anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Acquafraggia boeken

Camping Acquafraggia is een mooie sterren camping in het Italiaanse Piuro, in het welbekende Sondrio. We omschrijven dit als een kleine camping met ruim 59 plaatsen. Een ideale locatie voor families met jonge kinderen en alleengaande kampeerders. Het park heeft een centrale ligging, heeft nette staplekken en voldoende voorzieningen voor een comfortabel verblijf. In het campingoverzicht vind je relevante gegevens en info over het park en informeren wij jou over de beste boekingssites die je helpen bij het boeken van een kampeervakantie in Piuro.

Aanbiedingen Camping Acquafraggia april 2024

Even tijd voor vakantie met het gezin, kids of lekker een weekje alleen? Camping Acquafraggia reserveren is al jaren een favoriet onder kampeerders. Deze kindvriendelijke accommodatie ligt in het groene Piuro. Het ligt midden in de regio Sondrio in Italië. Je vindt hier ruim opgezette staplekken voor camper, tent, vouwwagen of caravan. Belangrijk: boek op tijd. Veel bekende gezinscampings in Piuro zijn soms al een half jaar voor het hoogseizoen (juli en augustus) volgeboekt. In theorie kan je wachten op een last-minute Camping Acquafraggia kampeer aanbieding. Maar, meestal is het dan zo dat de mooiste staanplaatsen dan al vergeven zijn. Neem je honden of huisdieren mee? Vraag dan even naar de regels. Check ook onze pagina met informatie over Kamperen in Canada.

  • Vakantiepark Acquafraggia is een heerlijk sterren recreatiepark in Piuro, in de streek Lombardije.
  • Heerlijke staplekken voor jouw tent, caravan, vouwwagen of camper.
  • De familiecamping beschikt over goede sanitaire faciliteiten en in de buurt is er genoeg te doen voor de kinderen.
  • Het park is uitstekend bereikbaar, het personeel is klantgericht en flexibel.
  • Ga naar de website om te zien wat het aanbod is qua jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans, huisjes en bungalows.

Goedkoop Camping Acquafraggia boeken

  1. Boekingssite uitzoeken

    Camping Acquafraggia en soortgelijke accommodaties reserveer je bij diverse Nederlandstalige boekingssites. De meest populaire plek om te boeken is ANWB Campings. Andere plekken waar je simpel, en soms ook 5-sterren campings in Piuro kunt reserveren zijn: eurocampings.nl en allcamps.nl. Sommige mensen boeken liever rechtstreeks. Je kunt dit doen per telefoon, via de mail of via de boekingsmodule op de website.

  2. Kies een staplek of accommodatie

    Deze fraaie kleine camping heeft circa 59 staanplaatsen. Er zijn zeer gevarieerde staplekken. Je kunt meestal kiezen voor XL-plaatsen welke een groot gevoel van vrijheid en privacy geven. Andere mensen gaan liever voor een knusse plek voor een tent of vouwwagen. Op en nabij het park zijn er ook diverse accommodaties zoals stacaravans, chalets, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, tiny houses, vakantieboerderij.

  3. Kies aankomst- en vertrekdatum

    Kies een beschikbare aankomstdag en de gewenste dag van vertrek. Ga je in het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld tijdens de meivakantie of zomervakantie? Zorg dan dat je op tijd boekt. De leukste plekken zijn vaak al vroeg in het jaar zo goed als volgeboekt. Dat geldt ook voor seizoensplaatsen. Ook bij aankomst op feestdagen zoals Pinksteren, Hemelvaart of Pasen zijn de kampeerplekken gewild. Tip: denk ook aan de nationale feestdag: 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek.

  4. Boeking afronden en betalen

    Wanneer je de campingplek en reisperiode aangegeven hebt voer je de gevraagde gegevens in en regel je de betaling. Bij een touroperator betaal je – zoals je gewend bent – met iDeal, creditcard of overschrijving. Af en toe moet je eerst een aanbetaling doen. De rest van het bedrag betaal je meestal kort voor aankomst of op de dag dat je aankomt. De boekingsbevestiging sturen ze per mail naar je toe. Op de dag van aankomst dien je deze bij de receptie te laten zien.

  5. Reisvoorbereidingen

    Tijd om je kampeerspullen bij elkaar te sprokkelen. Ga je op pad met de tent? Bijvoorbeeld een piramide tent, noktent, koepeltent, belltent? Denk dan aan zaken als haringen, grondzeil, hamer, scheerlijnen, tentstokken, slaapzakken, voortent/luifel, luchtbed en pomp, verlichting, waslijn en wasknijpers. Een staplek voor jouw caravan geboekt? Vergeet dan ook niet disselslot, rubberen hamer, caravanspiegels, kentekenbewijs, haringen en scheerlijnen, bezem en stoffer en blik, waslijn, campingstoel en inklaptafel, reserve waterpomp, disselweger. Zorg ook voor warme kleding. Het verschil in temperatuur overdag en in de avond/nacht is groot. De afstand gerekend vanaf Utrecht bedraagt om en nabij de 891 kilometer (10 uur reistijd). Via de vakantiepark receptie kun jij snel en eenvoudig route informatie inzien.

