anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Kampeervakantie in Mexico

Mexico is een prachtig land vol met cultuur, stranden en heerlijk eten. Vanaf Nederland is het gemiddeld 12 uur vliegen, maar kan je er ook kamperen? Er zijn veel reisbureau’s die rondreizen aanbieden door het Amerikaanse land, maar je kunt natuurlijk ook op eigen houtje door het land rijden. Door zelf vervoer te regelen kan je zelf je vakantie plannen, en alleen de dingen bekijken die jij wilt zien. Helaas is overnachten in Mexico iets gecompliceerder, er zijn namelijk weinig campings buiten de toeristische plaatsen. Vrij/Wildkamperen is toegestaan maar wordt afgeraden, dus er zijn weinig oplossingen voor dit probleem naast hotels of andere accommodaties te zoeken.

Verschillende natuurgebieden
In natuurgebied Sian Ka’an in het zuiden van het land, is het wel mogelijk om over te kamperen zolang je geen dieren stoort en geen afval achterlaat. In dit natuurgebied vind je allerlei dieren, bijvoorbeeld zeeschildpadden waar je dan dus praktisch tussen slaapt.

Mooiste bezienswaardigheden van Mexico

Ga je toch naar Mexico, dan zijn er een aantal dingen die je gezien moet hebben! Een van deze bezienswaardigheden is Mexico stad, de hoofdstad van het Amerikaanse land bruist van cultuur, muziek en heerlijk eten. Een andere bijzondere locatie binnen het land, is de stad Acapulco, een badplaats aan de zuidkust van Mexico. Acapulco staat voornamelijk bekend om het ‘cliff duiken’, dit houdt in dat mensen van ontzettend hoge rotsen de zee induiken. De stad beschikt over erg veel toeristische voorzieningen zoals hotels, maar buiten het toeristische gedeelte van de stad is veel armoede wat ook gepaard gaat met geweld. Als je erg van toeristische plaatsen houdt, is Cancún ook een aanrader. De stad aan de westkust staat vol met hotels, resorts en winkelcentra. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel watersportmogelijkheden aan het water, en is er zelfs een onderwatermuseum!

Wet & regelgeving in dit verre vakantieland

Mexico heeft een aantal regels die iets anders liggen dan bij ons, en het is belangrijk om  hier rekening mee te houden. Bij het reizen zijn al een aantal regels. Zo is er een invoerverbod voor vers vlees, verse groentes en fruit, en ingeblikt vlees waarin varkensvlees is verwerkt. Voor de rest zijn de wetten vrij vergelijkbaar met Nederland. Ongeschreven regels onder toeristen hebben vooral te maken met veiligheid. Zo is het verstandig om op te passen voor vreemden, en geen sieraden of horloges te dragen. Pas ook op voor zakkenrollers en draag dingen zoals je paspoort dicht op je lichaam. Het belangrijkste is het feit, dat je altijd goed moet blijven nadenken en je ogen moet openhouden. Mexico is een mooi vakantieland, maar door de armoede kunnen mensen wanhopig zijn en als toerist ben je een makkelijk doelwit.

Plaats een reactie