anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Rekken

Een plekje huren op een centraal gelegen camping in Rekken (Gelderland, Nederland)? Je kijkt je ogen uit in het prachtige omliggende landschap. Kamperen met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper hoeft niet duur te zijn en is al mogelijk vanaf €15,50 voor een nacht. Ook kinderen houden van de camping! Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan behoort ook tot de opties. Op campingsoverzicht.nl vind je handige adviezen over het aanbod met lokale campings en de mogelijke onkosten. Eveneens vergelijk jij gemakkelijk populaire websites om direct te boeken.

  • Rekken is een heerlijke omgeving in het veelzijdige Gelderland.
  • In deze regio boek je geweldige familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook rustgevende natuurcampings. Een vaak geboekte camping is Minicamping ’t Veld.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is circa 135 kilometer.
  • Een prijsindicatie voor een kampeerplek is zo’n €24,25 p/dag.

Kamperen in Rekken: online de mooiste campings boeken

Samen met familie heerlijk tot rust komen op een mooie camping in de buurt van Rekken? Kamperen in Gelderland (Nederland) is dan zeker het overwegen waard! Hier tref je diverse soorten campings. Het aanbod omslaat o.a. grote gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Met behulp van ons stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Rekken boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de vouwwagen, camper of caravan. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kan er zelf een kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Rekken zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken vol entertainment en faciliteiten als een subtropisch zwembad en een jacuzzi of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Gaan er kinderen mee? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een airtrampoline en een eigen zwembad.

  3. Een camping boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze website check je alvast wat nemen. Betrouwbare boekingssites zijn Eurocampings, ANWB, ACSI, Vacanceselect, Suncamp & Rent-a-Tent, Campings.nl, Campingdirect.com, Booking.com, ROAN, Vacansoleil. Mogelijk kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen via de website van de aanbieder. Check altijd wel reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van gasten die je zijn voorgegaan. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden kamperen checklist

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: slaapzak, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bbq of skottelbraai. Zorg ook voor geschikte kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen voor je inpaklijst: grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel, tentharingen en tenthamer, stormlijnen.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-rekken-nederland

Tips & tricks voor kamperen in Rekken

Dit is een leuke streek in Gelderland (Nederland). De reisafstand is doorgaans 135 km (met Utrecht als vertrekpunt). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Amsterdam. In het land wonen er bij elkaar 18 miljoen bewoners. De locals spreken hier Nederlands en betalen gaat met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. De telefooncode is +31, de netspanning is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F en het alarmnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode NL en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandNederland
StreekGelderland
PlaatsRekken
Gem. temperatuur14 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
Nationale taalNederlands
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)108 km
Reistijd (vanaf Utrecht)135 km (+/- 1,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€24,25
Camping-suggestieMinicamping ’t Veld

Kampeergids: zo vind je de juiste kampeerplek

In Rekken kamperen kun je op veel manieren doen. Een paar nachten op pad met jouw caravan, camper, vouwwagen of tent is een onvergetelijke ervaring. Of kies voor gemak: een glamping-tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Rekken voor jouw eigen caravan of tent

Een gunstige optie voor vakantie in Rekken vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elk kampeermiddel heeft pluspunten en negatieve punten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Populaire soorten zijn de opblaasbare tent, piramide tent, tunneltent, noktent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt praktisch op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je hebt een riant bed. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar kost al wel snel €10.000. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), de bedden zijn erg goed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Rekken is dus ideaal als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Reserveer alvast de allerleukste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Grote en kleine vakantiehuisjes

De meeste grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met bungalows, tiny houses, stacaravans, groepsaccommodaties, chalets, vakantiehuisjes. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het is comfortabel en de accommodatie is volledig uitgerust met een heerlijk terras, keuken en ook soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Rekken).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, vakantiebungalow, chalet, vakantieboerderij, tiny house, appartement.
  • Ga je met het vliegtuig? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Rekken: ultiem genieten met het gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een overdekt zwembad en kinderdisco. Vaak is het park ook autoluw. Binnen een uur rijden bezoek je meerdere speelhallen, klimbossen en attractieparken die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Kinderanimatie: een animatieteam vermaakt de kids de hele dag door.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Wat is voor jou een geschikte plek?

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Rekken: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Standaard tarieven kampeerplek Rekken

Meer weten over de verwachte prijs van een kampeerplek in Gelderland? In de onderstaande tabel delen wij de gemiddelde (overnachting) prijzen (per kalenderdag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Olst, Eefde, Venhorst en Roma.

Basis staanplaats€24,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€43,50
Budget-plek€15,50
Ingerichte tent (Glamping)€52,75
Stacaravan€69,75
Chalet€82,75
Standaard kosten campingvakantie in Rekken april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hier vind je het huidige aanbod met populaire parken en ANWB campings in Rekken. Kies een van de parken voor extra info. Check ook onze pagina met info over Denemarken.

Check de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Rekken

Vergelijk de scherpe last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Rekken camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een kampeerplek die past bij jouw wensen.
  • Vacanceselect: Boeken zonder zorgen met garantie en goede voorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Van luxe lodgetent tot boomhut, alles is te huur!
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: Ruime accommodaties met een heerlijk eigen terras.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Stacaravans en Glamping (luxe safaritenten).
  • Boeken bij een campingketen: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Sandaya, LeadingCampings, Orbitur, Alannia, Flower Campings, First Camp of uiteraard Qualité campings, Capfun, Yelloh! Village, Campéole campings, Huttopia, Ciela Village.

De weersverwachtingen voor Rekken, Nederland

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei t/m september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 14 graden celsius °C. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 26 °C. Een doorsnee dag in januari is wat kouder met 7 graden °C. In de volgende lijst vind je de weersvoorspellingen voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Rekken boeken?

In deze regio zijn er tal van kleinschalige budget campings. Geen luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via het telefoonnummer op de website. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als ACSI Eurocampings, ANWB, Campingdirect.com, Airbnb, Booking.com, Campings.nl. Alternatieve tips om te besparen: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij D-Reizen, Sunweb, Tui, Prijsvrij, Corendon, Suntip.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Rekken komt neer op €24,25 per nacht. Overnacht je op een kleinschalige camping? In dat geval betaal je circa €15,50 per staanplaats. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je denken aan een prijs van €43,50 per staanplaats. Het boeken van een wellness huisje, boomhut, strandhuisje, ingerichte tent, stacaravan, vakantieboerderij is qua dagtarief wel duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en weekenden of midweken als oud en nieuw, hemelvaart, pasen, kerst (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Rekken: wat zijn de beste plekken?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: trampolines, binnenspeeltuin, zwembad, speeltuintjes. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Gelderland met hond: wordt dat toegestaan?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Rekken mag je hondje mee op vakantie. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dit is een heel gevarieerde vakantiebestemming. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Rekken. Een toplocatie voor zowel jonge stellen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze buurt is voldoende natuur beschikbaar. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en historische gebouwen. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de lokale horeca (restaurants). De Nederlandse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie