anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Ceský Krumlov

Een staanplaats huren op een prachtige camping in Ceský Krumlov (Jihozapad, Tsjechië)? Je komt hier helemaal tot rust in de buurt van deze vakantiebestemming. Overnachten in je eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is voordelig en kan al vanaf €10,50 voor een nacht. Kinderen zijn er helemaal gek op! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is natuurlijk ook mogelijk. Op dit platform verstrekken we uitgebreide toelichtingen op het actuele campingaanbod en de bijbehorende tarieven. Daarnaast vergelijk jij gemakkelijk toonaangevende aanbieders van campingvakanties.

  • Ceský Krumlov is een gevarieerde vakantieplek in de rustgevende regio Jihoceský kraj.
  • In deze vakantieregio bieden ze gezellige familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook rustgevende natuurcampings. Een populaire camping is Camping Paradijs.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is +/- 558 km.
  • De gemiddelde prijs voor een camping overnachting is circa €16,50 per dag/nacht.

Kamperen in Ceský Krumlov: eenvoudig de beste campings boeken

Komend zomer een staplekje huren op een rustige camping in de buurt van Ceský Krumlov? Kamperen in Jihoceský kraj (Tsjechië) is dan zeker het overwegen waard! In deze streek bieden ze je diverse soorten campings. Denk aan gezellige gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Via onze speciale stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

In vijf stappen een goedkope camping in Ceský Krumlov boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de vouwwagen, caravan of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit vergt wel een investering. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, maar voor de beginnende kampeerder is huren vaak verstandiger.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Ceský Krumlov kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken die zijn uitgerust met faciliteiten als een binnenzwembad en een jacuzzi of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Kijk dan naar de aanwezigheid van een speelhal en een eigen zwembad.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Geschikte boekingssites zijn Allcamps, Vacanceselect, ANWB, Suncamp, Eurocampings en Booking.com, Vacansoleil, Eurocamp, Rent-a-Tent, ROAN, Campings.nl. Tevens kan je ook een reservering doen via de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: bbq of skottelbraai, bestek en servies, luchtbed, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje. Denk ook aan fijn zittende kleren en een warme trui. Andere aandachtspunten: waslijn, medicijnen, grondzeil en scheerlijnen, stormlijnen.

  5. Inpakken en vertrek

    Bekijk vooraf de route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-cesky-krumlov-tsjechie

Alles over kamperen in Ceský Krumlov

Dit is een veel gekozen bestemming in Jihozapad (Tsjechië). De afstand is +/- 558 km (vanaf Utrecht). Een bekende stad is hoofdstad Praag. In het land wonen er bij elkaar 10 miljoen mensen. Men praat hier Tsjechisch en je betaalt hier met de Tsjechische Kroon (CZK). Nationale feestdag(en): 28 oktober Onafhankelijkheidsdag, 29 augustus Herinnering aan de Slowaakse Opstand. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Op autowegen en snelwegen is tol verplicht. Een tolvignet is verplicht. De internationale telefooncode is +420, de elektriciteit is 220 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F en het noodnummer is 112. De kentekencode is CZ en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandTsjechië
RegioJihoceský kraj
PlaatsCeský Krumlov
Gemiddelde temp.13 graden
Wild kamperen mogelijk?Niet toegestaan
Vignet nodigJa
TolwegenJa
Lokale taalTsjechisch
ValutaTsjechische Kroon (CZK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)446 km
Reistijd (vanaf Utrecht)558 km (+/- 6 uur)
Gemiddelde prijzen camping€16,50
Plaatselijke campingCamping Paradijs

Keuzehulp: kies een kampeerplek of accommodatie

In Ceský Krumlov kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Overnachten met een eigen caravan, camper, vouwwagen of tent is een garantie voor succes. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Ceský Krumlov voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een zeer voordelige optie van vakantie in Ceský Krumlov boeken is een eigen staplek reserveren. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft pluspunten en negatieve punten. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is niet duur, neemt weinig ruimte in beslag en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Voorbeelden zijn tunneltent, opblaasbare tent, vis-à-vis tent, belltent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt praktisch op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Nadelen zijn de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar is niet goedkoop. Het opzetten van de caravan duurt best lang. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je kunt lekker slapen op een goed bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Ceský Krumlov is dus een aanrader als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ga naar de mooiste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisje voor de hele familie

Veel van de grote campings verhuren ook bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met stacaravans, chalets, hutten, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, tiny houses. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Je profiteert van veel ruimte en luxe voorzieningen als koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en ook soms zelfs een bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Ceský Krumlov).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, appartement, stacaravan, vakantieboerderij, tiny house, vakantiebungalow.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Praag (PRG).

