anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Veilig kamperen

Toeristen zijn een gewild doelwit voor criminelen. Vakantiegangers hebben namelijk vaak waardevolle spullen bij zich. Je wilt natuurlijk voorkomen dat jij hier de dupe van wordt. Wanneer dieven iets écht willen hebben, dan kun je hier vaak weinig tegen doen. Met grof geweld gaan zij dan te werk om hun doel te bereiken. Je kunt echter wel voorzorgsmaatregelen nemen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken. Zie ook: veiligheid op de camping van de ANWB.

Inbraakpreventie & diefstal op de camping

Het standaard hulpmiddel om inbrekers buiten de deur te houden is natuurlijk een goed slot. Op deze manier wordt alles een stuk lastiger voor een inbreker. Helaas zijn sommige inbrekers zo vastberaden, dat ze niet wijken voor een slot. Ze proberen dan op een andere manier binnen te komen. In dit geval is een alarmsysteem ideaal. Niet alleen omdat je een seintje krijgt wanneer er iets gaande is, maar ook omdat het een afschrikkende werking heeft. Ditzelfde geldt voor een hond. Inbrekers zijn totaal geen fan van honden, omdat deze lieve beestjes de inbraakpoging vaak verstoren met luid geblaf. Heb jij geen hond? Of heb jij zo’n lief dier die het alleen maar leuk vindt wanneer er iemand binnenkomt? Dan is een alarmsysteem geen overbodige luxe. Op deze manier maak je je camper of caravan weer een stukje veiliger. Het zorgt er tevens voor dat je met een gerust hart de camping kunt verlaten om bijvoorbeeld boodschappen te doen.

Kluizen op de camping

Mocht het toch zover komen dat criminelen op zoek zijn naar jouw waardevolle bezittingen. Dan is het natuurlijk wenselijk dat alle kostbaarheden goed zijn opgeborgen. Dit kun je doen met behulp van een kluis. Een kluis is echter wel een aandachtstrekker, omdat het algemeen bekend is dat hier iets waardevols in zit. Gelukkig zijn er ook kluisjes die lijken op alledaagse voorwerpen.

Verzekering afsluiten

Helaas kun je niet alles voorkomen. Jouw camera of tas kan bijvoorbeeld ook uit je handen gegrist worden. Daarom is het afsluiten van een reisverzekering zeker de moeite waard. Zie ook: welke verzekeringen heb ik nodig? Vooral wanneer je met waardevolle spullen op vakantie gaat naar het buitenland. Wordt er iets gestolen? Meld dit dan bij de politie, aangezien dit het proces met de verzekeringsmaatschappij een stuk makkelijker maakt.

Risico op diefstal verminderen

Voorkomen is beter dan genezen, dit gezegde is ook van toepassing wanneer het gaat om inbraakpreventie. De beste manier om niet bestolen te worden is natuurlijk om zo veel mogelijk waardevolle spullen thuis te laten. Heb jij echter wel een laptop, een E-reader, een camera of een ander duur elektronisch product bij je? Zorg er dan voor dat zo weinig mogelijk mensen hier vanaf weten, en berg het goed op! Vergeet ook niet om je huis in goede orde achter te laten voordat je op vakantie gaat. Vanzelfsprekend moet je alle ramen en deuren sluiten én vergrendelen. Daarnaast is het een aanrader om aan iemand te vragen of hij of zij een oogje in het zeil wil houden. Tot slot is het af te raden om via sociale media (bijvoorbeeld; Facebook) duidelijk te maken wanneer je op vakantie bent. Als criminelen over deze informatie beschikken, dan is jouw huis een aantrekkelijke prooi.

Plaats een reactie