anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Smålandsstenar

Met familie naar een centraal gelegen camping in Smålandsstenar (Jonkopings-Lan, Zweden)? Het is hier heerlijk vertoeven in deze mooie streek. Lekker erop uit met een tent, camper, caravan of vouwwagen is goedkoper dan je denkt. Je vindt al een prima plek vanaf €18,25 per overnachting. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een weekendje of week in een huisje geeft net even wat meer comfort. Op dit platform check je actuele toelichtingen op de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de hedendaagse prijzen. Evenzeer vergelijk je via deze site betrouwbare boekingsplatforms.

  • Smålandsstenar is een heerlijke omgeving in het unieke Jönköping.
  • Hier boek je exclusieve familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook fijne rustige standplaatsen. Een bekende camping in deze plek is Camping Hörsjön.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is plus minus 769 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een overnachtingsplek is bedraagt zo’n €25,50 p/dag.

Kamperen in Smålandsstenar: eenvoudig de beste campings boeken

Deze zomer een staplekje huren op een gezellige camping in de buurt van Smålandsstenar? Kamperen in Jönköping (Zweden) is populairder dan ooit! In deze omgeving bieden ze je verschillende kampeerlocaties. Je hebt de keuze uit unieke gezinscampings met zwembad of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Via het onderstaande stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

Snel een goedkope camping in Smålandsstenar boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Maar je kunt ook kamperen met een caravan, vouwwagen of camper. Een tent is goedkoop en zet je supersnel op. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kan er zelf een kopen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Smålandsstenar zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een subtropisch zwembad en wellnessfaciliteiten. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Zijn er jonge kids bij? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een indoor speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Zoeken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht vind je een aantal suggesties. Fijne boekingssites zijn ACSI, Suncamp, Eurocampings, Allcamps, ANWB en Eurocamp, ROAN, Rent-a-Tent, Campings.nl, Vacansoleil, Booking.com. Steeds vaker kan je snel reserveren op de website van de aanbieder. Bekijk vooraf altijd meningen op Tripadvisor en Zoover van gasten die je zijn voorgegaan. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: bbq of skottelbraai, slaapzak, luchtbed, bestek en servies, kampeerlamp. Wat je ook moet meenemen: passende kleding en een warme jogginbroek en truien. Andere handige spullen om bij je te hebben: waslijn, medicijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, afwasteil en afwasborstel.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Bekijk vooraf de route voor een goede indicatie van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-smalandsstenar-zweden

Tips & tricks voor kamperen in Smålandsstenar

Dit is een leuke streek in Jonkopings-Lan (Zweden). De reisafstand is doorgaans 769 km (met Utrecht als vertrekpunt). De hoofdstad is Stockholm. Het land wordt bewoond door zo’n 9 miljoen geregistreerde personen. De voertaal van de lokale inwoners is Zweeds en de gebruikte valuta is de Zweedse Kroon (SEK). Nationale feestdag(en): 6 juni Nationale Dag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is officieel toegestaan. Je betaalt alleen tol voor een aantal bruggen en de binnensteden van Stockholm en Göteborg. Een vignet is niet verplicht. De internationale landcode is +46, de elektriciteit is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Bij spoedeisende situaties bel je 112. Het kenteken van een auto begint hier met S en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandZweden
OmgevingJönköping
PlaatsSmålandsstenar
Gemiddelde temp.6 graden °C
Wild kamperen?Ja, officieel toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalZweeds
GeldZweedse Kroon (SEK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)615 km
Reistijd (vanaf Utrecht)769 km (+/- 8,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€25,50
Regionale campingCamping Hörsjön

Advies: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Smålandsstenar kamperen is een unieke belevenis. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, caravan, tent of camper zal je niet snel vergeten. Of kies voor gemak: een tent waar alles al in zit (glamping) of een heerlijk vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Smålandsstenar: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Smålandsstenar vieren is het boeken van een losse staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk type heeft zijn eigen comfotabele elementen. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, is universeel en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Voorbeelden zijn pop-up tent, noktent, koepeltent, opblaasbare tent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je slaapt op een matje of luchtbed wat de nachten erg koud maakt. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Een camper is wel een enorme investering. Je kunt er eventueel een huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je overnacht in een lekker bed en je hebt je eigen badkamer en wc. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Smålandsstenar biedt veel mogelijkheden als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping boeken?

Reserveer alvast de meest gezellige campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Genieten in een vakantiehuisje

Veel grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld hutten, tiny houses, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, bungalows, stacaravans. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Op een mooi plekje in het groen en je hebt alle faciliteiten zoals een vaatwasser en ook een douche met soms zelfs een bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Smålandsstenar).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, tiny house, chalet, stacaravan, appartement, vakantieboerderij.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Er zijn diverse luchthavens zoals Gothenburg (GOT), Karlstad (KSD) en Stockholm (STO).

Kindvriendelijke camping Smålandsstenar: ontspanning voor het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: kinderanimatie en georganiseerde excursies. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de direct omgeving zijn er verschillende attractieparken en dierentuinen voor een dagje uit.

  • Kids animatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad of waterspeelparadijs.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Smålandsstenar: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Doorsnee kosten kampeerplek Smålandsstenar

Ontvang je graag meer info over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Jonkopings-Lan? Hieronder verstrekken we de gemiddelde (overnachting) kosten (per 24 uur). We informeren je ook graag over kamperen in Ljungby, Älmhult, Markaryd en Alpes-de-Haute-Provence.

Gemiddelde staanplaats€25,50
Luxe 5-sterren staplaats€46,50
Voordeel-plek€18,25
Glamping (ingerichte tent)€55,75
Stacaravan€73,00
Comfort vakantiehuisje€86,00
Standaard tarieven campingvakantie in Smålandsstenar april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Onderstaand tref je het lokale campingaanbod met vakantieparken en ANWB campings in Smålandsstenar. Selecteer een van de parken voor extra info. Je kunt hier ook meer lezen over Kamperen in Romenië.

Zoek de mooiste camping-aanbiedingen in Smålandsstenar

Profiteer van de de mooiste last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Smålandsstenar camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een passende camping met de slimme keuzehulp
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: Kies uit meer dan 9400+ locaties in Europa.
  • Allcamps: Al sinds 2006 thuis op iedere camping!
  • Suncamp Holidays: Met unieke Boek Gerust Garantie in meer dan 10 landen.
  • ROAN: Heerlijke accommodaties voor maximaal 6 personen.
  • Eurocamp: Ruim aanbod accommodaties: van standaard tot super de luxe.
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: Standaard een eigen Vacansoleil-medewerker aanwezig op het park.
  • Bekende campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. LeadingCampings, Flower Campings, Orbitur, Alannia, Sandaya, First Camp of bijvoorbeeld Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Capfun, Huttopia, Ciela Village, Campéole campings.

De weersvoorspelling voor Smålandsstenar, Zweden

Deze regio heeft een zeeklimaat en landklimaat. De beste reistijd is maart, juni en eind augustus. De jaartemperatuur is gemiddeld 6 graden celsius °C. juli is een hete maand met gemiddeld 26 graden. De periode januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 2 graden celsius. In onderstaande paragraaf behandelen we het weer voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Smålandsstenar reserveren?

In en rondom deze plek heb je de keuze uit flink wat kleine voordelige campings. Weinig luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook boeken bij Campings.nl, Airbnb, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Booking.com, ANWB. Alternatieve tips om te besparen: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Corendon, Vakantiediscounter, D-Reizen, Sunweb, Prijsvrij, Tui.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Smålandsstenar kost je €25,50 per staplek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Dan kost het zo’n €18,25 per plek. Voor een ruime staplek op een A-locatie rekenen ze tarieven van zo’n €46,50 per staanplaats. Een overnachting in een wellness huisje, ingerichte tent, stacaravan, lodge, strandhuisje, boomhut is een stuk duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als hemelvaart, pinksteren, pasen, oud en nieuw (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Smålandsstenar: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: speeltoestellen, binnenspeeltuin, theatershows, animatie. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Jonkopings-Lan met hond: zijn er beperkingen?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Smålandsstenar is een hond ook toegestaan. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. De hond moet aangelijnd zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze regio heeft veel te bieden. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Smålandsstenar. Leuk voor ouderen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de omgeving heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en oude bouwwerken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele leuke horeca (restaurants). De Zweedse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie