anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Kampeertips bij slecht weer

Al heb je een zonnige bestemming uitgekozen voor je vakantie (bijvoorbeeld Frankrijk of Italië). Het weer is niet voorspelbaar. Zelfs op die bestemmingen heb je weleens last van minder goed weer. Hieronder zullen een paar tips staan die kunnen helpen tijdens en als voorbereiding op het kamperen.

Tip 1
Hou altijd de weersverwachtingen van je vakantie in de gaten. Zo weet je wat je kan verwachten en kan je hier voorbereidingsmaatregelingen nemen. Mocht je op je bestemming zijn en ze voorspellen storm dan is het verstandiger om je spullen te pakken en een veilige plek op te zoeken.

Een tent in de storm

Tip 2
Bij harde wind of zelfs storm in het vooruitzicht denk aan kleine dingen zoals een hamer, extra haringen en stormlijnen. Het is dan mogelijk om je tent goed aan de grond vast te maken. Verder moet je ook nog een stapje verder denken dan maatregelen voor je tent. Denkt bijvoorbeeld ook aan regenkleding en laarzen. Mocht de tent het begeven dan kan je jezelf nog drooghouden.

Tip 3
Het is verstandig om alle spullen die weg kunnen waaien binnen te leggen. Verder is het ook verstandig om alle afspanpunten nog eens goed te checken en zo nodig te verstevigen. Als je dit gaat doen let dan vooral op tentdak. Als deze niet strak is gespannen gaat deze klapperen en scheurt hij makkelijk uit.

Tip 4
Maak gebruik van stormlijnen of stormbanden. Dit om je tent zo stevig mogelijk te maken. Zo is het slim om extra haringen te plaatsen en hier vanuit de tent stormlijnen te bevestigen.

Onweer tijdens het kamperen

Tip 5
Mocht het gaan onweren tijdens het kamperen. Probeer dan in eerste instantie een veilige plek op te zoeken. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een caravan met een aluminium buitenkant of aan het toilet gebouw op een camping.

Tip 6
Als je er voor kiest om in je tent te blijven. Ga dan gehurkt op een droge mat zitten die in het midden van de tent ligt. Zo kan je indirecte inslag voorkomen. Metalen tentstokken zijn nou eenmaal een goede geleiders van elektriciteit.

Plaats een reactie