunstige optie voor vakantie in Ruinen beleven is de losse staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk type heeft voordelen en nadelen. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig geprijsd, flexibel en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Populaire soorten zijn de noktent, koepeltent, pop-up tent, vis-à-vis tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Het tentdoek is dun wat de nachten erg koud maakt. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je hebt lekker veel ruimte. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Nadelen zijn de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar is een dure investering. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Je hebt een auto met trekhaak nodig (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Ruinen wordt dan ook aanbevolen als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Reserveer alvast de allerleukste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Informatie over vakantiehuisjes

Meer en meer grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua hutten, vakantiehuisjes, chalets, bungalows, tiny houses, groepsaccommodaties. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je profiteert van veel ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een vaatwasser en daarbij een eigen toilet.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Ruinen).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, stacaravan, vakantiebungalow, tiny house, appartement, chalet.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je kunt vliegen naar onder andere: Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Ruinen: vakantiebeleving voor het gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speeltuin en sportmogelijkheden. Vaak is het park ook autoluw. Op korte afstand tref je meerdere dierentuinen of speelparken voor een dagje uit.

  • Kinderanimatie: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Overige thema’s

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Ruinen: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Gemiddelde prijs kampeerplek Ruinen

Nieuwsgierig naar de verwachte prijs van een kampeerplek in Drenthe? In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Vrouwenpolder, De Cocksdorp, Groot-Valkenisse en Essex.

Gewone staanplaats€23,50
Luxe 5-sterren kampeerplaats€41,75
Budget staplek€15,00
Ingerichte tent (Glamping)€50,75
Stacaravan€67,25
Comfort vakantiehuisje€79,50
Normale prijs campingvakantie in Ruinen april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder linken wij door naar het meest relevante aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Ruinen. Kies een van de parken voor extra info. Of klik door voor meer informatie over Glampings.

De beste camping-aanbiedingen in Ruinen

Check de goede last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Ruinen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Direct boeken bij de campinghouder.
  • Vacanceselect: Luxe 3- en 4-sterren kampeerplekken voor optimaal vakantieplezier.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Vind uw ideale campingvakantie in Europa met hulp van de klantenservice.
  • Suncamp Holidays: Met unieke Boek Gerust Garantie in meer dan 10 landen.
  • ROAN: 5-voudig Zoover Award Winner met heerlijke accommodaties.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Een comfortabele en luxe kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Reserveren bij de campingketen: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Alannia, Orbitur, Flower Campings, First Camp, Aquadis Loisirs, Sandaya maar ook Yelloh! Village, Campéole campings, Huttopia, Qualité campings, Capfun, Villagi Gran Vacanze.

7-daagse weer voor Ruinen, Nederland

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei t/m september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 14 graden. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 26 graden celsius. De maand januari is flink kouder met gemiddeld 7 graden °C. In onderstaande weergave vind je het actuele weerbericht voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Ruinen zoeken?

In deze regio kan je kiezen uit diverse kleinschalige voordelige campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook boeken bij ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Campings.nl, Airbnb, ANWB, Camping.eu. Boeken met extra voordeel? Advies: vermijd het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Corendon, Suntip, D-Reizen, Sunweb, Tui, Vakantiediscounter.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Ruinen kost zo’n €23,50 per staanplaats. Ga je voor een kleine plek? Dan betaal je ongeveer €15,00 per overnachting. Voor een ruime staplek op een A-locatie rekenen ze tarieven van zo’n €41,75 per nacht. Het huren van een ingerichte tent, boomhut, stacaravan, lodge, vakantieboerderij, wellness huisje is qua dagtarief wel duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend zoals kerst, pasen, pinksteren, hemelvaart (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Ruinen: wat zijn jullie tips?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Daarnaast is het handig om te informeren naar: animatie, kidsclub, theatershows, speeltuintjes. Check ook: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Drenthe met hond: gelden er regels?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Ruinen is jouw hond meer dan welkom! Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er te zien in de omgeving?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Ruinen. Ideaal voor senioren en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In en rondom deze regio is er unieke natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en oude bouwwerken. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de leuke horeca (restaurants). De Nederlandse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie