anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Welke verzekeringen nodig voor kamperen?

Kamperen is voor veruit de meeste mensen een ontspannen manier van vakantie vieren, of dit nu op de camping of op een kampeerplek in een stad of juist in de natuur is. De tegenstelling tot het normale “jachtige” en geregelde leven wordt even achtergelaten voor een wat primitiever bestaan tussen andere gelijkgestemden. Nu is primitief niet altijd het goede woord als je kijkt naar de moderne caravans en campers! Nu is dat prima, maar enige voorbereiding kan geen kwaad, dat wil zeggen dat als rechtgeaarde Nederlander je de verzekeringen wel op orde moet hebben.

Ik ga kamperen: wat moet ik verzekeren?

Wat moet je verzekeren als je gaat kamperen? Wij hebben als volk de neiging om te veel te willen verzekeren wat nogal eens leidt als je goed kijkt tot een oververzekering zowel in absolute zin dat de verzekerde som te hoog is als ook dat er verzekeringen zijn die overlappen.

Benodigde verzekeringen zijn in ieder geval de autoverzekering, of die nu WA of WA- vol casco is. Voor iedere Nederlander is de WA verzekering op de eigen auto sowieso verplicht, de rest is optioneel en hangt af van de waarde en leeftijd van de auto en je draagkracht om eventuele schade op te vangen.

Aparte verzekering voor caravan of vouwwagen

Naast de autoverzekering wordt vaak ook een aparte verzekering voor de caravan of vouwwagen afgesloten. Dit omdat in de meeste verzekeringen het getrokken voertuig niet standaard is meeverzekerd. Zie ook: Een caravan of vouwwagen verzekering wanneer is dat nodig?

Verzekering van kampeerspullen

Voor wat betreft de spullen in de caravan heb je soms genoeg aan je inboedelverzekering, echter kijk even na wat daarin gedekt wordt! Vaak wordt ook een extra reisverzekering afgesloten of loopt er al een doorlopende reisverzekering. Hier vind je vaak veel overlap tussen de “thuis”verzekeringen en de reisverzekeringen. je bent namelijk vaak al medisch verzekerd, en dan is medische dekking in een reisverzekering niet altijd nodig tenzij je bijvoorbeeld gaat skiën of snowboarden in Oostenrijk of Zwitserland, want niet alle “risicosporten” zijn overal gedekt!

Plaats een reactie