Goedkoop kamperen: een gunstige boeking maken?

Selecteer vertrekdatum en spot gunstige (last-minute) vakantie aanbiedingen

Praktische info over jouw kampeervakantie in april 2024

Park Camping Acquafraggia is een mooie Italiaanse camping in Piuro in de buurt van Lombardije. We noemen dit een kleine camping met plus minus 59 plaatsen. Gerekend vanaf Utrecht rijd je 891 km. Qua reistijd moet je rekening houden met 10 uur. De valuta die hier gebruikt wordt is de Euro (EUR). De lokale taal is Italiaans. Qua type stekkers kun je hier gebruik maken van F+L. De telefooncode is +39. De elektriciteit-spanning is 220 Volt. Bij calamiteiten kun je bellen met het noodnummer 112. Een gewone campingovernachting in deze omgeving kost +/- €36,75 per plek. In Italië bevinden zich tegenwoordig 58 miljoen inwoners. De hoofdstad is Rome. De meeste mensen behoren tot de religie: rooms-katholiek. Landelijke luchthaven(s): Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO). Let op: nationale feestdag is 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Zoek ook campingplekken in Terni, Monticchio Laghi en Ottersum.

Naam campingCamping Acquafraggia
LandItalië
OmgevingSondrio
PlaatsPiuro
Type campingKleine camping
Aantal staplekken59 plaatsen
Afstand (vanaf Utrecht)891 kilometer
Reistijd indicatie/td>10 uur

Goedkoop kamperen op Camping Acquafraggia

Lekker rustig en goedkoop kamperen op Camping Acquafraggia? Deze accommodatie biedt ook staplekken tegen een lage prijs. Dit zijn de kleine plekken met een oppervlakte van circa 50 m2. Bedoeld voor een tent of vouwwagen en mogelijk een kleinere caravan. In de regel met stroomaansluiting (10 – 16 ampère) en watertappunt- en afvoer. De XL-staplekken vanaf 110 m2 zijn extra groot en daarom ook geschikt voor vakantiegangers met een grote caravan of camper. Erop uit met jouw eigen tent of caravan biedt veel vrijheid en is voordeliger dan een huisje of stacaravan. In deze streek betaal je als kampeerder zo’n €36,75 per overnachting. Daarbij komen nog kosten zoals kampeerspullen, autokosten (brandstof, onderhoud), uitgaven bij de supermarkt en dagjes uit. In het gedeelte hieronder delen wij concrete tips voor een betaalbare campingvakantie in Sondrio.

Tips om te besparen op jouw boeking

  1. Vermijd zoveel mogelijk het hoogseizoen.
  2. Doe vooraf boodschappen en bespaar op het avondeten door zelf te koken.
  3. Kijk of je kampeerspullen tweedehands kunt kopen.
  4. Overnacht ook een paar nachten in een boerencamping (gemiddeld zo’n €23,25 per dag).
  5. Profiteer van last-minute kortingen en maak jouw reservering vlak voor vertrek rond.
  6. Profiteer van vroegboekkorting en reserveer in het voorjaar voordelig je zomervakantie.

Staanplaats kiezen

Kampeerplekken op camping Acquafraggia zijn ideaal voor tent, vouwwagen, caravan of camper. Hieronder vind je de belangrijkste type verblijfsvormen met daarbij ook de voordelen. Doorzoek ook het aanbod parken in de omgeving zoals: Camping Pian Della Regina, Camping La Tartufaia of Camping La Breva.

  • Tentplek: Knusse tentplaats geschikt voor belltent, opblaasbare tent, koepeltent, familietent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Comfortabel bed met opvallend veel ruimte.
  • Caravan: Alles is aanwezig en je hebt een lage afschrijving.
  • Camper / kampeerauto: Ideaal voor een verre wereldreis. Binnen een mum van tijd ontdek je de rest van Lombardije en Italië.
  • Ingerichte tent / Glamping: Volledige luxe inclusief kookgelegenheid (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Genieten van een prachtige vakantiewoning op het park (op aanvraag).

Bekijk prijzen van staplek op vakantiepark Acquafraggia

Profiteer van de vroegboekkorting en last minute voordeel

Top-10 boekingssites april 2024

Online een staanplaats op Camping Acquafraggia boeken, of op een soortgelijk park? In het bijgaande gedeelte vind je onze top-10 reisorganisaties voor het boeken van diverse soorten staplekken. Er is veel keuze, je kunt supersnel filteren en je kunt veilig boeken en betalen.

  1. ANWB camping: Gunstige prijzen en boekingsvoorwaarden.
  2. Vacanceselect: Gemakkelijke website waar je snel en eenvoudig kunt boeken.
  3. Eurocampings / ACSI: Prettige comfortplaatsen voor het hele gezin.
  4. Allcamps: Al jarenlang een van de favoriete boekingssites van Nederlandse kampeerder.
  5. Suncamp Holidays: Vertrouwd kamperen bij een erkende aanbieder.
  6. ROAN: De ruimste keuze aan campings, accommodaties én periodes.
  7. Eurocamp: Bekijk de last-minute deals om snel te vertrekken.
  8. Rent-a-Tent: Zowel interessant voor gezinnen met kinderen als ouderen.
  9. Vacansoleil: Goede voorlichting en beschrijving van de vakanties.
  10. Booking.com: Mooie staplekken voor een heerlijke gezinsvakantie.
Tip: zie ook de beschikbare campingreizen naar Lombardije bij grote landelijke reisbureaus zoals Sunweb, TUI, Prijsvrij, Corendon, D-reizen en Thomas Cook, Suntip, Reisknaller, BeachCheck, Alltours.

Actuele weerbericht

Plannen om te luxe kamperen in Piuro? Bekijk dan vooraf de weersvoorspellingen. Op deze vakantiebestemming heb je een mediterraan klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur is 19,5 °C. Met om en nabij de 33,9 graden °C is augustus de meest warme periode. De maand januari is niet heel prettig voor kampeerders met gem. 14,4 graden °C. Wat betreft weer en natuur is een fijne tijd om hier te kamperen april t/m juni, september en oktober. In onderstaand schema bekijk je het 7-daagse weerbericht voor Piuro .

Weersvoorspellingen maandag 29 april 2024 en de verwachtingen voor de komende dagen

Belangrijke vragen en antwoorden over jouw campingvakantie

Wat zijn onze ervaringen met de camping?

De camping ligt dicht bij de Zwitsers-Italiaanse grens. Het groene terrein heeft diverse terrassen en verschillende soorten hoge loofbomen, struiken en bloemen. De vaste plaatsen liggen gegroepeerd, deels apart. Het sanitair bevindt zich op verschillende hoogtes. Mountainbiken, bergbeklimmen en wandelen in de omgeving is mogelijk. Vanaf de camping starten 8 wandelroutes. Op ca. 200 m afstand is een waterval.

Op welke manier kan ik camping Acquafraggia voordelig reserveren?

Camping Acquafraggia is een ideaal gelegen recreatiepark in het Italiaanse Piuro. De actuele kosten zijn goed te vergelijken met kampeerlocaties in de direct omgeving (vanaf €36,75 per dag). Kan jij alleen in de zomervakantie weg? Maak dan snel een reservering. Over het algemeen is de beschikbaarheid dan voldoende, krijg je een heerlijk plekje en zit er mogelijk vroegboekkorting voor je in het verschiet. Ben je niet gebonden aan een bepaalde periode? Let dan ook op last-minute deals. Mogelijk kan je deze camping goedkoop reserveren via de site van de ANWB of via de website van de camping in Lombardije. Doorzoek eventueel ook de accommodaties op uitstekende campingketens zoals Villagi Gran Vacanze, Alannia, Qualité campings, Yelloh! Village, Capfun, Aquadis Loisirs & LeadingCampings, Ciela Village, Sandaya, Campéole campings, Flower Campings, Orbitur.

Wat zijn leuke bezienswaardigheden en activiteiten?

Sondrio is een fantastische vakantieplek. Voor de natuurliefhebber zijn er tal van mogelijkheden. Je kunt hier uren wandelen en fietsen. Je kunt recreëren aan het water of in het bos. Tevens kun jij jezelf uitdagen op sportief gebied. Voorbeelden zijn paardrijden of klimmen. Neem je zwemspullen mee want er zijn zwembaden in de buurt. Rondom deze plek ontdek je levendige dorpjes waar je duikt in de regionale cultuur. Loop eens binnen bij een van de lokale Italiaanse slagerijen en vraag naar typische lokale lekkernijen. In de omgeving van deze kampeerplek tref je ook bakkerijen, supermarkten en bijvoorbeeld tabakswinkels.

Hoe is de bereikbaarheid van de kampeerpark?

Camping Acquafraggia is prima te bereiken per auto. Deze campingvakantie is te bereiken op 891 km vanaf Utrecht. Dat wil zeggen 10 uur met de auto. In de kampeerbeschrijving vind je de inchecktijden. Er zijn voor gasten vaak parkeerplaatsen aanwezig. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. De adresgegevens van de camping (Via S. Abbondio 1) vind je ook op de site.

Wat zijn de beschikbare staplekken?

We spreken over een kleine camping met zo’n 59 plekken. Je kunt op deze kampeerplekken gebruik maken van een eigen tent, tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Je hebt kleinschalige plekken tot zo’n 40 m2 (ideaal voor stellen), maar daarnaast grote ruime plekken tot 115 m2 voor 4 – 6 personen. De sanitaire faciliteiten bieden genoeg voor iedereen. Doorgaans is ook water en stroom geen probleem. Mogelijk kan jij ook een schaduwplek reserveren. Lees in de voorwaarden wat de regels zijn rondom honden en huisdieren.

Plaats een reactie