anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Koningsbosch

Word jouw volgende vakantie een mooie camping in Koningsbosch (Limburg, Nederland)? Het is hier heerlijk vertoeven in deze mooie streek. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, camper of vouwwagen hoeft niet duur te zijn en kan al vanaf €14,75 per nacht. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een weekendje of week in een huisje is een veel gekozen oplossing. Op deze camping-website vind je handige details over het actuele campingaanbod en de bijbehorende tarieven. Daarnaast vergelijk jij via ons toonaangevende websites om direct te boeken.

  • Koningsbosch is een populaire vakantiebestemming in de vakantieregio Limburg.
  • In deze omgeving tref je 4- of 5-sterren familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook lekkere rustige plekjes. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Böhmerwald.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is plus minus 159 km.
  • Een prijsindicatie voor een kampeerplek is om en nabij de €23,00 per dag.

Kamperen in Koningsbosch: eenvoudig de beste campings boeken

Samen met familie een staanplaats huren op een groene natuurlijke camping in de buurt van Koningsbosch? Kamperen in Limburg (Nederland) is absoluut een aanrader! In en rondom deze plek kan je een selectie maken uit een veelzijdig kampeeraanbod. Denk aan exclusieve gezinscampings met (subtropisch) zwembad maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). In het stappenplan hieronder verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Stappenplan: een goedkope camping in Koningsbosch boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Maar je kunt ook kamperen met een camper, caravan of vouwwagen. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Koningsbosch zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en exclusieve parken vol entertainment en faciliteiten als fietsverhuur en een beautysalon. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Zoek en boek een camping

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In de lijst onderaan deze pagina bekijk je alvast een aantal namen. Handige boekingssites ACSI, Eurocampings, Suncamp, Allcamps, Vacanceselect & Booking.com, Eurocamp, ROAN, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Campingdirect.com. Steeds vaker kan je de reservering rondmaken op de website van de aanbieder. Check altijd wel beoordelingen op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: luchtbed, bbq of skottelbraai, bestek en servies, slaapzak, campingstoelen en tafeltje. Zorg ook voor prettige kleding die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Andere spullen voor je inpaklijst: medicijnen, koelkast of koelbox, grondzeil en scheerlijnen, medicijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Vraag de actuele route-informatie op om te zien hoe lang je onderweg bent. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-koningsbosch-nederland

Details over kamperen in Koningsbosch

Dit is een heerlijke plek in Limburg (Nederland). De totale afstand is om en nabij de 159 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Amsterdam. In dit land wonen ongeveer 18 miljoen mensen. De spreektaal van de lokalen bewoners is Nederlands en betalen gaat met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De lokale telefoonnummers beginnen met +31, de elektriciteit is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F. In het geval van nood bel je 112. De kentekencode begint altijd met NL en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandNederland
RegioLimburg
PlaatsKoningsbosch
Gem. temperatuur14 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
VoertaalNederlands
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)127 km
Reistijd (vanaf Utrecht)159 km (+/- 1,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€23,00
Beschikbare campingCamping Böhmerwald

Vakantiehulp: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Koningsbosch kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Even er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper is ontzettend gaaf. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een luxe vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Koningsbosch: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

De goedkoopste manier van vakantie in Koningsbosch reserveren is het kiezen voor een staplek. Je kunt hier staan met een camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk type heeft voordelen en nadelen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, neemt weinig ruimte in beslag en het hele gezin kan erin verblijven. Denk aan de vis-à-vis tent, noktent, belltent, pop-up tent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat de nachten erg koud maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Ook betaal je stallingskosten. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Het is een auto en hotelkamer in 1! Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Een eigen camper kost al snel €50.000. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft bijna niets te pakken, je geniet van een goed matras en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Koningsbosch is een goede oplossing als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Ga naar de sfeervolste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Veel van de grote campings bieden ook bungalows aan. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld hutten, bungalows, groepsaccommodaties, chalets, stacaravans, vakantiehuisjes. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Op een mooi plekje in het groen en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een kookgedeelte & doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Koningsbosch).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, chalet, tiny house, appartement, vakantiebungalow, vakantieboerderij.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Populaire luchthavens zijn: Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Koningsbosch: samen met met het gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Veel kindercampings hebben o.a. een overdekt zwembad en workshops. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). Op korte afstand zijn er diverse attractieparken en dierentuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Kidsclub / animatie: een animatieteam vermaakt de kids de hele dag door.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Koningsbosch: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Standaard prijs kampeerplek Koningsbosch

Ontvang je graag meer info over de doorsnee kosten van een kampeerplek in Limburg? In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde (overnachting) prijs (per kalenderdag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Schipborg, Noordwijkerhout, De Veenhoop en Cáceres.

Basis staanplaats€23,00
Luxe 5-sterren campingplaats€41,00
Voordeel-plek€14,75
Glamping (ingerichte tent)€49,75
Stacaravan€65,75
Bungalow€78,00
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Koningsbosch april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Hieronder kan je doorklikken naar het regionale campingaanbod met vakantieparken en ANWB campings in Koningsbosch. Klik door voor informatie en ervaringen. Check ook onze pagina met info over Romenië.

Ontdek de actuele camping-aanbiedingen in Koningsbosch

Zoek de de mooiste last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Koningsbosch camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Geïnspecteerd door ANWB met europese service.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerlocaties en vakantieparken in de EU.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9400 ACSI campings in 30 landen.
  • Allcamps: Al sinds 2006 thuis op iedere camping!
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: Zowel interessante deals in het voorjaar, zomer en najaar.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Flexibele aankomstdag, aankomst kan op iedere dag van de week.
  • Vacansoleil: Altijd support via een lokale Vacansoleil-medewerker.
  • Bekende campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. LeadingCampings, First Camp, Flower Campings, Aquadis Loisirs, Alannia, Orbitur en bijvoorbeeld Campéole campings, Qualité campings, Huttopia, Yelloh! Village, Ciela Village, Capfun.

De weersverwachtingen voor Koningsbosch, Nederland

Dit gebied heeft een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei t/m september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 14 graden celsius °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 26 graden °C. De periode januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 7 graden °C. In het volgende blok check je de weersvoorspellingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Koningsbosch vergelijken?

In en rondom deze plek is er een flink aanbod met kleinschalige betaalbare campings. Niet al te veel luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de campinghouder zelf. Andere populaire boekingssites zijn ACSI Eurocampings, Campings.nl, Booking.com, Campingdirect.com, ANWB, Airbnb. Voordeliger boeken? Tip: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Prijsvrij, Vakantiediscounter, Sunweb, Tui, Suntip, Corendon.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een doorsnee camping overnachting in Koningsbosch komt neer op €23,00 per staanplaats. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op zo’n €14,75 per dag. Voor een XL-staplek rekenen ze tarieven van zo’n €41,00 per nacht. Het boeken van een boomhut, stacaravan, lodge, vakantieboerderij, ingerichte tent, wellness huisje is behoorlijk duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend zoals pasen, oud en nieuw, pinksteren, hemelvaart (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Koningsbosch: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: theatershows, animatie, binnenspeeltuin, kidsclub. Check ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Limburg met hond: is dat toegestaan?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Koningsbosch is jouw hond meer dan welkom! Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Voor het meenemen van een hond/kat geldt vaak een kleine toeslag. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Welke excursies kan ik doen?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Koningsbosch. Perfect voor vriendengroepen en families met kinderen. In en rondom deze regio is voldoende natuur beschikbaar. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. In de buurt vind je ook tal van cultuur en kerken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele regionale horeca (restaurants). De Nederlandse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie