anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Stavenisse

Lekker ontspannen op een grote of kleine camping in Stavenisse (Zeeland, Nederland)? Je kunt genieten en rondfietsen in de direct omgeving. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, vouwwagen of camper is niet bijzonder prijzig, dit kan al voor slechts €14,75 p/dag. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is een veel gekozen oplossing. Op campingsoverzicht.nl geven we actuele toelichtingen op de meest gekozen campings en de mogelijke onkosten. Tevens vergelijk jij via campingsoverzicht.nl erkende websites om direct te boeken.

  • Stavenisse is een heerlijke omgeving in de omgeving van Zeeland.
  • In deze omgeving bieden ze heel veel familiecampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook rustgevende natuurcampings. Een vaak geboekte camping is Camping Stavenisse.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is zo’n 120 km.
  • Een prijsindicatie voor een staplek bedraagt zo’n €23,00 voor 1 nacht.

Kamperen in Stavenisse: goedkoop de leukste campings boeken

Tijdens je volgende reis een boeking rondmaken voor een grote of kleine camping in de buurt van Stavenisse? Kamperen in Zeeland (Nederland) is dan zeker het overwegen waard! Hier tref je een zeer gevarieerd aanbod. Je hebt de keuze uit toffe gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Snel een goedkope camping in Stavenisse boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, camper of caravan. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar is natuurlijk wel kostbaarder. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Stavenisse zijn er in overvloed. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings waarbij je geniet van alle faciliteiten als een wasserette en een sauna of hottub. Inventariseer jouw wensen. Ga je met kinderen? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een kinderboerderij en een zwembad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In ons overzicht vind je een aantal suggesties. Betrouwbare boekingssites zijn Allcamps, ANWB, Suncamp, Eurocampings, Vacanceselect & Campings.nl, Booking.com, Eurocamp, Rent-a-Tent, Campingdirect.com, Vacansoleil. Eveneens kan je de reservering rondmaken bij de kampeerhouder. Wel zo handig: bekijk altijd reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van gasten die je zijn voorgegaan. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: bestek en servies, kampeerlamp, luchtbed, bbq of skottelbraai, slaapzak. Wat je ook moet meenemen: prettige kleren, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere handige spullen om bij je te hebben: persoonlijke verzorgingsproducten, stormlijnen, medicijnen, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Analyseer de actuele route en maak een inschatting van de reistijd. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-stavenisse-nederland

Alles wat je moet weten over kamperen in Stavenisse

Dit is een populaire bestemming in Zeeland (Nederland). De afstand is +/- 120 km vanaf Utrecht. Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Amsterdam. Totaal wonen er in dit land +/- 18 miljoen geregistreerde personen. De lokalen praten hier Nederlands en het betaalmiddel is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De telefooncode is +31, de netspanning is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F. Bij spoedeisende situaties bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met NL en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandNederland
StreekZeeland
PlaatsStavenisse
Gemiddelde temp.14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Niet toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
Lokale taalNederlands
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)96 km
Reistijd (vanaf Utrecht)120 km (+/- 1,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€23,00
Camping-voorbeeldCamping Stavenisse

Campinggids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Stavenisse kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Overnachten met een eigen tent, caravan, vouwwagen of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Stavenisse voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Stavenisse beleven is de losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Veel gekozen modellen zijn de piramide tent, noktent, koepeltent, tunneltent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je ligt dicht op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je hebt een riant bed. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar is een dure investering. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Een camper is wel een enorme investering. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je slaapt in een normaal bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Stavenisse is een goede oplossing als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Check de allerleukste campings met veel vertier voor jong en oud!

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

De grote campings bieden ook bungalows aan. Vaak is er een apart gedeelte met hutten, tiny houses, chalets, stacaravans, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Je hebt lekker de ruimte en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een heerlijk terras, keuken en daarbij een douche met soms zelfs een bad.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Stavenisse).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, vakantiebungalow, vakantieboerderij, tiny house, stacaravan, chalet.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je kunt vliegen naar onder andere: Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Stavenisse: erop uit met het hele gezin

Op een gezinscamping staan vaak familie met jonge kinderen. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. De meeste kindercampings bieden onder andere: kinderanimatie en kinderdisco. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de direct omgeving zijn er verscheidene dierentuinen of speelparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Kinderanimatie: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Stavenisse: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Standaard prijzen kampeerplek Stavenisse

Benieuwd naar de verwachte tarieven van een kampeerplek in Zeeland? In de tabel hieronder zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Tuitjenhorn, Veldhoven, Hummelo en Granada.

Reguliere staanplaats€23,00
Luxe 5-sterren staplek€41,25
Trekkers-pek€14,75
Ingerichte tent (Glamping)€50,25
Mobile-home€66,25
Comfort vakantiehuisje€78,75
Normale prijzen campingvakantie in Stavenisse april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder vind je het lokale campingaanbod met diverse ANWB campings in Stavenisse. Maak een keuze uit een van de plekken voor alle info. Check ook onze pagina met info over Slovenië.

Vind de beste camping-aanbiedingen in Stavenisse

Vind de interessante last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Populaire boekingssites voor last minute Stavenisse camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een kampeerplek die past bij jouw wensen.
  • Vacanceselect: Luxe 3- en 4-sterren kampeerplekken voor optimaal vakantieplezier.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste kampeer-zoekmachines van Nederland.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Van luxe stacaravans tot royale bungalowtenten.
  • Eurocamp: Gratis omboeken als het weer tegenzit.
  • Rent-a-Tent: Persoonlijke benadering met Nederlandse gastheren- en vrouwen.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst en vertrek mogelijk.
  • Populaire campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals LeadingCampings, First Camp, Orbitur, Aquadis Loisirs, Alannia, Sandaya en Huttopia, Capfun, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Qualité campings.

Het verwachte weer in Stavenisse, Nederland

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei t/m september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 14 graden. juli is de heetste tijd van het jaar met 26 graden. De periode januari is het koudst met 7 graden °C. Hieronder tref je het actuele weerbericht voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Stavenisse reserveren?

In deze omgeving vind je veel kleinschalige voordelige campings. Niet al te veel luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook boeken bij Booking.com, Camping.eu, Airbnb, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, ANWB. Extra besparen op de kosten? Advies: reserveer buiten het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Corendon, Sunweb, D-Reizen, Prijsvrij, Tui, Suntip.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een normale camping overnachting in Stavenisse kost plus minus €23,00 per staplek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Reken dan op zo’n €14,75 per staplek. Voor een ruime staplek op een A-locatie betaal je gemiddeld €41,25 per overnachting. Een nachtje in een boomhut, ingerichte tent, wellness huisje, lodge, vakantieboerderij, strandhuisje is wat prijziger. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie, herfstvakantie en een midweek of weekend zoals pinksteren, pasen, oud en nieuw, kerst (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Stavenisse: waar moet ik op letten?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: kidsclub, speeltoestellen, trampolines, zwembad. Check ook: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Zeeland met hond: wordt dat toegestaan?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Stavenisse mag je hondje mee op vakantie. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er te zien in de omgeving?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Stavenisse. Uitermate geschikt voor vriendengroepen en jonge gezinnen. In en rondom deze regio heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en indrukwekkende gebouwen. Ook leuk: ga een avondje uit bij de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Nederlandse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie