anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Ruinerwold

Een staplek huren op een rustige camping in Ruinerwold (Drenthe, Nederland)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in de direct omgeving. Kamperen met eigen tent, vouwwagen, caravan of camper is erg goedkoop. Een kleine staplek is er al vanaf €14,75 per 24 uur. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een weekendje of week in een huisje geeft net even wat meer comfort. Op dit portaal geven we nuttige toelichtingen op het aanbod met lokale campings en de mogelijke onkosten. Ook vergelijk je online goede aanbieders van campingvakanties.

  • Ruinerwold is een populaire plek in de regio Drenthe.
  • In deze omgeving vind je luxe familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook rustgevende natuurcampings. Een suggestie van een camping is Camping De Toffe Peer.
  • De afstand vanaf Utrecht is plus minus 133 km.
  • De gemiddelde prijs voor een camping overnachting is zo’n €23,00 per dag.

Kamperen in Ruinerwold: de leukste campings boeken

Samen met familie even lekker uitrusten op een rustige camping in de buurt van Ruinerwold? Kamperen in Drenthe (Nederland) is dan misschien wel iets voor jou! In deze omgeving bieden ze je verschillende kampeerlocaties. Je kunt kiezen uit grote gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Via onze speciale stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

Stappenplan: een goedkope camping in Ruinerwold boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Je kunt ook kiezen voor een camper, caravan of vouwwagen. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Een camper of caravan biedt meer luxe maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Ruinerwold zijn volop aanwezig. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken vol entertainment en faciliteiten als een wasserette en een jacuzzi of hottub. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Zijn er jonge kids bij? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een animatieprogramma en een waterspeelplaats.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. Op deze pagina vind je al een voorzetje. Veel gebruikte boekingssites zijn Vacanceselect, ANWB, ACSI, Allcamps, Eurocampings en Campings.nl, ROAN, Vacansoleil, Eurocamp, Rent-a-Tent, Campingdirect.com. Tevens kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen op de website van de aanbieder. Check altijd wel reviews op Tripadvisor en Zoover van eerdere vakantiegangers. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Wat je hier noteert is onder andere: bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, kampeerlamp, slaapzak. Wat je ook moet meenemen: fijn zittende kledij en een warme trui. Verder is het ook goed om te denken aan: medicijnen, medicijnen, koelkast of koelbox, waslijn.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Zoek de snelste route op via google maps voor een goede indicatie van de reistijd. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-ruinerwold-nederland

Alles wat je moet weten over kamperen in Ruinerwold

Dit is een geweldige locatie in Drenthe (Nederland). Deze locatie is gelegen op 133 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). De hoofdstad van dit land is Amsterdam. In het land wonen er bij elkaar 18 miljoen bewoners. Qua taal spreken deze personen Nederlands en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De landcode is +31, de elektra-spanning is 220 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Bij spoedeisende situaties bel je 112. Voertuigen hebben kentekencode NL en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandNederland
GebiedDrenthe
PlaatsRuinerwold
Gem. temperatuur14 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
VoertaalNederlands
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)106 km
Reistijd (vanaf Utrecht)133 km (+/- 1,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€23,00
Lokale campingCamping De Toffe Peer

Vakantiehulp: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Ruinerwold kamperen kan op veel verschillende manieren. Op een kampeerplek staan met jouw eigen tent, caravan, vouwwagen of camper zal je niet snel vergeten. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Ruinerwold voor jouw eigen caravan of tent

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Ruinerwold vieren is het boeken van een losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elk type heeft pluspunten en negatieve punten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is goedkoop, neemt weinig ruimte in beslag en het hele gezin kan erin verblijven. Denk aan de belltent, vis-à-vis tent, noktent, familietent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kan hem snel op- en afbreken. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €10.000. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je geniet van een goed matras en er zit een eigen toilet en douche. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Ruinerwold is dus ideaal als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping boeken?

