anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Tips bij het kopen van een tent

Ben je van plan om te gaan kamperen? Dan is een goede en sterke tent natuurlijk onmisbaar. Maar hoe kies ik een goede tent die past bij mijn wensen en budget? In deze blog bieden wij een aantal handige tips bij het kopen van jouw volgende tent! Bekijk ook het overzicht met alle soorten tenten zoals de bungalowtent en tunneltent.

Tip 1: denk aan leefruimte in de tent
Er is voldoende ruimte nodig om te leven. Als de tent alleen dient om te slapen, is 60 tot 70 centimeter breedte per persoon, zoals de meeste tentfabrikanten rekenen, voldoende. Moet er echter ook bagage in de tent of blijft u voor meerdere dagen op één plaats, dan kunt u beter met een persoon meer rekenen. Dan gaat u voor 2 personen op zoek naar een 3-persoonstent. Voor 3 personen naar een 4-persoonstent, etc. Er zijn allerlei tentformaten, van 1-persoons koepeltenten tot familietenten geschikt voor 6-8 personen.

Tip 2: houd rekening met je lengte
Mensen die langer zijn dan 1,80 meter hebben niet voldoende aan een tent met een grondvlaklengte van 2,10 meter. Als de tentwand tamelijk schuin afloopt, zullen zij al snel het tentzeil raken ter hoogte van de het voorhoofd en de tenen. Als u langer dan 1,80 meter bent, kunt u beter kiezen voor een tent met een binnentent van 2,40 meter lang. Rechte tentwanden zijn ook een optie, maar zullen zelden voorkomen.

Tip 3: Overweeg een luifel voor extra ruimte
Reis je in een regenrijke streek, dan is naast de droge slaapplaats ook een droge leefruimte en bergruimte noodzakelijk. U kunt dan zeker een luifel gebruiken om onder te koken en voldoende ventilatieopeningen tegen de condensvorming.

Tip 4: Houd de Muggen buiten de tent
Muggen en andere insecten zijn in frissere streken zoals Scandinavië, Schotland en Ierland kleiner. Het is dan niet voldoende om een normaal muggengaas in de tentdeur te hebben. Kies daarom een tent met in de deur heel fijn muskietengaas. Zie ook deze 5 tips om muggenbulten te voorkomen tijdens het kamperen

Tip 5: Zorg voor voldoende ventilatie
In warmere streken is goede ventilatie absoluut van belang. Gebruik je een tent van polyester, dan heb je een extra ventilatieopening nodig. Een andere optie is een tweede ingang om tocht door de tent te laten waaien. Er zijn modellen waar het buitenzeil kan worden verwijderd om in de binnentent onder de blote hemel te slapen. Denk eraan dat je de binnentent goed dicht ritst, omdat de warmte en lucht in de tent ongetwijfeld insecten en reptielen aantrekken.

Plaats een reactie