anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Vignet en tol in Zwitserland

Als je naar Zwitserland gaat, mag je niet zomaar over de snelwegen rijden. Om gebruik te mogen maken van de snelwegen heb je een vignet Zwitserland nodig. Als je dit vignet hebt dab mag je over de snelwegen rijden. Het is verplicht, als je bijvoorbeeld als op wintersport gaat of als je in de zomer van plan bent om naar Zwitserland te gaan. Ben je opzoek naar een vignet Zwitserland dan heb je vast wel eens gehoord over de verschillende vignetten die te krijgen zijn in Zwitserland. Zo is er een autovignet, wegenvignet en een tolvignet Zwitserland. Al deze vignetten zijn wat verwarrend, er zit echter geen verschil in deze vignetten. Dus ga je naar Zwitserland, dan heb je aan het vignet Zwitserland genoeg.

Vignet kopen voor Zwitserland

De Zwitserland vignetten kun je kopen bij de Zwitserse grens, bij de grensovergang in Zwitserland en zelfs bij tankstations. Het is veel handiger om je vignet online te bestellen, door dit te doen voorkom je lange wachtrijen bij de grens. Wachten bij de grens is nooit fijn, dus als je een vignet online aan vraagt scheelt het een hoop tijd, waardoor je bijvoorbeeld eerder op de ski’s staat of boven op de berg staat te genieten van het mooie uitzicht. Een vignet Zwitserland is lang geldig, zo is deze meer dan een jaar geldig, 14 maanden om precies te zijn. De ingangsdatum van de vignet is 1 december van ieder jaar tot 31 januari 14 maanden later. De vignetten in Zwitserland zijn niet alleen voor automobilisten verplicht die over de snelwegen van Zwitserland willen rijden. Ze zijn er ook voor caravans, motoren en aanhangers. Als je dus met je auto en aanhanger of caravan achter de auto rijdt, dan heb je 2 Zwitserse vignetten nodig. De vignetten in Zwitserland zijn niet alleen voor automobilisten verplicht die over de snelwegen van Zwitserland willen rijden. Ze zijn er ook voor caravans, motoren en aanhangers. Als je dus met je auto en aanhanger of caravan achter de auto rijdt, dan heb je 2 Zwitserse vignetten nodig.

Vignet opplakken op de autoruit

Het is de bedoeling dat het vignet is opgeplakt voordat je de grens overgaat. Als je het vignet wel bij je hebt maar niet hebt opgeplakt dan is deze niet geldig. Als het vignet niet is opgeplakt op het moment dat je de grens van Zwitserland over gaat dan is er een kans dat je een boete kan krijgen. Naast dat je een boete kan krijgen is er ook nog kans dat je een nieuw vignet moet kopen. Zelfs als je de vignet bij je hebt maar niet hebt opgeplakt. De regels hiervoor zijn zeer strikt.

Tip: Koop het vignet vooraf online of bij de ANWB

Als je het vignet Zwitserland vooraf al in Nederland koopt, heb je alle tijd om deze op de juiste manier op te plakken in de auto. Het voordeel van de vignet alvast kopen is ook dat je niet hoeft te wachten voor de grens om een vignet te kopen. Het scheelt je gewoon veel tijd voor weinig moeite.

Tol Zwitserland

Er is in veel landen verplicht om een tolvignet te hebben dat geld ook voor Zwitserland. De vignetten zijn verplicht voor auto’s en motoren. Het is ook geldig voor een aanhanger maar die mag niet zwaarder wegen dan 3500 kg. Je kan de vignet kopen bij een tankstation en bij een postkantoor. De vignet zijn 14 maanden te gebruiken na die tijd moet je een nieuw vignet kopen. Als je in Zwitserland een vignet koopt word munt geld niet aangenomen en als je met brief geld betaald dan krijg je Zwitserse franken terug meet een heel ongunstig koers. Je kan het beste betalen met je creditcard want dan heb je er geen last van. Of je kan in Nederland alvast een vignet kopen. De prijs van een vignet is ongeveer rond de 40 euro. Er word ook nog is tol gevraagd voor de tunnel die heet Grote-Sint-Bernardtunnel.

Met de auto door Zwitserland

Als je dus in Zwitserland met de auto rijd op de snelweg moet je een vignet hebben maar in andere landen moet je om de zoveel kilometer tol betalen aan de tolweg. Je moet in Zwitserland de tol voor afbetalend dat bespaard u veel tijd. Want het is verplicht om met een vignet op uw voertuig te hebben.

Regels en lokale wetgeving
Je bent verplicht om op de Zwitserse wegen een vignet te hebben dit is geldig voor een auto, motor en ook voor een aanhanger zoals een caravan. Je moet het vignet wel op de juiste manier bevestigen bij een auto moet het aan de linker kant van het raam hij moet goed zichtbaar zijn. Bij een motor moet het vignet bevestigd worden op de tank of op het windscherm. Het is heel slim om je aan de regels te houden ander krijg je een boete en je moet ook nog is een nieuw vignet kopen.

Huurauto
Als je van plan bent om een auto te huren in Zwitserland in plaats van met je eigen vervoer te gaan dan hoeft er geen vignet aan geschaafd te worden want die zitten automatisch in de huur auto. Met dat vignet kan je overal komen in Zwitserland.

Plaats een reactie