Reserveer alvast de meest populaire campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Een deel van de grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld hutten, bungalows, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, chalets, tiny houses. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het biedt veel comfort en de accommodatie is volledig uitgerust met een heerlijk terras, keuken en soms zelfs een sauna of hottub.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Ruinerwold).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, stacaravan, tiny house, vakantieboerderij, vakantiebungalow, chalet.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Ruinerwold: ultiem genieten met het gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een peuterbad en kinderboerderij. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de buurt vind je vaak ook speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een leuke dag uit.

  • Kids animatie: mascottes, verkleedpartijtjes of dansshows.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Ruinerwold: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Gemiddelde tarieven kampeerplek Ruinerwold

Zou je graag meer weten over de verwachte prijzen van een kampeerplek in Drenthe? In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per nacht). Op onze site vind je ook prijzen in Nieuwland, Schijndel, Aduarderzijl en Staffordshire.

Gewone staanplaats€23,00
Luxe 5-sterren kampeerplek€41,25
Kleine-staanplaats€14,75
Glamping (ingerichte tent)€50,00
Stacaravan€66,25
Bungalow€78,50
Normale kosten campingvakantie in Ruinerwold april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Onderstaand sturen wij je door naar het meest relevante aanbod met populaire parken en ANWB campings in Ruinerwold. Maak een keuze uit een van de plekken voor informatie en ervaringen. Of lees uitgebreide informatie over Kamperen in Belgie.

Vergelijk de beste camping-aanbiedingen in Ruinerwold

Bekijk aantrekkelijke last minute deals met vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Ruinerwold camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: Je vakantie valt onder de Calamiteitenverzekering.
  • Eurocampings / ACSI: Vind jouw volgende kampeerplek met tienduizenden campingbeoordelingen.
  • Allcamps: Geen reserveringskosten en altijd een transparante prijs.
  • Suncamp Holidays: Fraaie staplekken of jouw ingerichte accommodatie huren.
  • ROAN: Eigen medewerkers op iedere camping aanwezig.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Ingerichte bungalow-, safari- of lodgetent en mobil homes.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst en vertrek mogelijk.
  • Bekende campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Flower Campings, Alannia, Orbitur, Sandaya, First Camp, Aquadis Loisirs en Ciela Village, Qualité campings, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Huttopia.

De weersverwachtingen voor Ruinerwold, Nederland

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei t/m september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 14 graden. juli is de warmste maand met gemiddeld 26 °C. Een doorsnee dag in januari is het koudst met 7 °C. Hieronder vind je de weersverwachtingen voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Ruinerwold zoeken?

Nabij deze plek is er een flink aanbod met kleinschalige budget campings. Geen luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Snel reserveren? Doe dat dan op de website van het park. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Campingdirect.com, Airbnb, ACSI Eurocampings, Booking.com, ANWB, Camping.eu. Andere bespaartips: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Tui, Suntip, Corendon, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Sunweb.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Ruinerwold kost je +/- €23,00 per nacht. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Dan kost het zo’n €14,75 per dag. Voor een ruime staplek op een A-locatie moet je denken aan een prijs van €41,25 per nacht. Het reserveren van een stacaravan, ingerichte tent, boomhut, vakantieboerderij, wellness huisje, strandhuisje is doorgaans wel prijziger. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als herfstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, kerstvakantie en een weekend of midweek zoals hemelvaart, pasen, pinksteren, oud en nieuw (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Ruinerwold: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: kidsclub, trampolines, animatie, binnenspeeltuin. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), privé sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Drenthe met hond: wordt dat toegestaan?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Ruinerwold mag je hondje mee op vakantie. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Voor het meenemen van een hond/kat geldt vaak een kleine toeslag. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Ruinerwold. Een toplocatie voor zowel singles, vriendengroepen en families met kinderen. In deze streek heb je veel groen. Hier kom je volledig tot rust. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en musea. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de gezellige horeca (restaurants). De Nederlandse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie