anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

5 tips voor het wildkamperen

Je leert veel over jezelf als je gaat kamperen. Je geduld zal op de proef worden gesteld, als je een tent aan het opbouwen bent of bij het maken van vuur. Je zult begrijpen dat slapen op de grond met weinig anders dan een matje niet geweldig is. Je leert ook dat het een belangrijker is dan het ander. Maar het is lastig om deze allemaal uit te voeren. Hier zijn 5 tips om uw outdoor avontuur een beetje aangenamer te maken. Let op: wildkamperen is niet toegestaan. Maar er zijn wel diverse natuurkampeerterreinen

1. Maak een vuur op een blikje bier.
Met een mes, sommige gedenatureerde alcohol en een beetje moed, kunt u een blik bier transformeren in een kooktoestel. Hierdoor kan je kleine dingen doen, zoals water koken. Je bent aan het survivallen in het wild. Het is belangrijk om water te koken en om eten klaar te maken.

2. Gebruik een oude douchegordijn als een wegwerp grond zeil.
Gooi het onder je tent op de grond ’s nachts om deze droog te houden. Wanneer je kleren vochtig zijn. Is het stukken lastiger om warm te blijven

3. Maak koffie pakketjes.
Koffie en kamperen hoort een soort van bij elkaar. Het is ook niet gek. Koffie is makkelijk te maken. Je bevind je wel in het wild dan is het niet alleen lekker om koffie te drinken. Het heeft ook een praktische kant. Zo is het bij kou lekker om een warme bak koffie te hebben. Je doet dit als volgt. Bind een aantal terreinen in een filter, zet het vast met tandzijde (of string), en gooi het in een mok vol met gloeiend heet water.

4. Neem een zeil en een touw mee.
Een zeil en een touw zijn belangrijke benodigdheden. Zo zullen de mensen denken waarvoor dan wel? Nou dat zal ik je even uitleggen. Het belangrijkste is de combinatie van deze producten. Als je bijvoorbeeld een schuilplaats wil hebben en ook droog wil blijven dan kan je door middel van deze producten makkelijk een schuilplaats maken. Je bevind je in het wild je kan niet overal schuilen. Verder heeft het nog meer voordelen. Zo kan je het touw gebruiken als waslijn. Zo kunnen al je natte kleren gewoon drogen. Dan nog het zeil apart. Je zou deze kunnen gebruiken als bodemdekker zodat je niet op de vochtige of vieze grond hoeft te zitten.

5. Bevries een liter water.
Dit kan je gebruiken om je voedsel vers houden. Je kampeert natuurlijk in het wild. Er is niet een supermarkt om even snel iets te halen. Met behulp van het ijs voorkom je dat het eten snel bederft en zo kan je langer voedsel bij houden. Het is belangrijk dat je het in een plastic fles doe. Als je water bevriest gaat het uitzetten en anders klapt bijvoorbeeld een glazen fles al voor dat je gaat survivallen in het wild. Ook is het belangrijk dat je een grote blok ijs heb. Kleine blokjes smelten sneller. Een blok smelt minder snel en zo kan je dus je producten langer bewaren. Naast dat het je voedsel vers houd is er nog een voordeel aan. Als het eenmaal gesmolten is heb je een fles drinkwater.

Met de bovenstaande kampeertips kan je op een veilige manier gaan kamperen in het wild. Je weet nu een aantal dingen die je goed kan gebruiken in het wild. Als je bovenstaande kampeertips onthoud heb je de basis om op een wat comfortabelere manier te kamperen. Je weet nu wat over je schuilplaats, drinkwater en vuurmaken.

Plaats een reactie