Kindvriendelijke camping Ceský Krumlov: erop uit met het hele gezin

Op een gezinscamping staan vaak familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een indoor-speeltuin en sportmogelijkheden. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de buurt zijn er verscheidene dierentuinen of speelparken voor een leuke dag uit.

  • Animatieteam: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: een grote overdekte ruimte met veel speeltoestellen.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Ceský Krumlov: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Standaard prijzen kampeerplek Ceský Krumlov

Ontvang je graag meer info over de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Jihozapad? Hieronder tref je de gemiddelde (overnachting) onkosten (per dag/nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Sluknov, Královec, Pocatky en Bayern.

Gemiddelde staanplaats€16,50
Luxe 5-sterren campingplaats€36,00
Budget-plek€10,50
Ingerichte tent (Glamping)€45,25
Mobile Home€64,75
Bungalow€77,25
Standaard kosten campingvakantie in Ceský Krumlov april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Hier tref je het meest relevante aanbod met diverse ANWB campings in Ceský Krumlov. Maak een keuze uit een van de plekken voor aanvullende info. Bekijk ook meer informatie over Kamperen in Finland.

De laatste camping-aanbiedingen in Ceský Krumlov

Zoek de aantrekkelijke last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

De beste boekingssites voor last minute Ceský Krumlov camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: Luxe 3- en 4-sterren kampeerplekken voor optimaal vakantieplezier.
  • Eurocampings / ACSI: Met meer dan 200 filters vind je altijd de beste kampeerplek.
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: Fraaie staplekken of jouw ingerichte accommodatie huren.
  • ROAN: Altijd voldoende aanbod in de grote vakantieperiodes.
  • Eurocamp: Ideaal voor vakanties met kinderen (baby’s) en gezinnen.
  • Rent-a-Tent: Standaard met Nederlandstalige gastheer- en vrouw.
  • Vacansoleil: Glamping – luxe safaritenten en exclusieve accommodaties.
  • Reserveren bij de campingketen: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Sandaya, First Camp, Alannia, LeadingCampings, Flower Campings, Orbitur maar ook Campéole campings, Qualité campings, Huttopia, Capfun, Yelloh! Village, Ciela Village.

Het weerbericht voor Ceský Krumlov, Tsjechië

In deze omgeving heerst een zeeklimaat en landklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 13 °C. augustus is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 graden celsius. Een doorsnee dag in januari is historisch gezien het koudst met 5 graden celsius °C. In onderstaande weergave check je het actuele weerbericht voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Ceský Krumlov zoeken?

In deze regio is er een flink aanbod met kleine voordelige campings. Geen grootse luxe faciliteiten, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via het telefoonnummer op de website. Andere populaire boekingssites zijn Camping.eu, Campings.nl, ANWB, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Booking.com. Andere bespaartips: ga buiten het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Sunweb, Tui, Prijsvrij, Suntip, Corendon, Vakantiediscounter.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Ceský Krumlov kost je €16,50 per nacht. Ga je voor een kleine camping? In dat geval betaal je circa €10,50 per plek. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek gelden tarieven van gemiddeld €36,00 per dag. Het huren van een lodge, wellness huisje, stacaravan, ingerichte tent, boomhut, vakantieboerderij is uiteraard iets duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken zoals kerst, hemelvaart, oud en nieuw, pasen (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Ceský Krumlov: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Check ook de aanwezigheid van: animatie, zwembad, binnenspeeltuin, speeltoestellen. Check ook: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Jihozapad met hond: hoe gaat dat precies?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Ceský Krumlov is jouw hond meer dan welkom! Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Ceský Krumlov. Leuk voor stelletjes en families met kinderen. Hier heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en schitterende bouwwerken. Je kunt ook eten bij de lokale horeca (restaurants). De Tsjechische mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie