anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Sotterum boeken

Camping Sotterum is een ideale 2 sterren camping in het Nederlandse Cornwerd, midden in Friesland. We omschrijven dit als een kleine camping met 25 plaatsen. Een gemoedelijke kampeerplaats voor gezinnetjes maar ook zeker voor senioren. Het park is mooi centraal gelegen, heeft mooie grote staanplaatsen met genoeg toiletten en douches. Op onze camping-vergelijker geven we nuttige info over dit verblijf en ontdek je populaire boekingssites voor de mooiste kampeervakanties in Cornwerd.

Aanbiedingen Camping Sotterum april 2024

Even lekker uitrusten met jouw gezin, peuters en kinderen of met je partner? Camping Sotterum reserveren is dan een uitstekende keuze! Dit kindvriendelijke verblijf is gelegen in het gezellige Cornwerd. We vinden het terug in de regio Friesland in Nederland. Je hebt de keuze uit zeer betaalbare staplekken voor tent, camper, caravan of camper. Ons advies: boek op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Een deel van de gezinscampings in Cornwerd zijn steeds vaker al snel volgeboekt. Ben je flexibel? Dan kan je wachten op een last-minute Camping Sotterum kampeer aanbieding. Maar let op, je ziet meer en meer dat de beste staanplaatsen dan al weg zijn. Neem je honden of huisdieren mee? Vraag dan even naar de regels. Bekijk ook onze actuele pagina over Kamperen in Romenië.

  • Vakantiepark Sotterum is een geliefd 2 sterren recreatiepark in Cornwerd, in het groene Friesland.
  • Een ideale plek om te verblijven met een vouwwagen, camper, tent of caravan.
  • Prima sanitaire voorzieningen op deze familiecamping en voor de kids zijn er volop mogelijkheden in de omgeving.
  • Een mooie centrale ligging, de medewerkers zorgen voor een aangename sfeer.
  • Check de campingwebsite voor jaarplaatsen en overige accommodaties als stacaravans, bungalows en vakantiehuisjes.

Goedkoop Camping Sotterum boeken

  1. Boekingssite uitzoeken

    Camping Sotterum en gerelateerde parken reserveer je goedkoop en eenvoudig bij verschillende Nederlandse boekingssites. Een heel populaire plek is ANWB Campings. Andere bekende voorbeelden waar je soortgelijke, maar ook 5-sterren campings in Cornwerd kunt boeken zijn: roan.nl & villatent.nl. Je kunt ook direct bij de eigenaar boeken. Rechtstreeks reserveren is vaak mogelijk via de telefoon, via de e-mail of middels het boekings- of contactformulier op de website.

  2. Staanplaats kiezen

    Deze kleine camping heeft circa 25 plekken. Er is voor elke kampeerder wat wils. Zo heb je extra ruime staanplaatsen die perfect zijn voor een grotere familie of vriendengroep. Je kunt ook gaan voor een kleine staanplaats waar je heerlijk kunt vertoeven in tent of vouwwagen. Rondom het park deze bestemming heb je ook de keuze uit comfortabele stacaravans, vakantiehuisjes, tiny houses, bungalows, chalets, vakantieboerderij.

  3. Kies vertrek- en aankomst

    Kies een gewenste aankomstdatum en de dag van vertrek. Gaat jouw voorkeur uit naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie of meivakantie? Wij adviseren dan om op tijd te boeken. Veel plekjes zijn namelijk al snel vol. Dat geldt ook voor seizoensplaatsen. Ook bij een verblijf op feestdagen als Hemelvaart, Pinksteren of 1e en 2e Paasdag zijn de kampeerplekken gewild. Daarbij heb je ook de nationale feestdag: 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag.

  4. Boekingsbevestiging en betalen

    Als je jouw plek en periode doorgegeven hebt vul je jouw gegevens in en kan je de boeking voltooien. Bij de meeste touroperators betaal je veilig en snel met iDeal, creditcard of overschrijving. Bij sommige aanbieders vraagt men om een aanbetaling van 25% of 30%. Het openstaande bedrag betaal je dan bijvoorbeeld 1 maand voor aankomst. De boekingsbevestiging krijg je ook op de mail. Wanneer je de camping op rijdt dien je deze bij de receptie te laten zien.

  5. Kampeerchecklist

    Tijd om in te pakken! Ga je op pad met de tent? Misschien met een opblaasbare tent, piramide tent, belltent, daktent? Denk dan aan zaken als tenttapijt, hamer, scheerlijnen, tafeltje en stoelen, grondzeil, voortent/luifel, verlichting, luchtbed en pomp, waslijn en wasknijpers, koelkast/koelbox. Ga je met een caravan? Vergeet dan ook niet slingers, levellers, caravanspiegels, haringen en scheerlijnen, kentekenbewijs, waslijn, gasfles en skottelbraai of bbq, bezem en stoffer en blik, reserve waterpomp, disselweger. Ook lekkere warme kleding mag zeker niet ontbreken. Het kan in de avond best een beetje afkoelen. De reisafstand vanaf Utrecht is gemiddeld gezien 139 kilometer (1,5 uur onderweg). Van de reisorganisatie kan je de route opvragen.

Goedkoop kamperen: een gunstige boeking maken?

Voer de gewenste vertrekdatum in en check aantrekkelijke (last-minute) vakantie aanbiedingen

Relevante feiten over je kampeervakantie in april 2024

Park Camping Sotterum is een interessante Nederlandse camping in Cornwerd in de omgeving Friesland. Het valt in de categorie kleine camping met om en nabij de 25 plaatsen. Utrecht tot deze bestemming is ongeveer 139 kilometer. Qua reistijd moet je rekening houden met 1,5 uur. Je kan dingen afrekenen met de Euro (EUR). De mensen spreken Nederlands. Je kunt hier de volgende type stekkers gebruiken: C + F. De telefooncode is +31. De elektra is 220 Volt. Bij nood bel je het noodnummer 112. Een gemiddelde campingovernachting in deze omgeving kost ongeveer €23,75 per overnachting. In Nederland wonen nu zo’n 18 miljoen mensen. De populairste (hoofd)stad is Amsterdam. Qua religie kunnen we zeggen: rooms-katholiek, protestants, islam. Goede luchthaven(s): Amsterdam (AMS). Er is extra veel te doen tijden de nationale feestdag 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Doorzoek ook ons aanbod campingplekken in Niedersachsen, Assel of Saint-Boil.

Naam campingCamping Sotterum
LandNederland
OmgevingFriesland
PlaatsCornwerd
Soort campingKleine camping
Aantal plaatsen25 plaatsen
Reisafstand (via Utrecht)139 kilometer
Reistijd 1,5 uur

Goedkoop kamperen op Camping Sotterum

Lekker vrij en goedkoop kamperen op Camping Sotterum? Deze bestemming levert een aantal gunstig geprijsde staanplaatsen. Dit zijn de kleine plekken van om en nabij de 40 m2. Heel geschikt voor een tent, kleine caravan of vouwwagen. Gewoonlijk met elektra (10 met 6 ampère) en water. De grotere plekken vanaf 100 m2 zijn mooi ruim opgezet en daardoor dus ook prettig voor prettig voor kampeerders die houden van wat extra comfort. Vakantie vieren met een eigen accommodatie zoals tent of caravan is goedkoop en geeft je veel vrijheid. Rondom deze plek betaal je als kampeerder zo’n €23,75 per plek, per dag. Hierbij komen natuurlijk nog wel zaken als kampeerspullen, brandstof, uitgaven bij de supermarkt en excursies. Hieronder kan je aan de slag met zes tips voor een voordelige campingvakantie in Friesland.

Zes tips voor goedkoper kamperen

  1. Reserveer een staanplaats buiten het hoogseizoen.
  2. Sla zoveel mogelijk boodschappen vooraf in en zorg voor je eigen kooktoestel.
  3. Koop je kampeerspullen tweedehands.
  4. Extra voordelige boerencampings kunnen ook een uitkomst bieden (vanaf €15,25 per staanplaats, per dag).
  5. Kijk naar last-minutes aanbiedingen en reserveer vlak voor vertrek een accommodatie.
  6. Via internet kun je ook zoeken naar vroegboekkortingen en profiteer in het voorseizoen van lagere prijzen voor de zomer.

De beste staplek voor jouw tent, caravan, camper of vouwwagen

Kampeerplekken op camping Sotterum zijn perfect voor tent, caravan, camper of vouwwagen. Hieronder delen we de diverse type verblijfsvormen met de voordelen. Klik ook verder naar parken in de omgeving zoals: Camping Kivafarm, Natuurkampeerterrein De Pomp & Recreatiebedrijf Meinsma.

  • Tentplek: Goed onderhouden tentplaats geschikt voor pop-up tent, belltent, noktent, tunneltent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Relatief voordelig en veel ruimte.
  • Caravan: Met een eigen keuken, bed, zitruimte en soms toilet.
  • Camper / kampeerauto: Veel gekozen voor onder andere rondreizen. Breng een bezoekje aan populaire bezienswaardigheden van Friesland en Nederland.
  • Ingerichte tent / Glamping: Een kant-en-klare tent waar je direct in kunt (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Een exclusief vakantiehuis met alle luxe zoals je thuis gewend bent (op aanvraag).

Een mooie staplek op vakantiepark Sotterum

Controleer vroegboekkorting en last minute aanbiedingen

Top-10 boekingssites april 2024

Online een staanplaats op Camping Sotterum boeken, of een camping in de buurt? In het onderstaande stukje doorzoek je onze top-10 reisorganisaties voor het vinden van veel kampeerplekken en staplaatsen. Er is veel keuze, het is gebruiksvriendelijk en je kunt zelf kiezen hoe je de boeking betaalt.

  1. ANWB camping: Gunstige prijzen en boekingsvoorwaarden.
  2. Vacanceselect: Snel en zonder gedoe een onbezorgde kampeervakantie boeken.
  3. Eurocampings / ACSI: Heldere en transparante prijzen, gemakkelijk in gebruik.
  4. Allcamps: Prettige staanplaatsen voor een zorgeloze vakantie.
  5. Suncamp Holidays: Handig online account voor overzicht van je boeking.
  6. ROAN: Gevarieerd aanbod met grote plekken voor het hele gezin.
  7. Eurocamp: Aanbiedingen voor weekendjes en weekjes weg.
  8. Rent-a-Tent: Volop inspiratie voor jouw droomvakantie.
  9. Vacansoleil: Ruim aanbod met diverse staplekken en accommodaties.
  10. Booking.com: De mooiste staplekken voor jouw camper, caravan of tent.
Tip: bekijk ook eens alle campingreizen naar Friesland bij nationale reisbureaus zoals Sunweb, TUI, D-reizen, Prijsvrij, Corendon of Reisknaller, BeachCheck, Thomas Cook, de Jong Intra Vakanties, Suntip.

Weerbericht voor de komende 7 dagen

Ga je lekker luxe kamperen in Cornwerd? Bekijk dan vooraf de weersvoorspellingen. Dit gebied heeft een zeeklimaat. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 14,1 °C. Met circa 26,2 graden is juli de heetste maand. De periode januari is aanzienlijk frisser met gemiddeld 7,1 graden celsius. Een heerlijke comfortabele reisperiode is mei t/m september. In het volgende lijstje tonen wij het 7-daagse weerbericht voor Cornwerd .

Weersvoorspellingen dinsdag 30 april 2024 en verwachting van komende week

FAQ: een campingvakantie boeken

Wat zijn de ervaringen van kampeerders met de camping?

De gezinscamping ligt bij een veeboerderij aan de IJsselmeerdijk en de fietsroute rond de Zuiderzee. Zwemmen kan over de dijk in het IJsselmeer. Strand aan het IJsselmeer vind je bij Makkum. De staanplaatsen liggen op een ouder veld met beschutting en een nieuw, open veld met vrij uitzicht. Er zijn verharde camperplaatsen. Het terrein beschikt over een eenvoudige recreatieruimte. Ook is er een halfopen tent met kookgelegenheid.

Waar en hoe kan ik camping Sotterum voordelig reserveren?

Camping Sotterum is een groen recreatiepark in het Nederlandse Cornwerd. De tarieven zijn te vergelijken met accommodaties in de buurt (vanaf €23,75 voor een dag). Is de zomervakantie voor jou een must? Zet je kampeerplek dan direct vast. Over het algemeen is de beschikbaarheid dan voldoende, krijg je een mooi schaduwrijke plekje en zit er mogelijk vroegboekkorting voor je in het verschiet. Ben je niet gebonden aan een bepaalde periode? Dan kun je een gok wagen op een scherpe last-minute deal. Soms kun je deze camping goedkoop reserveren via ANWB of telefonisch/via de website van de camping in Friesland. Bekijk ook de accommodaties op internationale campingketens zoals Villagi Gran Vacanze, Aquadis Loisirs, Qualité campings, Alannia, Yelloh! Village, First Camp & Flower Campings, Campéole campings, Sandaya, Huttopia, Ciela Village, Orbitur.

Wat zijn hier de populaire bezienswaardigheden?

Friesland is een plek waar veel kampeerders graag komen. Er is hier een prachtige natuur. Er zijn prachtige fiets- en wandelroutes uitgezet. Zoals in het bos of aan het water. Of ben jij meer fan van een sportief dagje uit? Onder andere skeeleren of tafeltennissen. Een zwembad in de buurt is aanwezig. In de regio bestaan gemoedelijke dorpjes waar je in contact komt met de plaatselijke cultuur. Vergeet ook niet de lokale Nederlandse speciaalzaken en proef de lokale snacks en lekkernijen. In de buurt van de kampeerplek hoef je niet ver te rijden voor de supermarkt, bakkerij en bijvoorbeeld tabakswinkels.

Hoe makkelijk is het kampeerpark te bereiken?

Camping Sotterum is prima bereikbaar met auto, caravan en camper. Deze campingvakantie is gelegen op 139 km vanaf Utrecht. Dit is ongeveer 1,5 uur reistijd. Het inchecken en uitchecken gebeurt via de receptie. Er zijn voor gasten vaak parkeerplaatsen aanwezig. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. Het volledige adres van de camping (Sotterumerdijk 11) check je vooraf nog even op de site.

Welke staplekken kan ik kiezen?

Het is een kleine camping met 25 campingplekken. Jij kan op deze kampeerplekken uitstekend terecht met jouw eigen tentje, kampeerauto, kampeerwagen of tenttrailer. Kies voor een kleine plek van zo’n 45 m2 (ideaal voor stellen), maar daarnaast de wat grotere plekken tot 110 m2 voor 4 – 6 personen. Het aanbod van sanitair is prima. Er zijn ook voldoende stroom en water. Mogelijk kan jij ook een schaduwplek reserveren. Bekijk de boekingsvoorwaarden of honden en huisdieren mee mogen.

Plaats een reactie