anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Gol

Een staanplaats huren op een grote of kleine camping in Gol (Buskerud, Noorwegen)? Het is hier ontzettend genieten in deze schitterende natuurrijke omgeving. Ga op pad met je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is niet duur en is al mogelijk vanaf €20,25 voor een overnachting. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een stacaravan of huisje huren is ook zeker een aanrader. Op onze website verstrekken we belangrijke adviezen over de meest gekozen campings en een indicatie van de kosten. Ook vergelijk je eenvoudig goede websites om direct te boeken.

  • Gol is een populaire vakantiebestemming in de streek Buskerud.
  • Hier boek je gezellige familiecampings met (binnen)zwembad maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak geboekte camping is Tubbehaugen Camping.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is ongeveer 1246 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een kampeerplaats is plus minus €27,00 per nacht.

Kamperen in Gol: online de mooiste campings boeken

Binnenkort een paar nachten verblijven op een grote of kleine camping in de buurt van Gol? Kamperen in Buskerud (Noorwegen) zal je zeker verrassen! In deze regio tref je een rijk aanbod campings. Je hebt de keuze uit unieke gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen we je precies uit hoe het werkt.

In 5 stappen een goedkope camping in Gol boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Een ander deel gaat liever met de caravan, vouwwagen of camper. Een tent is de goedkoopste optie. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar dit vergt wel een investering. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Gol vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken met alle faciliteiten zoals fitness en een wellness centrum. Inventariseer jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een speelhal en een waterspeelplaats.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina bekijk je alvast een aantal namen. Handige boekingssites Vacanceselect, ANWB, ACSI, Eurocampings, Allcamps & Eurocamp, ROAN, Vacansoleil, Campings.nl, Campingdirect.com, Booking.com. Doorgaans kan je snel reserveren bij de eigenaar zelf. Vergeet niet het bekijken van ervaringen op Zoover en Tripadvisor van eerdere gasten. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, slaapzak, bestek en servies, kampeerlamp. Pak ook comfortabele kledij, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: medicijnen, tentharingen en tenthamer, spelletjes, koelkast of koelbox.

  5. Voorbereiden op de reis

    Controleer voor vertrek de route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-gol-noorwegen

Tips voor kamperen in Gol

Dit is een aan te raden bestemming in Buskerud (Noorwegen). De reisafstand is doorgaans 1246 kilometer vanaf Utrecht. De hoofdstad van dit land is Oslo. Het land wordt bewoond door zo’n 5 miljoen mensen. De voertaal van deze mensen is Noors en je kunt betalen met de Noorse kroon (NOK). Nationale feestdag(en): 17 mei Dag van de grondwet, Juni Midzomernachtfeest. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Op een groot aantal wegen moet tol betaald worden. Een vignet is niet nodig. Een telefoonnummer begint met +47, de elektra is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 113. De kentekencode is N en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandNoorwegen
StreekBuskerud
PlaatsGol
Gemiddelde temp.8 graden °C
Wild kamperen?Ja, officieel toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
SpreektaalNoors
ValutaNoorse kroon (NOK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)997 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1246 km (+/- 13,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€27,00
Regionale campingTubbehaugen Camping

Campinggids: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Gol kamperen is een unieke belevenis. Een aantal nachtjes weg met de tent, caravan, vouwwagen of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een tent waar alles al in zit (glamping) of een mooi vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Gol: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Gol reserveren is het kiezen voor een staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Elk type heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, je neemt het makkelijk mee en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Nederlanders kiezen vaak voor een opblaasbare tent, pop-up tent, daktent, noktent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Het tentdoek is dun waardoor het sneller koud is. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je hebt een riant bed. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Je hebt een auto met trekhaak nodig (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de bedden zijn erg goed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Gol is een goede suggestie als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ga naar de mooiste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Veel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld tiny houses, bungalows, hutten, stacaravans, chalets, groepsaccommodaties. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Je profiteert van veel ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals koffie- en theevoorzieningen, een keukentje & soms zelfs een bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Gol).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, chalet, appartement, vakantieboerderij, vakantiebungalow, stacaravan.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Bergen (BGO), Kristiansand (KRS), Oslo (OSL), Sandefjord (TRF), Stavanger (SVG), Trondheim (TRD).

Kindvriendelijke camping Gol: ultiem genieten met het gezin

De gezinscamping richt zich op familie met jonge kinderen. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. De grotere kindercampings beschikken over: speeltoestellen en workshops. Er is veel toezicht aanwezig op het park. Binnen een uur rijden zijn er verschillende themaparken en speeltuinen voor nog meer plezier.

  • Animatie: een animatieteam vermaakt de kids de hele dag door.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Gol: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Doorsnee prijzen kampeerplek Gol

Benieuwd naar de verwachte prijzen van een kampeerplek in Buskerud? Bijgaand check je de gemiddelde (overnachting) onkosten (per nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Vågå, Bosberg, Ål en Västmanland.

Gemiddelde staanplaats€27,00
Luxe 5-sterren staplek€48,25
Budget-staanplaats€20,25
Glamping (ingerichte tent)€57,50
Stacaravan€74,75
Bungalow€87,75
Normale tarieven campingvakantie in Gol april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Bijgaand tref je het huidige aanbod met diverse ANWB campings in Gol. Kies een van de parken voor extra info. Zie ook onze informatieve pagina over Hongarije.

Profiteer van de laatste camping-aanbiedingen in Gol

Vind de scherpe last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

Populaire boekingssites voor last minute Gol camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een passende camping met de slimme keuzehulp
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste kampeer-zoekmachines van Nederland.
  • Allcamps: Veilig boeken dankzij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Kindvriendelijke parken, altijd aan het strand of water.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Al 48 jaar een betrouwbare organisatie.
  • Rent-a-Tent: Aantrekkelijk aanbod voor de schoolvakanties.
  • Vacansoleil: Moderne en luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Toonaangevende campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Alannia, First Camp, Sandaya, Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Orbitur en tevens Ciela Village, Yelloh! Village, Capfun, Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings.

Het weerbericht voor Gol, Noorwegen

Deze regio heeft een landklimaat en toendraklimaat. De beste reistijd is maart en augustus. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 8 graden. juli is de heetste tijd van het jaar met 26 graden °C. De periode januari is flink kouder met gemiddeld -1 graden celsius °C. In het volgende gedeelte tref je het weer voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Gol reserveren?

Nabij deze plek heb je de keuze uit flink wat kleinschalige betaalbare campings. Weinig luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Jij kan online direct boeken middels de site van het vakantiepark. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Campings.nl, Campingdirect.com, Airbnb, ANWB, Camping.eu, ACSI EurocampingsAndere manieren om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Suntip, Prijsvrij, D-Reizen, Tui, Corendon, Vakantiediscounter.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een gemiddelde camping overnachting in Gol kost ongeveer €27,00 per staplek. Ga je voor een kleine plek? In dat geval betaal je circa €20,25 per nacht. Voor een XL-staplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €48,25 per staplek. Het huren van een lodge, ingerichte tent, strandhuisje, stacaravan, vakantieboerderij, boomhut is over het algemeen duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, kerstvakantie en een weekend of midweek zoals hemelvaart, oud en nieuw, pasen, pinksteren (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Gol: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: binnenspeeltuin, speeltuintjes, speeltoestellen, theatershows. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Buskerud met hond: zijn er beperkingen?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Gol kan je de hond gewoon meenemen. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Gol. Uitermate geschikt voor vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. Hier heb je veel groen. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. In de buurt vind je ook tal van cultuur en historische plekken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de gezellige horeca (restaurants). De Noorse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie