anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Järpen

Word jouw volgende vakantie een rustgevende camping in Järpen (Jamtlands-Lan, Zweden)? Je komt hier helemaal tot rust in de direct omgeving. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, camper of vouwwagen is goedkoper dan je denkt, dit kan al voor slechts €17,00 per nacht. Ook de kinderen vinden het geweldig. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan behoort ook tot de opties. Op onze website check je praktische details over de best beoordeelde campings en de verwachte kosten. Ook vergelijk jij via ons bekende aanbieders van kampeerreizen.

  • Järpen is een heerlijke omgeving in het veelzijdige Jämtland.
  • In deze vakantieregio vind je 4- of 5-sterren familiecampings met zwembad maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak geboekte camping is Kallsedets Fjällcenter.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is circa 1640 kilometer.
  • Een prijsindicatie voor een overnachtingsplek is is om en nabij de €23,75 per dag/nacht.

Kamperen in Järpen: online de mooiste campings boeken

Tijdens je volgende reis heerlijk genieten op een leuke camping in de buurt van Järpen? Kamperen in Jämtland (Zweden) zal je zeker verrassen! In deze streek tref je een rijk aanbod campings. Je kunt denken aan toffe gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Aan de hand van het stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

Gemakkelijk een goedkope camping in Järpen boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Maar je kunt ook kamperen met een camper, caravan of vouwwagen. De tent is lekker flexibel en voordelig. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar is natuurlijk wel kostbaarder. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Järpen kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings vol entertainment en faciliteiten als tennisbanen en een sauna of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een speeltuin en een waterspeelplaats.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. In het campingoverzicht helpen we je al een beetje op weg. Erkende boekingssites zijn Eurocampings, Allcamps, Vacanceselect, Suncamp, ACSI en ROAN, Vacansoleil, Rent-a-Tent, Eurocamp, Campings.nl, Booking.com. Mogelijk kan je een staanplaats boeken bij de aanbieder zelf. Bekijk vooraf altijd meningen op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Hier noteer je onder andere: slaapzak, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bestek en servies. Wat je ook moet meenemen: goede kleren die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere handige spullen om bij je te hebben: afwasteil en afwasborstel, medicijnen, tentharingen en tenthamer, waslijn.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Zoek de snelste route op via google maps om een beeld te krijgen bij de reistijden. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Probeer de spitstijd te vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-jarpen-zweden

Alles over kamperen in Järpen

Dit is een aan te raden bestemming in Jamtlands-Lan (Zweden). De reisafstand is doorgaans 1640 kilometer vanaf Utrecht. Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Stockholm. In het gehele land wonen er zo’n 9 miljoen geregistreerde personen. Men praat hier Zweeds en je kunt dingen afreken met de valuta Zweedse Kroon (SEK). Nationale feestdag(en): 6 juni Nationale Dag. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Je betaalt alleen tol voor een aantal bruggen en de binnensteden van Stockholm en Göteborg. Een vignet is niet verplicht. De telefooncode is +46, de stroom is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F en het alarmnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode S en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandZweden
OmgevingJämtland
PlaatsJärpen
Gem. temperatuur6 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Ja, officieel toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
SpreektaalZweeds
BetaalmiddelZweedse Kroon (SEK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1312 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1640 km (+/- 18 uur)
Gemiddelde prijzen camping€23,75
Regionale campingKallsedets Fjällcenter

Keuzehulp: zo vind je de juiste kampeerplek

In Järpen kamperen is een unieke belevenis. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, camper, tent of caravan zal je niet snel vergeten. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een heerlijk vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Järpen: erop uit met eigen tent of caravan

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Järpen beleven is de losse staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Welke manier je ook kies: elke optie heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, neemt weinig ruimte in beslag en het hele gezin kan erin verblijven. Populaire soorten zijn de vis-à-vis tent, pop-up tent, daktent, belltent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat de nachten erg koud maakt. Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en je hebt lekker veel ruimte. Je slaapt niet op de grond. Minpunten zijn de kosten voor stalling en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar kost al wel snel €10.000. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor rondreizen. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Je kunt er eventueel een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Järpen is dus ideaal als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ontdek de meest gezellige campings met animatie voor jong en oud!

Informatie over vakantiehuisjes

Meer en meer grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua stacaravans, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, tiny houses, chalets, bungalows. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Het biedt veel comfort en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een heerlijk terras, keuken en ook soms zelfs een bad.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Järpen).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, tiny house, stacaravan, vakantieboerderij, chalet, appartement.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen naar onder andere: Gothenburg (GOT), Karlstad (KSD) en Stockholm (STO).

Kindvriendelijke camping Järpen: erop uit met het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. De grotere kindercampings beschikken over: een speelhal en kinderdisco. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de direct omgeving zijn er verscheidene dierentuinen of speelparken voor extra plezier.

  • Kids animatie: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Wat is voor jou een geschikte plek?

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Järpen: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Standaard prijzen kampeerplek Järpen

Ontvang je graag meer info over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Jamtlands-Lan? In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag). We informeren je ook graag over kamperen in Koppom, Listerby, Ankarsrum en Wexford.

Reguliere staanplaats€23,75
Luxe 5-sterren kampeerplaats€43,25
Voordeel-plek€17,00
Ingerichte tent (Glamping)€52,00
Stacaravan€68,00
Bungalow€80,25
Normale kosten campingvakantie in Järpen mei 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder linken wij door naar het huidige aanbod met o.a. ANWB campings in Järpen. Maak een keuze uit een van de plekken voor alle info. Of lees uitgebreide informatie over Slovenië.

Zoek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Järpen

Check de goede last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Järpen camping aanbieding mei 2024

  • ANWB camping: Altijd actueel en betrouwbaar aanbod.
  • Vacanceselect: Actief in 13 europese landen met een uniek aanbod.
  • Eurocampings / ACSI: 100.000+ betrouwbare campingbeoordelingen om te bekijken.
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: Geld-terug-garantie op de boeking voor slechts €39.
  • ROAN: Zorgeloos boeken met geld terug garantie en gratis omboeken.
  • Eurocamp: Ideaal voor vakanties met kinderen (baby’s) en gezinnen.
  • Rent-a-Tent: Ruim aanbod stacaravan modellen en diverse soorten tenten.
  • Vacansoleil: Groot aanbod met spectaculaire zwembaden en waterglijbanen.
  • Bekende campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Orbitur, First Camp, LeadingCampings, Alannia, Aquadis Loisirs, Sandaya maar ook Capfun, Huttopia, Ciela Village, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings.

De weersverwachtingen voor Järpen, Zweden

Deze regio heeft een zeeklimaat en landklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is maart, juni en eind augustus. De gem. jaartemperatuur is 6 graden celsius. juli is de meest warme maand met 26 graden. Een gemiddelde dag in januari is historisch gezien het koudst met 2 graden celsius. In het volgende gedeelte bieden we het actuele weerbericht voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen mei 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Järpen reserveren?

In en nabij deze plaats is er een flink aanbod met kleine budget campings. Geen luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt via de website van de betreffende camping. Je kunt ook reserveren via ACSI Eurocampings, Booking.com, Campings.nl, Airbnb, ANWB, Camping.eu. Voordeliger boeken? Tip: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Corendon, Sunweb, Tui, Prijsvrij, D-Reizen, Vakantiediscounter.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een standaard camping overnachting in Järpen kost circa €23,75 per dag. Ga je voor een kleine plek? Dan kost het zo’n €17,00 per overnachting. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek rekenen ze tarieven van zo’n €43,25 per overnachting. Een nachtje in een vakantieboerderij, boomhut, ingerichte tent, lodge, strandhuisje, stacaravan kost al gauw het driedubbele. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie en een midweek of weekend als hemelvaart, kerst, pasen, oud en nieuw (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Järpen: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: speeltuintjes, zwembad, speeltoestellen, kidsclub. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Jamtlands-Lan met hond: waar op letten?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Järpen mag je hondje mee op vakantie. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Järpen. Ideaal voor senioren en jonge gezinnen. Hier vind jij veel natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en architectonische gebouwen. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele gezellige horeca (restaurants). De Zweedse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie