anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Recreatiecentrum Mounewetter boeken

Recreatiecentrum Mounewetter is een geliefde 4 sterren camping in het Nederlandse Witmarsum, in de streek Friesland. Het is een middelgrote camping met 195 plaatsen. Bij uitstek een geschikte locatie voor families met jonge kinderen en ouderen. Het kampeerterrein is mooi centraal gelegen, heeft mooie grote staplekken met genoeg vermaak voor de kids. Op onze camping-vergelijker bekijk je belangrijke info over het kampeerterrein en bieden wij jou erkende boekingssites voor de beste plekjes en kampeervakanties in Witmarsum.

Aanbiedingen Recreatiecentrum Mounewetter april 2024

Zoek je een adresje voor een vakantie met familie, kids of met je partner? Recreatiecentrum Mounewetter reserveren is al jaren een begrip. Deze kindvriendelijke accommodatie is een van de hotspots in het knusse Witmarsum. Het is gelegen in het mooie groene Friesland in Nederland. Je hebt de keuze uit ruime staplekken voor vouwwagen, tent, camper of caravan. Tip: boek op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Veel populaire gezinscampings in Witmarsum zijn soms al voor een jaar vooruit geboekt. Soms is het wel slim om te kijken naar een last-minute Recreatiecentrum Mounewetter kampeer aanbieding. Alleen, let op: doorgaans is het zo dat de beste staanplaatsen dan al vergeven zijn. Kijk voor regels m.b.t. honden en huisdieren even op de website. Of klik door naar onze pagina over Portugal.

  • Vakantiepark Mounewetter is een rustgevend 4 sterren kampeerterrein in Witmarsum, in de omgeving Friesland.
  • Keuze uit verschillende staplekken voor jouw tent, caravan, vouwwagen of camper.
  • Het sanitair is in orde op deze familiecamping en voor de kids zijn er volop mogelijkheden in de omgeving.
  • Zeer goed bereikbaar, voldoende mogelijkheden in de buurt, het personeel is klantgericht en flexibel.
  • Zie de website voor jaarplaatsen en andere accommodaties als stacaravans en vakantiehuisjes.

Goedkoop Recreatiecentrum Mounewetter boeken

  1. Boekingssite kiezen

    Recreatiecentrum Mounewetter en soortgelijke accommodaties reserveer je bij allerlei populaire boekingssites. Veel Nederlanders boeken hun plek via ANWB Campings. Andere waar je aantrekkelijke, en soms ook 5-sterren campings in Witmarsum kunt vergelijken zijn: campings.com en pitchup.com. Rechtstreeks boeken kan ook. Dit kan via het telefoonnummer, via het mailadres (zie website) of via de boekingsmodule op de website.

  2. Kampeerplek selecteren

    Deze erkende middelgrote camping heeft grofweg 195 staplekken. Er zijn heel diverse en gevarieerde plekken. Je kunt gaan voor lekker ruime plekken voor een grote caravan of camper. Je kunt ook gaan voor een bescheiden staanplaats waar je heerlijk kunt vertoeven in tent of vouwwagen. Op of rondom het park vinden we ook diverse luxe accommodaties als stacaravans, bungalows, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, chalets, vakantieboerderij.

  3. Kies de vertrekdatum

    Kies een gewenste aankomstdatum en ook de vertrekdag. Gaat jouw voorkeur uit naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld kamperen in de meivakantie of zomervakantie? Wacht dan niet te lang met boeken. De tofste plekken zijn vaak al vroeg in het jaar gereserveerd. Dit geldt ook voor seizoensplaatsen. Ook op en rondom feestdagen zoals het Pinksterweekend, Hemelvaart en de Paasdagen is het wat drukker dan normaal. Het is verstandig om ook rekening te houden met de nationale feestdag: 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag.

  4. Boeking afronden en betalen

    Als je jouw staplek ingevuld hebt moet je alleen nog afronden en betalen. Bij de meeste touroperators betaal je – zoals je gewend bent – met iDeal, creditcard of overschrijving. Bij een deel van de campings wordt gevraagd om direct een aanbetaling te doen. Het restant van de reissom betaal je bij aankomst of kort daarvoor. De boekingsbevestiging krijg je in de mailbox. Op de aankomstdatum zal de receptie hierom vragen.

  5. Voorbereiding voor je reis

    Tijd om je kampeerspullen bij elkaar te sprokkelen. Ga je lekker met de tent? Denk aan een pop-up tent, koepeltent, daktent, belltent? Belangrijke spullen zijn dan onder andere hamer, tenttapijt, tafeltje en stoelen, parasol, grondzeil, gasflessen, luchtbed en pomp, koelkast/koelbox, waslijn en wasknijpers, slaapzakken. Ga je met een caravan? Dingen die je zeker niet mag vergeten zijn haringen en scheerlijnen, caravanspiegels, kentekenbewijs, disselslot, slingers, koffie en thee, waslijn, disselweger, gasfles en skottelbraai of bbq, campingstoel en inklaptafel. Warme kleding is ook erg belangrijk. Het kan in de avond best een beetje afkoelen. De afstand gerekend vanaf Utrecht bedraagt plusminus 143 kilometer (1,5 uur onderweg). Van de reisorganisatie kun je de snelste route opzoeken.

Goedkoop kamperen: een aantrekkelijk reis samenstellen?

Voer de gewenste vertrekdatum in en achterhaal scherpe (last-minute) vakantie aanbiedingen

Toelichting op deze kampeervakantie in april 2024

Park Recreatiecentrum Mounewetter is een geschikte Nederlandse camping in Witmarsum in de buurt van Friesland. Het is een middelgrote camping met om en nabij de 195 plaatsen. De afstand vanaf Utrecht is 143 km. De actuele inschatting van de reistijd is 1,5 uur. Het geldige betaalmiddel hier is de Euro (EUR). De spreektaal is Nederlands. Je apparaten dienen geschikt te zijn voor stekker type C + F. De telefooncode is +31. De elektra-spanning is 220 Volt. Het nationale noodnummer is 112. Een gewone campingovernachting in dit gebied kost zo’n €23,75 per plek. In Nederland leven zo’n 18 miljoen bewoners. De landelijke hoofdstad is Amsterdam. Mensen zijn hier qua religie rooms-katholiek, protestants, islam. Voorbeelden van luchthaven(s): Amsterdam (AMS). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn: 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Liever een andere bestemming? Spot dan kampeerplekken in Loiret, Le Fau of Nort-sur-Erdre.

Naam campingRecreatiecentrum Mounewetter
LandNederland
OmgevingFriesland
PlaatsWitmarsum
Soort campingMiddelgrote camping
Aantal plekken195 plaatsen
Afstand (vanaf Utrecht)143 kilometer
Reistijd indicatie/td>1,5 uur

Goedkoop kamperen op Recreatiecentrum Mounewetter

Lekker onbezorgd en goedkoop kamperen op Recreatiecentrum Mounewetter? Deze plek heeft diverse betaalbare staanplaatsen. Vaak kom je dan uit op de kleinschalige plekken van ongeveer 25 m2. Ruim genoeg voor een vouwwagen, tent of wellicht een kleine caravan. Gewoonlijk met 6 ampère en watertappunt- en afvoer. De grote staplekken vanaf 90 m2 geven je extra ruimte en daarom ook geschikt voor toeristen met een grote tent, caravan of camper. Vakantie vieren met een eigen accommodatie zoals tent of caravan is een van de goedkoopste vormen van vakantie. Op deze vakantieplek rekenen campings ongeveer €23,75 per staplek, per dag. Daarbovenop heb je nog zaken als kampeerbenodigdheden, tankkosten, laadkosten, boodschappen en activiteiten. Onderstaand vind je een aantal handige tips voor een onvergetelijke betaalbare campingvakantie in Friesland.

Zes tips voor goedkoper kamperen

  1. Maak een goede vergelijking van de campings.
  2. Bestel voordat je weggaat de boodschappen en kook je eten zelf bij je tent of vouwwagen.
  3. Koop tweedehands items.
  4. Verblijf eventueel goedkoop op een boerencamping (doorgaans zo’n €15,25 voor een dag).
  5. Maak gebruik van aantrekkelijke last-minute deals en maak jouw reservering vlak voor vertrek rond.
  6. Kijk of je gebruik kunt maken van vroegboekkorting en boek in het najaar al jouw zomervakantie.

Een geschikte staplek kiezen

Kampeerplekken op camping Mounewetter bieden voldoende ruimte voor je tent, vouwwagen, caravan of camper. In het onderstaande gedeelte vind je de mogelijke verblijfsvormen inclusief de belangrijkste voordelen. Zoek ook naar parken in de omgeving zoals: Camping De Bocht, Camping De Berken en Camping Beek En Hei.

  • Tentplek: Goed onderhouden tentplaats geschikt voor koepeltent, pop-up tent, noktent, daktent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Goedkoper dan een caravan, gemakkelijk in onderhoud.
  • Caravan: Alles bij de hand in je eigen rijdende slaapplek.
  • Camper / kampeerauto: Goedkoop reizen door dure landen. Binnen een mum van tijd ontdek je de rest van Friesland en Nederland.
  • Ingerichte tent / Glamping: Volledige luxe inclusief kookgelegenheid (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Genieten van een prachtige vakantiewoning op het park (op aanvraag).

Zoek een staplek op vakantiepark Mounewetter

Reserveer met vroegboekkorting en last minutes

Top-10 boekingssites april 2024

Vandaag nog een staanplaats op Recreatiecentrum Mounewetter boeken, of op een van de omliggende parken? In het bijgaande gedeelte delen we onze top-10 reisorganisaties met een actueel aanbod van veel kampeerplekken en staplaatsen. Een ruim aanbod, je kunt eenvoudig zoeken en het betalen gaat veilig en vertrouwd.

  1. ANWB camping: Stel online je reis samen op basis van aankomstdatum en vertrekdatum.
  2. Vacanceselect: Duidelijk prijzen en geen onverwachte kosten.
  3. Eurocampings / ACSI: Handig online account voor overzicht van je boeking.
  4. Allcamps: Wordt goed beoordeeld door gasten.
  5. Suncamp Holidays: Een begrip op het gebied van zorgeloze kampeervakanties.
  6. ROAN: Voordelig boeken met vroegboekkorting en last minutes.
  7. Eurocamp: Prettige staanplaatsen voor een zorgeloze vakantie.
  8. Rent-a-Tent: Biedt jaarlijks veel Nederlanders een mooie vakantiebestemming.
  9. Vacansoleil: Heerlijk genieten met de hele familie.
  10. Booking.com: Een goede mix van budget en luxe vakantieplekken.
Tip: zie ook toffe campingreizen naar Friesland bij grote landelijke reisbureaus zoals Prijsvrij, Sunweb, Vakantiediscounter, Corendon, TUI en Suntip, Alltours, BeachCheck, Thomas Cook, Reisknaller.

Weerbericht voor de komende 7 dagen

Lekker onbezorgd luxe kamperen in Witmarsum? Neem dan de actuele weersvoorspellingen goed door. Je verblijft hier in een zeeklimaat. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 14,2 graden celsius. Met zo’n 26,3 °C is juli een heerlijke warme maand. De maand januariis niet perse een kampeermaand met gemiddeld 7,1 graden celsius. De beste reistijd is mei t/m september. Hieronder bekijk je het 7-daagse weerbericht voor Witmarsum .

Weersvoorspellingen maandag 29 april 2024 en actuele verwachtingen voor deze hele week

Verschillende vragen en antwoorden over campingvakantie

Welke ervaringen hebben wij met de camping?

Naast deze keurige en vriendelijke camping ligt een schitterend openluchtzwembad (mooiste buitenbad van Friesland 2021). Dit bad is vrij toegankelijk voor de campinggasten. Hier vind je o.a. diverse glijbanen, een waterspeeltuintje voor peuters en een groot springkussen. De naastgelegen tennisbanen kunnen afgehuurd worden. Er is een leuke speeltuin, een multisportveld, een jeugdhonk en een uitgebreid animatieprogramma. De toeristische plaatsen liggen gescheiden van de vaste plaatsen.

Hoe kan ik camping Mounewetter voordelig boeken?

Recreatiecentrum Mounewetter is een levendig recreatiepark in het Nederlandse Witmarsum. De prijzen zijn te vergelijken met kampeerplaatsen in de buurt (vanaf €23,75 per nacht). Wil je vertrekken in de zomervakantie? Plaats dan vroegtijdig een reservering. Je hebt dan vaak een mooi schaduwrijke plekje en mogelijk heb je recht op vroegboekkorting. Zit je niet vast aan schoolvakanties? Het kan dan lonen om te wachten op een last-minute. Soms kun je deze camping goedkoop reserveren via de ANWB of via de website van de camping in Friesland. Je kunt mogelijk ook geschikte accommodaties vinden op uitstekende campingketens zoals First Camp, Qualité campings, Aquadis Loisirs, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Alannia + Flower Campings, Sandaya, Campéole campings, Orbitur, LeadingCampings, Ciela Village.

Wat zijn hier de populaire bezienswaardigheden?

Friesland is een fantastische vakantieplek. In de omgeving is veel natuur te vinden. Ideaal gelegen voor het maken van prachtige wandelingen of fietstochten. Ook in het bos en aan het water. Of kies je liever voor een sportieve uitdaging? Zoals bijv. paardrijden of klimmen. Een zwembad in de buurt is aanwezig. Rondom deze plek bezoek je sfeervolle steden waar je kunt opgaan in de kenmerkende cultuur. Breng ook een bezoek aan de lokale Nederlandse cafeetjes en proef de lokale snacks en lekkernijen. In de buurt van de kampeerplek kan je ook snel naar verschillende supermarkten, bakkerijen en bijvoorbeeld tabakswinkels.

Is het kampeerpark eenvoudig te bereiken per auto?

Recreatiecentrum Mounewetter is prima te bereiken per auto. Deze campingvakantie ligt op 143 km vanaf Utrecht. Dat wil zeggen 1,5 uur autorijden. Check altijd nog even de uiterlijke inchecktijd. Er zijn voor gasten vaak parkeerplaatsen aanwezig. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. Het adres voor navigatie naar de camping (Mouneplein 1) is online op te vragen.

Wat zijn de beschikbare staplekken?

Dit is een middelgrote camping met circa 195 verschillende plekken. Jij kan op deze kampeerplekken uitstekend terecht met een tent, maar ook voor de tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Je hebt kleinschalige plekken tot zo’n 20 m2 (perfect voor twee), maar ook de wat grotere plekken tot 110 m2 voor 4 – 6 personen. Het sanitair (WC en douches) is prima. Er zijn ook voldoende stroom en water. Mogelijk kun je reserveren voor een schaduwplek. Informeer bij eigenaar wat de policy is voor honden en huisdieren.

Plaats een reactie