anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

7 tips bij het inpakken van je reiskoffer

Koffers en tassen inpakken kan erg frustrerend zijn als het niet past, daarom hebben wij 7 tips voor je opgezocht. In deze blog lees je 7 handige en praktische adviezen waardoor jij snel en gemakkelijk veel spullen kunt meenemen op vakantie. Alles begint natuurlijk met een goede sterke reiskoffer.

1. Rol je kleren op

Een bekende tip om ruimte te besparen, is het oprollen van je kleren voordat je ze gaat inpakken. Door je kleding op te rollen worden ze kleine doordat er minder lucht tussenzit. Een makkelijke manier om ruimte te besparen dus, zonder minder mee te nemen. Het enige nadeel van deze tip is het feit dat je kleren sneller zullen kreukelen.

2. Pak wasmiddel in

Deze tip is niet in elke situatie bruikbaar, maar voor mensen die lang op vakantie gaan mogelijk wel. Neem minder kleren mee, en neem dan wasmiddel mee. Op deze manier kun je je kleren wassen op het moment dat je er bijna doorheen bent. Daarnaast is het een heerlijk gevoel om op vakantie gewoon lekkere frisse kleren te hebben. Vaak is het ook mogelijk om op de locatie zelf wasmiddel te kopen (en dan kan je alsnog minder kleren meenemen).

3. Ruimte voor vakantie aankopen

Houdt bij het inpakken ook rekening met het feit dat je op vakantie misschien souvenirs koopt. Deze spullen worden vaak vergeten door mensen bij het inpakken, en daardoor loop je het risico dat het gedoe wordt op het moment dat je deze mee terug wil nemen. Je kunt hier ook rekening mee houden door spullen mee te nemen die je opmaakt of achter laat.

4. Een E-reader of tablet meenemen

Ben je een fanatieke lezer? Boeken kunnen veel ruimte nemen in je koffer of bagage. Misschien is een E-reader een slimme aankoop, op deze manier kan je ontzetten veel boeken meenemen in het formaat van een tablet. Als je al over een tablet beschikt, zijn er veel apps die dezelfde functies als een E-reader bieden!

5. Handdoeken

Veel hotels hebben zelf handdoeken die ze geven aan hun gasten. Aangezien handdoeken enorm veel ruimte innemen in een  koffer, is het handig om hier vooraf over te informeren. Als het hotel zelf handdoeken heeft kan dit enorm veel ruimte schelen om misschien weer een extra outfit mee te nemen. Op de camping in Spanje of Frankrijk is dit natuurlijk niet het geval!

6. Weeg je bagage

Voorkom vervelende verassingen op het vliegveld waardoor je bij moet betalen. Dit kun je doen door thuis je bagage al te wegen. Veel personenweegschalen zullen zo een klein gewicht niet goed kunnen weergeven. Wat je dan kunt doen is zelf op de weegschaal gaan staan, en dit gewicht opschrijven. Daarna ga je er opnieuw opstaan maar dan met koffer, dit gewicht schrijf je opnieuw op. Het verschil tussen deze twee is het gewicht van de koffer.

7. Handbagage

Deze tip heeft niet zozeer wat te maken met ruimte en het besparen hiervan, maar hij is wel minstens net zo handig. Veel vliegtuigmaatschappijen raken soms koffers kwijt, wat een onhandige situatie kan creëren omdat je al je spullen mist. Het kan soms een tijdje duren voordat je je spullen terug hebt, en daarom is het verstandig om hier rekening mee te houden. Dit kan door in je handbagage, de essentiële spullen te doen, of in ieder geval de essentiële spullen voor een aantal dagen. Op deze manier kan je alvast van je vakantie genieten als je bagage wat vertraging heeft opgelopen!

Plaats een reactie